Saturday, 29 December 2012

I WANNA TYPE SOMETHING ;)

Assalamualaikum =)
Awesome holiday in SEMPORNA, Sabah <3
Finally, I'm here with his family :)
First sampai dekat sini memang salha malu dengan family wan...
Dah lah jalan jauh...
Penat jugalah that day...
Kat sini salha macam tak pandai nak buat kerja rumah...
Malulah pula kan dengan mom wan..
Nanti kena cakap salha tak pandai buat kerja rumah pula...
Hari ke3 dekat sini wan suruh salha masak..
Masak sayur je pun...
Salha sebenarnya malu nak masak...
Malu apabila diperhatikan masa masak...
Mom wan cakap masak saja macam salha selalu masak...
Masa potong sayur tu ada story lagi...
Tapi malulah nak cerita biar kami saja yang tau...heheheh...
Okay lepas tu salha di bawa pergi BUKIT TENGKORAK...
Antara tarikan pelancong...
Google lah pasal bukit tengkorak tu k kalau nak tau lebih lanjut...
Okay masa untuk upload picture..
So check it out <3

TIRA (sepupu wan), IZZAH (adik wan) and ME ;)

happy dengan dorang semua sebab terima salha...
Thanks all of you :)

Doa selamat sebab sampai di puncak...hahah....

Tau siapa ni?
DATU MOHD AZWAN NAZPEE nama diberi <3

Penatnya mendaki :P
Tapi sempat lagi posing ^_^

My ROMEO + My HERO <3

Amboi ! anduuu bah~ penat semua..

Monday, 17 December 2012

SENGAJA MENYIBUKKAN DIRI :)

Assalamualaikum =)
Alright, jari-jemari kembali rajin menekan keyboard lappy ini...
Sekarang sudah minggu ke3 buka kuliah..
2 minggu pertama memang minggu yang sangat sukar bagi salha..
Walaupun salha tau apa yang akan berlaku sesudah buka kuliah..
Memang mulut manusia tak boleh nak tutup..
Yang mampu salha buat adalah berdiam diri walaupun kenyataannya salha memang stress..
Sehingga 1 masa tu salha memang tak tahan salha ingin QUIT dari UiTM...
Kalaulah salha boleh bagitau orang tertentu apa yang jadi dengan salha kan best :(
Sebenarnya boleh cuma salha tak mampu kata apa-apa..
Salha tak nak menitiskan air mata lagi...
Hanya 3 orang kawan salha yang tau tentang hal ni...
REIN, YVONNE and EKUNK :(
Bila salha bagitau dorang ni, dorang memang terus cakap "salha ignore semuanya memang lah mulut orang macam tu, lagipun salha memang dah jangka ini yang berlaku"
Yaa~ memang dah jangka tapi semuan ni salha tanggung sendiri...
Itu yang salha rasa sangat berat dan penat...

Salha tak tau apa yang jadi dengan dia sebab kami belum cerita hal ni lagi...
Paling-paling kami cerita pasal benda yang tak melibatkan hal ni..
Hari ni baru kuat nak cerita dekat blog...
Salha bersyukur sebab mereka sentiasa memberi semangat...
Actually salha okay tapi penatlah dengan mulut manusia ni...
Sebab tu salha sentiasa ignore orang kalau salha dah penat...
Tapi hak kamulah nak cakap apa yang pasti salha dengan dia sentiasa okay...
Kami tak gaduh...
still contact...
Kalau kamu cakap "wah~ dulu bukan main lagi, sekarang?"
kamu teruskan bercakap sebab kami berdua tau apa yang berlaku..
Kami berdua sentiasa need each other...
Apa-apa tak puas hati memang kami akan duduk berbincang...
Mungkin mula-mula, masa tak tau apa jadi sebenarnya memang salha terus menyalahkan dia..
Tapi sekarang salha dah tau..
Salha diam bukan sebab salha dan dia gaduh kah apa...
Sebab salha malas nak layan lagi pun kami berdua mungkin dah jangka ini yang berlaku..
Bila salha start bersuara salha akan cakap kami macam ni bersebab...
Jangan salahkan dia sebab mungkin apa yang kami buat sekarang adalah yang terbaik untuk kami...
Siapa tau kan?
Apa salahnya terus doakan untuk kami berdua?
Ada jodoh tak ke mana..
Salha terima dia seadanya...
Salha terima alasannya..
DAN 
SALHA TERIMA APA YANG BERLAKU DENGAN REDHA..
SALHA TAK NAK MENJADI HIPOKRIT..
Kalau salha sayang, sayanglah...
tak kan cakap SAYA TAK SAYANG DIA TAPI DEKAT BELAKANG SEBENARNYA SAYANG..
Tak suka macam tu..
BIAR MASA YANG MENENTUKAN TANDA TANYA KAMU ! 
#peace no war !

