Thursday, 29 December 2011

HIJRAH ~

i wanna change..change everything..i hope everything gonna be okay..please pray for me..i know i can do it ! i'll try my best to wearing hijab..my mom also keep asking me "when you want to wearing hijab"? even 2 of my sister didn't wearing hijab..i hope my HIJRAH will be success..saya tak suka tgk org yg pakai tudung lps tu buka..klu dah pakai wat pe nak buka? memalukan ISLAM je...i hope i don't be like that..NOT AT ALL ! PRAY FOR ME wahai suma HAMBA ALLAH s.w.t..

Monday, 12 December 2011

BAHAGIANYA AKU :D



Ni lah dia anak2 saudara kesayangan ku..hehe..beza umor yg sgt ketara antara SYAFEYAH NAJIHAH BINTI JUMAT (a'ah) & AHMAD SHAHRUL BIN AHMAD SABRI (shahrul)..a'ah ni anak saudara yg 1st sekali..dia lah penyeri family kami..pe lg parents aku..so kami suma manjakan dia...lawak kan? hehe...tp 4 tahun lebih kemudian bru lah muncul c shahrul...act, aku plg syg ngan shahrul ni..hehe..sbb dia lahir je aku yg jaga...besa arh...2 bulan slps i2 lahir plak ASYRAF AKMAL BIN JUMAT (asyraf)..dia ni askar kami..plg nakal..heheh...7 bulan seterusnya lahir plak SYA QALISCHA BINTI MOHD SHAH RIZAM (syascha)..skrg dia bru 3 bulan..eiii...akhirnya sepasang sudah anak2 saudara ku...I LOVE THEM SO MUCH...so~ i nak u all SAYANGI LAH FAMILY ANDA SELAGI ADA..

Thursday, 27 October 2011

1 MORE MY BFF STORY...


ni lg BFF aku..hehheh..nama dia YVONNE YEE..we're know each other since 3 years ago...hehheh...she's my bff ever owh...now she studying at masterskill hope she can be a good nurse...i love her so damn much...org ckp jarang org melayu jd bff ngan org cina..p kami x kesah..even kami ni b'lainan agama but we respect each other..selalu jga kami cerita pasal agama msg2..sekadar ingin menambah pengetahuan..apa org ckp "AGAMA BUKAN ALASAN" sbb dlm p'sahabatan yg pntg keikhlasan...i miss her..lama sdh kami x jmpa..cma contact kat fb n fon je..huhu...vonne imy n ily...jaga diri kat mukah k..have a safe journey beybeh :)

Sunday, 23 October 2011

ME AND B0LAT :)


Ni kita org dah x sabar nak bercuti raya...heeheh :D xde yang lebih happy drpd b'jumpa dgn family t'cinta kan? before that we still have time 2 snap-snap :) and this picture my friends' yg snap...she really good dlm snap picture ni..we call her as TYRA VOGUEH ! bcoz she really vogue .. tq VOGUEH ! ily <3 !

Sunday, 2 October 2011

WE'RE TOGETHER AGAIN :)


sentiasa bergila bersama..meluangkan masa bersama..sbb PERSAHABATAN YANG IKHLAS ITU UNIK dan ianya TAK BOLEH DI JUAL BELI...ini lah hostel kami yang mmg x seberapa..UiTM di hatiku <3 :D

Tuesday, 20 September 2011

BELAJAR ITU PENAT :(

sape ckp study x penat? study mmg penat...tp xkan seumur hidup nak mengeluhkan? ilmu tu segalanye~ biar penat mcm mna pown ttp gak d tempuh..cerita pasal penat study ni..i ada strory utk korang..mcm ni ceritanye..adalah satu kali ni budak public admin group i byk btl assignment,test n quiz..smpikan kami b'3 mengeluh je lah keja..hehehe..mmg time tu kami rasa nak ngs..yelah selama ni mna pernah rasa mcm ni..kami mmg bengang lah..actually i x pernah ngs sbb study..p time tu i mmg stress..agak malu lah ngs kan..tp usaha yg kami buat utk business presentation 2 b'jln ngan lancar je..alhamdulillah..bangga juga...pas tu test n quiz..emm~ tu lah kan jgn study last minute..tgk pa jd..? itu kesalahan diri sendiri juga lah kan? apa pown u all stay with my blog k..byk gi nak story ngan korang..akhir kata utk post ni "IT IS NOT HARD IF U WANT TO BE SUCCESS U JUST ONLY FOCUS IN UR STUDIES ! DONT STUDY HARD BUT STUDY SMART !"

Monday, 19 September 2011

PATUT KAH SETIAP PERJUMPAAN ITU ADA PERPISAHAN ??

Bagi I lah kan..xnak I pisah2 ngan ecah n bulat ni..rasa mcm kami b'3 adik beradik yg xdpt nak d pisahkan...apa xnya kalau c bulat tido sama2..yg I x blh BLAH ma dia ni..time kita org tido sma2 blh2 dia b'gulung kat comforter gua..hahah..klu c ecah ni pulak yang I paling rasa dia ni pelik...kalau dah mengemas tu dah lah mementingkan kebersihan pas 2 ketelitian dia satu hal pulak...kadang2 rasa nak lempang juga..hahha..bayangkan dlm bilik dia katil dia tegang sgt ! kalah org len...then x blh duduk katil dia selagi blm mlm..hahahha ! masing2 ada perangai sendiri..p yg plg best ialah kami ni SENANG JE NAK URUS..yg penting jgn buat koita org bengang ngan org tu..klu kita dah bengang rasa lah kepedasan mulut kita org b'3..hahah...I pulak dorang ckp kecil tp TANGKI BESAR pendek kata I ni kuat mkn...so in conclusion, kita org wlupown yg m'bezakan adalah SEBERANG LAUT CINA SELATAN tp hati kita org ttp bersama ! AKU SAYANG KORANG ! I LOVE BOTH OF YOU ! SARANGHAEYO ! <3 !

Saturday, 17 September 2011

PERKENALAN YANG SINGKAT

tiba2 je dah ada kat UiTM Sabah..takutnye time tu..ape x nye..selama ni dgn family je..tba2 hidup ni jauh dari family..walau pown uorg sabah but still feel awkward..1st 2 mcm biasa je..jmpa kwn yg satu kos..lama2 dah ada kegilaan 2..heheh..smpilah sy betul2 mengenali insan yg bernama NUR AISHAH a.k.a ECAH dan NUR AMALINA a.k.a BULAT <3 ! walau pown bahasa 2 berbeza tp i2 x menjadi masalahnye because we are 1 Malaysia..wah~ semangat gitue..! sejak dgn dorang ni sy pown terikut ckp semenanjung tau..bkn apa..sbb durg x faham bahasa sabah..bkn kata sy LUPA DARATAN cuma nak senang berkomunikasi dgn dorg ni...peduli lah org nak ckp sy SABAH SESAT or what..i2 bukan urusan sy..heheh :D kita cuma nak berkawan..biarlah apa org ckp yg penting niat yg ikhlas 2..apa pown sekarang dah nak abis sem takut2 pula dorg ni nak pndah campus..pasti sunyi diri ini nnt tanpa mereka b'2 :'(