Wednesday, 7 September 2016

COMEBACK

Assalamualaikum....
After a long hiatus, finally I'm Backkkk ! How excited I am. Well, like always my blog will be always about my journey and my diary. I will never delete it because its all about my life. 
So, apa dah jadi dengan aku ahh????
Banyak benda baru yang aku belajar even I also have a good friends lately. Mungkin sebab bila kita bergaul dengan orang-orang yang positive kita pun akan ikut positive sama. So, alhamdulillah :)
I'm thankful also to Allah sebab dah jumpakan aku ngan mereka semua and thanks Allah sebab I can get along with wawan too. Syukur sebab perkara lalu dah banyak mematangkan diri sy. Anyway, sorry to all those people yang aku dah sakitkan hati. Well, kita tak matang lagi time tu segala tindakan mengikut perasaan kan ^_^
Banyak perkara yang berlaku dikuar kawalan kita tapi yang pasti allah pertemukan kita dengan seseorang ada sebabnya dan sudah pasti ada hikmahnya.
Alhamdulillah, bila kita redha dengan ketentuan Allah tu kita pasti dapat menanganinya malah kita lebih tenang.
Hmmm, ramai yang akan datang dan pergi dalam kehidupan ini. Tapi yakinlah bila kita dipertemukan dengan someone yang dikatakan "sahabat" mereka ni lah yang akan susah senang bersama dengan kita. 
Dan... Bila hati disakiti atau dilukai bersabarlah kerana itulah ubat sebenar untuk hati yang terluka.
Turun naik kehidupan itulah asam garam kita hidup di dunia.
Well, kita hanya insan biasa ;)
Let's check it out my activity and I hope y'olls tak boring yaahhh. Hihihi...

 Thanks for being so awesome. 

 Happy moment :)

 Happy BBQ day...

 Like always you always my fav person Cik Jihad...

 Selamat menggemukkan diri..

 Bonding time...

 With beautiful Cik Ila...

 Makan time agaiiinnn.

 Thanks to all of you my precious "sahabat"..

 Kesian MJ kena dera. sorry...

 Another fav persons...

 Mr DJ...

 Beautiful Hot Kakaks...

 Comel...



 Be strong Abg Sulaiman, doa kami sentiasa bersama abg...

 Dah macam lecturer bagi class pulak..

 Mr Faiz will be always my listener and my partner in crime..



 Selamat hari raya !!! hahah...

 Thanks for being so nice to me nature :)

 Tak mampu nak kata bila dah bermata empat. That means aku ada 2 personality. hehe.


Thanks for reading everyone. Imma just happy girl like always.
Wasalammmm....


Thursday, 29 October 2015

BIG DREAM

Assalamualaikum w.b.t =)

Lamanya aku tak update blog aku. Busy ja memanjang. hahaha. Wow ! how are you guys ! Apa cer??? aisehhhh... So, lets begin my story okay (nak jugak..)

Back to my entry. Semua ada impian masing-masing kan, semua nak buat yang terbaik untuk parents korang kan? Bukan tu ja mesti korang nak buat yang terbaik untuk future korang kan? So do I guys. Tapi apa tindakan yang kita sudah lakukan? Tanya diri anda balik. Apa yang aku percaya, jika nak capai "IMPIAN YANG LUAR BIASA" sila tunjukkan effort anda. Aku berpegang kepada ayat ni "IF YOU WANT TO BE A SUCCESSFUL PERSON,ACT LIKE YOU REALLY WANT IT BECAUSE ACTION IS MOST POWERFUL THAN WORDS" why? Sebab semua orang mampu bercakap tapi selalunya tiada tindakan dan aku pula paling tak boleh masuk dengan orang macam ni? hehehe. Sorry :) So, jum kita buat sesuatu for our future k. Carilah platform yang betul agar korang boleh capai impian anda. hehehe :P 

Lately cik kenit ni jumpa my true friends, my 2nd family. Syukur alhamdulillah. Something yang aku tak pernah jumpa. The best thing bila kau fight dengan BFF kau sendiri, korang support each other malah korang tambah closed sebab kamu masuk dalam kehidupan masing. Best kan? Tapi paling best bila   korang sama-sama dapat bantu orang yang memerlukan. 1 kepuasan yang korang tak kan dapat jumpa di luar sana ;) Alhamdulillah ya Allah. In Shaa Allah, NO TURNING BACK and kami akan cipta sejarah !!!