Monday, 10 December 2012

HAPPY BIRTHDAY MOMMY

Assalamualaikum =)
Happy birthday mommy <3
Now you become 64 years old...
I love you so much mommy...

here she is...SAIDAH BINTI KAHAN..my beloved mommy ever !

Mommy, you are everything to me...
You raise me up and you do it by your own...
Thanks mommy <3

I miss you mom...
nak jumpa mommy...
Hope today become your best day ever !
I'm sorry coz i can't attend your birthday party at labuan today.
Whatever it is my heart always be with you <3
My SUPERB MOTHER ever :)

Sunday, 9 December 2012

BORED WEEKEND EVER !

Assalamualaikum wbt =)
Okey - okey new entry again :P
Seriously, this is the bored weekend ever !
HATE IT ! (>.<)"
First of all, my niece went back to labuan because kenduri for her late daddy !
Its ok for the first cause she said she will be back on saturday...
How come arh my mommy called and said my niece didn't come back to KK -.-
GERAM okay !
BENCI okay !
Salha buat bodoh lah dalam bilik ni...
Nak jalan tak derk kawan :(
Lagi pun mommy tak bagi jalan KECUALI dengan AZWAN !
Btw, salha tak nak kacau wan sebab his mother ada kat sini...
Even salha rindu sangat dengan mommy dia...
Lama dah tak jumpa...
Hari tu wan ada bawa jalan dengan mommy dia sebab mommy dia shopping tudung kat ARIANI...
Tapi time tu salha ada class so salha tak ikutlah..
ARIANI lah tempat mommy wan akan beli tudung...
Fav. mommy wan lah tempat tu...
Hari tu dah belikan mommy wan coklat sebab mommy wan SANGAT suka makan coklat..
Itu hadiah birthday mommy wan yang ke41 tahun 26hb ni ...
Hehehee <3
Esok pula 10hb December birthday mommy salha yang ke64 tahun...
Eiiii ! TAPI salha BELUM belikan mommy hadiah...
BUT i'll make sure salha akan beli untuk mommy...
Gonna surprise you mom...
aduiii..miss sangat dengan mommy...
Actually salha kena balik labuan juga sebab esok nak buat birthday party untuk mommy TAPI salha tak dapat  balik sebab monday ni kena bagi assignment and STATISTIC dah chapter 2 !
So mau tak mau salha kena korbankan hari dengan family demi study..
I'm sorry mommy :'(
Alamak salha nangis pula...
Eiii tak suka sebab rindu mommy...
Wanna hug her <3
Mommy nanti adik bawa wan jumpa mommy sebab hari tu happy semacam ja kan bila tau salha dengan wan...
eiiii~ inilah ni kan kalau dah wan tu paling disayang...
Kadang-kadang jelez juga sebab wan selalu di tanya..
Anak dia tak ditanya pun...
Hahahahahahah :D
Tapi tak pa lah as long as kamu dua ada di sisi rasa happy sangat sebab kamu sangat special <3
Dah-dah stop crying salha !
Cari maklumat untuk assignment dulu :P

Friday, 7 December 2012

I JUST CAN'T SAY ANYTHING :')

Assalamualaikum semua =)
Wah, semalam hari yang ??? tak tau nak describe macam mana..
Siapa yang kenal salha mungkin dok busy nak tau what's going on with me..

