Tuesday, 20 September 2011

BELAJAR ITU PENAT :(

sape ckp study x penat? study mmg penat...tp xkan seumur hidup nak mengeluhkan? ilmu tu segalanye~ biar penat mcm mna pown ttp gak d tempuh..cerita pasal penat study ni..i ada strory utk korang..mcm ni ceritanye..adalah satu kali ni budak public admin group i byk btl assignment,test n quiz..smpikan kami b'3 mengeluh je lah keja..hehehe..mmg time tu kami rasa nak ngs..yelah selama ni mna pernah rasa mcm ni..kami mmg bengang lah..actually i x pernah ngs sbb study..p time tu i mmg stress..agak malu lah ngs kan..tp usaha yg kami buat utk business presentation 2 b'jln ngan lancar je..alhamdulillah..bangga juga...pas tu test n quiz..emm~ tu lah kan jgn study last minute..tgk pa jd..? itu kesalahan diri sendiri juga lah kan? apa pown u all stay with my blog k..byk gi nak story ngan korang..akhir kata utk post ni "IT IS NOT HARD IF U WANT TO BE SUCCESS U JUST ONLY FOCUS IN UR STUDIES ! DONT STUDY HARD BUT STUDY SMART !"

Monday, 19 September 2011

PATUT KAH SETIAP PERJUMPAAN ITU ADA PERPISAHAN ??

Bagi I lah kan..xnak I pisah2 ngan ecah n bulat ni..rasa mcm kami b'3 adik beradik yg xdpt nak d pisahkan...apa xnya kalau c bulat tido sama2..yg I x blh BLAH ma dia ni..time kita org tido sma2 blh2 dia b'gulung kat comforter gua..hahah..klu c ecah ni pulak yang I paling rasa dia ni pelik...kalau dah mengemas tu dah lah mementingkan kebersihan pas 2 ketelitian dia satu hal pulak...kadang2 rasa nak lempang juga..hahha..bayangkan dlm bilik dia katil dia tegang sgt ! kalah org len...then x blh duduk katil dia selagi blm mlm..hahahha ! masing2 ada perangai sendiri..p yg plg best ialah kami ni SENANG JE NAK URUS..yg penting jgn buat koita org bengang ngan org tu..klu kita dah bengang rasa lah kepedasan mulut kita org b'3..hahah...I pulak dorang ckp kecil tp TANGKI BESAR pendek kata I ni kuat mkn...so in conclusion, kita org wlupown yg m'bezakan adalah SEBERANG LAUT CINA SELATAN tp hati kita org ttp bersama ! AKU SAYANG KORANG ! I LOVE BOTH OF YOU ! SARANGHAEYO ! <3 !

Saturday, 17 September 2011

PERKENALAN YANG SINGKAT

tiba2 je dah ada kat UiTM Sabah..takutnye time tu..ape x nye..selama ni dgn family je..tba2 hidup ni jauh dari family..walau pown uorg sabah but still feel awkward..1st 2 mcm biasa je..jmpa kwn yg satu kos..lama2 dah ada kegilaan 2..heheh..smpilah sy betul2 mengenali insan yg bernama NUR AISHAH a.k.a ECAH dan NUR AMALINA a.k.a BULAT <3 ! walau pown bahasa 2 berbeza tp i2 x menjadi masalahnye because we are 1 Malaysia..wah~ semangat gitue..! sejak dgn dorang ni sy pown terikut ckp semenanjung tau..bkn apa..sbb durg x faham bahasa sabah..bkn kata sy LUPA DARATAN cuma nak senang berkomunikasi dgn dorg ni...peduli lah org nak ckp sy SABAH SESAT or what..i2 bukan urusan sy..heheh :D kita cuma nak berkawan..biarlah apa org ckp yg penting niat yg ikhlas 2..apa pown sekarang dah nak abis sem takut2 pula dorg ni nak pndah campus..pasti sunyi diri ini nnt tanpa mereka b'2 :'(