Macam mana kita fight sama-sama? Senang ja bahhhh. heheh. Let's check it out our journey ;) But before that let me bagitau sikit about my BFF k. Hasrila : Kawan aku high school memang geng lah dari sekolah. 10 tahun dah kenal. Jihad : aku kenal masa 2010, so almost 5 years dah kenal, masuk UiTM sama2, course pun sama kelas ja beza :( But alhamdulillah masih juga kawan sampai sekarang. "I've always believed that one woman's success can only help another woman's success"


 Paling kiri Cik Lala kita, tengah pulak Cik Jihad, Paling Kanan Cik Kenit :P


Here we go, with Mr Jambu a.k.a Amizy ;)


Masa ni Cik Jihad baru habis Exam, terus datang jumpa kami. How sweet you are babe ;')


 One Thing yang paling penting always give appreciation. "Happy Belated Birthday Cik Jihad". Dah lalu dah birthday dia. Anak merdeka bah ni :P


Cuti Sem Cik Jihad pulak dia datang labuan untuk spend time with me and her sister. aisehhh ! 


Paling best bila ada charity day, happy bila dapat buat budak2 ni senyum dan ketawa because they need us guys ! so jangan lokek untuk buat sesuatu utk dorang ;)


Cik Kenit akan sentiasa sayang Cik Jihad tau ! INGAT TU ! :P


TRIPLE in action ! Cik Kenit dah kena kepi oleh Cik Jihad dan Cik Lala (terasa diriku begitu pendek) :P


Thanks guys ! for always be with me. I just love You both to the MAX !!! <3

STOP !!!! tak habis lagi lahhh :P another story is my 2nd family. Lets check it out :D


Yeayyy ! tak kira umur kan. Tapi ni lah tulang belakang :)


Thanks korang !!!


Again, THANKS ;)


Buah hati <3


Hiking with them :*


Makannnn :)


Home party with aunty Alisia !


We will never GIVE UP !!!

Alhamdulillah, ikatan yang tak kan berakhir because WE ARE FIGHTER FOR OUR BELOVED GUYS !!! Tanpa dorang mungkin tak kan ada perubahan dalam hidup ini. Masih takut dengan bayang-bayang sendiri and tak berani bertindak. Syukur... INGAT "mungkin rezeki yang Allah nak bagi tu bukan dari duit tapi dari orang pun kita mampu dapat rezeki itu" semuanya dengan izin Allah :)

- "I AM THE TYPE OF WOMAN WHO WILL ALWAYS REMIND YOU THAT YOU CAN DREAM BIGGER"
- "YOUR HARDEST OF TIMES OFTEN LEAD TO THE GREATEST MOMENTS OF YOUR LIFE. KEEP THE FAITH. IT WILL BE WORTH IN THE END"



Thank you guys for reading ;)
Much LOVE from Cik Kenit !

Thursday, 18 June 2015

UNEXPECTED DECISION !

Assalamualaikum w.b.t =)

It's been a long time I didn't write any story kat blog kan? Blog ni actually aku buat untuk perjalanan hidup aku. di mana nanti bila dah berumur baca balik mesti rasa semua ni lawak, meluat dan segalanya lah. hahahah. itu yang lebih penting sebenarnya. ni lah pengalaman dan perjalanan hidup aku yang mungkin bukan semua orang boleh rasa apa yang aku rasa dan mungkin akan ada antara kamu melalui apa yang pernah saya lalui. well, its our journey guys ! keep moving forward and believe in Allah S.W.T..