Alhamdulillah salha masih orang yang sama seperti dulu..
Okey, one of my lecturer nama dia Mdm Bernedette and she taeching us Bel 312 stand for ENGLISH FOR OCCUPATIONAL PURPOSES ...
From the tittle pun you all mesti dah tau kan memang pasal kerja lah subject kali ni...
But for this time we must act like a professional workers in a UiTM but we are student?
How come arh?
We just need to wearing a formal dress when we in the class...
Hari ni salha dah pakai formal...
People see me like wanna eat me *(wow ! broken English terus)
Ada yang tegur "Wow, you look beatiful today"
Ada yang tengok salha dari atas pergi bawah dari bawah pergi atas...
Em yelah first time kan formal betul pergi class...
Lepas tu my lecturer also tengok salha dari atas pergi bawah TAPI she said: You look very nice today :)
Ainaaa...kena puji bah salha ni (kembang terus lalu tak mampu kata apa-apa)

Amboiiii bertrip pulak salha ;)

Rasanya salha feel better now sebab masalah dah settle...
Thanks to him lah sebab explain walaupun lambat but salha still boleh terima...
Mungkin sebab hati salha ni lembut sangat...
Dah bagitau best friends salha iaitu ekunk and jihad pasal apa yang jadi..
Tinggal yvonne lagi...
Maybe kejap lagi salha akan bagitau dia pula..
Tengok apa pula respon dia..
Em semalam tengoklah latest breaking dawn part 2...
Amboi salha tak minat pun tengok cerita ni tapi dah kena bawa oleh wan pergi je lah...
the story was okay even wan tau salha bukan peminat cerita ni..
Tapi wan minat sangat...
So, biarlah dia happy..
but the story was nice also so memang okaylah juga..
masa tengok tu wan balik-balik tanya "boring kau sal?"
Hahahahah :D
Senyum-senyum saja salha sebab selama kami kenal ini movie ke2 yang romantik kami tengok..
Sebelum ni AKU TERIMA NIKAHNYA..
Selalu memang tengok movie action...
huahuahua :P
amboiii penat dah salha tekan keyboard lappy ni..
wokeyyy¬ daaaaaa- bye-bye-

Wednesday, 5 December 2012

LANGKAH KANAN !

Assalamualaikum =)
Alhamdulillah langkah kanan sebab apa ya?
Ni yang nak story...
Hari ni salha beli barang untuk kuliah...
Bila check balik baju kemeja salha warna yang sama pula salha beli !
Eiii nanti orang cakap salha ulang tayang...hahhaha :D
Class start jam 8 a.m okey hari ni...
Habis?
Jam 4 pm...ergh¬ SUPERB TIRED !
Jam 4 pula sambung pergi urus kolej apabila ada masalah teknikal..
Itu dah settle tunggu plak kawan salha punya kawan untuk hantar salha pergi 1B ;)
Hampir 7pm baru sampai 1B...
Naaa bila cari heels yang memang formal, tak selesa, tak derk saiz pulak !
Mak aiiii ! geramnya sampai sales boy Vincci pun senyum-senyum tengok salha...
Sebab terlampau cerewet siap tanya "nak pakai pergi class kah miss?"
salha : em yaaaaaa¬ 
sales boy: area ni jee miss heels yang formal...
salha: macam mana lah ni...nak kena pakai hari jumaat i tak nak mark i kena deduct oleh mdm (>.<)"
sales boy: kenapa miss sakit kah pakai kasut ni?
Siap dia yang suggest maka dia lelaki...
But alhamdulillah dapat juga salha beli 1 heels yang formal and warna gelap ok !
I want to be professional after this !
Lepas tu salha my sis call..
my sis: dang mana kamu?
salha: 1B...kenapa?
my sis: jum McD...
salha: ambil bah kami sini...
my sis: okey tunggu depan entrance 1B...
lepas tu abang ipar salha pulak buat OPERASI...
Dapat pulak DURIAN FREE...
Sangat LANGKAH KANAN HARI NI....
hahahahah :D
Apa pun salha cakap nak tidur dengan kawan salha tapi sebenarnya salha nak buat assignment...
Hahahaha :D
Okey bye2 ^_^

Tuesday, 4 December 2012

2nd DAY KULIAH :')

Assalamualaikum =)
Tak tau nak cakap apa...
Amboi ! 
Alhamdulillah 2nd day kuliah sdh...
Terasa susah sangat subject kali ni...
Tadi gi class BEL 312...
Em tak ingat dah apa tu tajuk besar dia...
heheh..
Kami di suruh pakai baju formal ala-alaorg bekerja...
Sebab subject kali ni memang pasal kerja lah...
Btw, I'm happy to hear that from lecturer supaya kami semua matang kan...
Then one of my classmates siap minta kebenaran untuk dia duduk sebelah salha...
Siap cakap "Ken boleh aku duduk sebelah budak kecik ni"
terus salha pun "amboi zikri (sambil tersenyum malu)
Hehe...
Tengah lecturer bercakap di depan syioknyeee dia kacau salha...
Dok geram juga dengan dia...
Tapi happy sebab lama dah kami tak jumpa...
Nampak dia tambah matang apa lagi dia active dengan business HERBALIFE nya tu...
Dengar cerita dia dah naik pangkat...
Okey sambung cerita pasal kuliah emmm¬ kita orang dah ada assignment and for this first week kena siapkan....
Naaa¬ terkejut orang dalam class tu nasib baik lah salha datang class tadi...
Yang sedih tu tak ramai pun classmates salha yang datang class...
Kalau tak silap 12 orang ja yang datang tadi sebab semua masih dalam mood cuti..
Huhuh¬
Wokey lepas tu kawan salha yang hantar balik tadi...
Thanks zikri....
Apa pun salha mengantuk sudah esok kena gi class awal...
Bye :)
*GOOD LUCK LAH SEMESTER YANG SINGKAT LAGI SUSAH NI :)*

Friday, 30 November 2012

TERNYATA PENCIPTA KU SENTIASA BERSAMA KU :')

Assalamualaikum semua =)
Alhamdulillah salha buat entry lagi...
Mungkin entry ni akan sedikit panjang...
Kepada yang sudi membaca hingga keakhir ayat salha terima kasih ya :)
Semoga anda akan mendapat semangat setelah membacanya...

Sebelum tu terima kasih buat best friends salha yang tak jemu-jemu memberi salha semangat untuk meneruskan hidup ini...
Terutamanya Jihad, Yvonne, Ekunk dan juga Mira...
Tak ketinggalan buat niece salha yang sentiasa buat hati salha happy..
Walau pun masa dia nak pergi Indon hari tu dia sampai suruh salha tunggu dia balik Sabah...
TERIMA KASIH :')

Salha mengalami hari-hari yang sukar kebelakangan ini...
Tapi bila best friend salha iaitu JIHAD namanya...
Dia berkata: "sal...kembali ke jalan ALLAH...jangan tinggal solat..bawa bersabar...pergi mendekatiNYA...jika perlukan petunjuk solatlah istikharah, Insha ALLAH, DIA akan memberikan petunjuk"
SubahanALLAH rasa seperti ingin menitiskan air mata bila dia berkata begitu...
Kemudian dia berkata lagi: "kau takut dimalukan sal? atau kau risau dengan kata-kata orang? semuanya akan berakhir salha..lambat-laun mereka akan penat...
Kali ini salha hanya mampu berkata: "iya ji aku kena berfikiran positif"
Sebak hati semasa best friend cakap begitu...
Sehingga dia berkata "kalau boleh sal, aku mau pinjamkan hati ku ni kat kau! BIAR KAU JADI KUAT DAN EGO SEDIKIT !
I WANT TO BE LIKE HER !

Yvonne pula sentiasa suruh salha jadi KEBAL !
Kami kenal hampir 4 tahun dah nak masuk 5 tahun...
Dengan dia ni salha tak pernah bergaduh langsung...
Walau berbeza agama...
Dia beragama Kristian maka salha seorang Muslim...
Tapi itu bukan penghalang kerana kami saling menghormati...
Even dulu masa SPM dia stay rumah salha, salha solat dia pula akan sembahyang dengan caranya...
Dia tak suka tengok salha dok sedih-sedih...
Sampaikan masa dia cuti dia sanggup datang rumah salha untuk temankan salha...
Walau pun tak lama tapi setiap masa bersama dengan dia adalah kebahagiaan buat salha...

Ekunk? dia best friend salha dan kami baru kenal lebih kurang setahun..
Dia roommate salha dekat UiTM masa sem 2...
Dia ni sentiasa ada..
Walau pun sekarang dia berada di Penang sebab telah dapat tawaran SPA dalam juruteknologi gigi...
Semoga dia berjaya sebab mama dia nurse and ayahnya pula seorang juruteknologi gigi juga :')
Rezeki dia di UiTM hanya setakat itu walau pun dia adalah salah seorang best student bagi pelajar diploma pentadbiran awam...
Dia pun sama tak suka tengok salha sedih..
Walau pun kami jauh tapi dia tak nak salha sedih...
Sebab masa salha di saat yang sukar dia ada di sisi salha..
Masa tu dia dengan Azwan yang buat salha kuat..
Salha rindu dia...
Dia akan sentiasa bagi nasihat...