MashaAllah, indahnya takdir-MU untuk diriku ya Allah, sesungguhnya aku antara hamba-MU yang paling lemah. Aku pernah menangis, aku pernah jatuh, aku pernah diherdik akan tetapi disebabkan takdir-MU ini aku terus kuat menjalani perjalanan hidupku. jujur, pernah terdetik di hati ini rasa give up malah menyalahkan orang sekeliling dan diri sendiri. biasalah manusia kan akan sentiasa ada perasaan yang tak kena terhadap manusia yang lain. anyway, sorry ya kepada orang disekeliling yang rasa macam nak hempuk aku saja. hahaha. 0-0 lah wei. sama-sama kita saling memaafi demi kehidupan yang lebih tenang (Amboiii. macam ustazah-ustazah dah budak kecik ni. hahaha).

Alhamdulillah, sungguh tak sangka kerana ketenangan yang di cari selama ini telah ditemui. malah aku terus kuat menghadapi segala liku-liku perjalanan hidupku. semoga Allah terus memberi kekuatan kepada diriku malah orang disekelilingku. 

Habis sahaja "Diploma In Public Administration" di UiTM Sabah, aku terus buat keputusan untuk tidak sambung study lagi kerana ingin berdikari dan cari duit sendiri. sehingga pernah juga menjadi model (amboiii. hahah. nak juga. hehe) tipulah kalau tak jealous tengok kengkawan yang sambung degree. tapi aku chill ja brooo. hahah. aku sangat suka career aku waktu tu. aku work hard gila-gila. pergi kerja jam 7am balik selalu midnight or dalam jam 10pm waktu tu (boleh jadi pekerja cemerlang. aiseh. hahahah). but at the end aku tersedar sesuatu, "where is my social life with my friends? where is my friends? aku ada kawan kah kat pulau ni?" k kat situ aku dah start faham. aku terlampau kerja sampai aku tak dapat nak cari kawan pun, inikan lagi nak hang out ngan kengkawan. balik KK pun jarang untuk jumpa BFF kat sana. BFF aku sampai tegur yang aku ni macam robot dah. tak pandai penat. asyik kerja 24jam. bila difikirkan balik baru aku faham aku memang hilang dari dunia waktu tu (pa sal serious sgt?) bukan aku kaya pun kalau aku kerja memanjang. betul tak? hahaha.then i decided untuk keluar dari zon selesa aku dan berhenti kerja. hahaha. dah habis kat situ.

Tu semua cerita zaman batu aku kerana sekarang aku, every week balik kk. kaya org speedboat oleh aku. peduli apa aku. hahahah. yang penting aku nak balik juga. pemikiran dan kehidupan aku sekarang memang berubah 360 darjah lah. selalu lawat mommy kat kampung. every week jumpa BFF aku. spend time with them. perghhh. nice moment ever. we need to change for a better future. keluar dari zon selesa tu memang keputusan yang sangat tepat. kat pulau ni aku dah banyak kawan. aku berkawan dengan orang2 sebaya aku malah orang yang lebih tua berpuluh tahun pun aku berkawan. orang cakap lebih baik kita belajar daripada pengalaman orang dan menjadikan pengalaman mereka sebagai peringatan untuk kita. sebab kawan-kawan aku sangat berbeza latar belakang mereka. aku sampai tak sangka yang aku akan berkawan dengan ex pengarah hospital beaufort, ex manager insurance, ex ketua sister kat hospital queen. mak aiii. alhamdulillah. ini antara hikmahnya untuk memilih keputusan yang sangat sukar dalam hidup aku. 

Dah panjang sangat ni aku merapuh. cukup lah kan? heheh. tapi sebelum tu apa pun journey korang bersyukurlah dan jangan lupa semua tu. dekatkan diri kita dengan Allah. Rasanya belum terlambat untuk saya mengucapkan "SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK". 

check it out my activity ! yihaaaaaa :)






ni lah dia super duper senior aku masa kat UiTM. dia juga komander. bukan tu ja, dia BFF aku punya kakak and sekarang kami housemate merangkap roomate juga. hahahah :D

















Qutni is the clever girl and my new BFF (dia adik kawan aku lah serious IQ dia terlampau tinggi tau budak ni. hahah. )

Wan and Abern. Muka orang2 malaya tapi bila bersama naaa. cakap cina sudah dorang. hahahah.


LAST WORDS from me; "jika nak happy cari kawan-kawan yang ikhlas kerana mereka akan membantu anda semasa susah senang anda, nak berjaya berkumpul dengan orang berjaya."