Mira pula adalah best friend azwan...
Baru juga kenal.
Tapi dah jadi best friend.
em apa pun dia tetap best friend salha :)
Thanks mira ^_^

"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari. Bila saya mencari mana matahari ALLAH datangkan petir dan kilat. Rupa-rupanya ALLAH ingin memberi PELANGI"
 Ini adalah kata semangat dan salha dapat dari blog nursyirah.wordpress.com
ALLAH juga berfirman: "sesungguhnya Kami telah jadikan manusia sentiasa dalam keadaan menghadapi kesulitan dan kesukaran (jasmani dan rohaninya)"..(Surah Al-Balad:4)
AKAN TETAPI !
ALLAH (sentiasa) hendak meringankan (beban hukumnya) daripada kamu kerana manusia itu dijadikan dalam keadaan lemah" (Surah An-Nisa:28)
Wanita pula tercipta dari rusuk lelaki. Bukan dari kaki untuk DIALASI !
Bukan dari kepala untuk DIJUNJUNG !
Tapi dekat dibahu untuk DILINDUNG !
Dekat jua dihati untuk DIKASIHI !
Engkaulah wanita HIASAN DUNIAWI !
Engkaulah WANITA TERISTIMEWA !
SEDARILAH wahai INSAN ISTIMEWA !
Bahawa KELEMBUTAN bukan KELEMAHAN !
Bukan jua PENGHINAAN DARI TUHAN !
BAHKAN SEBAGAI HIASANMU !

Semoga ada jalan untuk kita berdua awak...
Apa pun awak pernah mengembirakan saya....
Saya tak kan pernah menyalahkan awak...
Malah bersyukur...
Kerana awak ISTIMEWA :)
Awak juga terbaik :')

Wednesday, 28 November 2012

TERNYATA AKU TAK KUAT :'(

Assalamualaikum semua =)
jari jemari semakin rajin untuk menekan  keyboard lappy ni...
Apabila salha rasa sunyi...
Salha akan terus pergi buka blog...
Sebab inilah cara salha melepaskan apa yang ada di hati...
Ya ALLAH besar sungguh dugaanMu sehingga aku rasa seperti tidak mampu memikulnya..
Hari demi hari, salha seperti menghitung hari...
Apa salahnya untuk terus bersabar, menunggu dan setia kan?
Tak salah...
Malah sanggup melakukan apa sahaja agar semuanya berakhir...
Yup ! salha sekarang mempunyai masalah makan...
Sampai kadang-kadang kena memaksa diri untuk menyuap nasi ke dalam mulut...
Aku mesti kuat !
Jika dulu aku mampu bertahan kenapa sekarang tidak?
JAWAPANNYA ???
Sebab aku terlalu bergantung dan dahagakan semuanya...
Pretend like nothing happen...
arh~ SAKITNYA....
Kali ni salha terasa seperti luka lama telah kembali...
Dulu ambil masa selama 4 tahun untuk membaikkannya...
SEKARANG?
Aku tak tau...
Yang salha tau salha kena terus bersabar, menunggu dan setia...
Best friend salha lah yang kuatkan salha walau pun kadang-kadang tu salha tau yang salha memang tak boleh...
Tapi salha tak nak best friend salha tau apa yang salha rasa...
Biar pendam sendiri...
Lepas tu ada juga kawan yang baru salha kenal..
Em dia lelaki dan dia sangat matang..
Dia bagi support juga dengan salha...
Jika yang lalu tiada depan mata...
sekarang?
Indahnya kalau baca blog orang lain...
Hati rasa macam nak ikut saja apa yang dorang dah buat kan?
Tapi setiap individu takdirnya berbeza...
Tengah menaip sekarang air mata pun keluar...
Tak sanggup...
Sampai bila diri ini terus menjadi begini?
Hanya merindui...
Tengok depan cermin aku memang lemah :'(

AKU TAK TAU

Assalamualaikum semua =) 
Sesungguhnya aku tak KUAT !
Aku tak MAMPU !
Apa patut ku lakukan ?
Aku yakin akan ada jalannya...
Tapi aku memang takut sebab aku yakin aku tak mampu...
Jika dulu pun aku mengambil masa yang lama...
Inikan pula sekarang :(
Bersabar, Menunggu, Setia...
THE THREE POWER WORDS ! 

Thursday, 22 November 2012

TIADA JAWAPAN

Assalamualaikum semua =)
Where have you been salha? (>.<)"
Hilang entah ke mana?
FB dah deactivated tp dah reactive blk :P
Twitter sunyi tak de tweet baru :(
Blog sunyi sebab tak buat apa-apa entry...
Duiii~ sedihnya dengar ^_^
Salha ada cuma kadang-kadang perlu masa untuk diri sendiri...

Seriously salha ni tak lah kuat mana...
Tapi salha akan pura-pura kuat...heheheh :)
Kadang-kadang dengan kepura-puraan tu lah kita akan KEBAL! 
WOW !
Ayat tu buat menyampah pula kan?
heheh tak pe :)

Wokey people around me keep asking...
WHY ?
Seriously salha tak ada jawapan...
Buat tiga orang best friend salha yang memang salha sayang sangat...
Thank you NURJIHAD, SITI NUR ATIKAH dan YVONNE...
Aduii~ ni tiga orang adalah orang yang sentiasa ada dengan saya...
Kalau dengan Jihad memang sentiasa call dengan dia sampai ada yang cakap kami couple...aduii~
Perempuan vs Perempuan...
SubahanALLAH~
Kami memang macam tu setiap kali cuti semester...
Salha buddyz dengan dia call memang free lah...
Kadang-kadang kalau datang gila tu bilik bersebelahan saja pun tapi tetap bertelefon...
hahaha :D
Ekunk pula busy study sekarang ni...
Eii rindu lah dengan dia, dia jauh kan kat Penang.
Salha pula dekat Sabah...
So ada masa salha akan call or texting dengan dia ^_^
Yvonne pun busy dengan study...
Tapi kami tetap akan texting kalau ada masa...
Balik kk ni salha nak jumpa dia sangat2...
Lama sudah kami tak jumpa..

Eh ! tak lama lagi buka semester,..
Teruskan perjuangan :)

Salha lupa yang salha ada seorang lagi best friend dari dulu sampai sekarang...
Datu Mohd Azwan Nazpee~
hehhehe...
Bukan lupa...
Tak pernah lupa tau...
Sebab sentiasa ingat...
Rindu dengan awak lah :P

BYE-BYE :)
Enjoy your day...
Even your life is hard ^_^

Wednesday, 7 November 2012

SELAMAT HARI LAHIR AZWAN ^_^

Assalamualaikum semua =)
Entry baru lagi <3
Baca entry ni pun dah faham kan apa salha nak share kali ni?
hehehe :)

SELAMAT HARI LAHIR DATU MOHD AZWAN NAZPEE BIN DATU PINDATUN <3
08.11.1993-08.11.2012
Umurmu telah mencecah 19 tahun...
Syukur ke hadrat-Nya kerana azwan adalah hadiah istimewa dari-Nya...
Okay~ semoga ALLAH selalu bersamamu walau di mana awak berada...
Sentiasa membantumu di saat susah mahu pun senang...
Sentiasa menjagamu...
Sentiasa menyayangimu...
Dimurahkan rezeki..
Dipanjangkan umur...
Dan semoga cinta yang di bina ini akan berkekalan hingga ke akhirnya...
Amiiiinnn~~~

Okay~ sorry hby sebab salha tak dapat buat birthday yang istimewa untuk hby..
Salha cuma dapat buat yang simple..
Ikhlas dari diri salha...
Mungkin apa yang salha buat tengah malam semalam tidak sesempurna apa yang hby sudah buat masa birthday salha...
Tapi hanya itu yang salha mampu buat sekarang...
Walau pun kita jauh sekarang tapi azwan tetap dekat di hati salha...
Awak tetap istimewa...
Once more HAPPY BIRTHDAY hby and I ALWAYS LOVE YOU <3

ini lah dia birthday boy ni...
picture ni dah lama rasanya...
ini picture curi dari collection azwan...

Tuesday, 6 November 2012

WEDDING COUSIN..

Assalamualaikum semua =)
Lama menyepi so nak hello2 kat warga blog ni especially  my followers...
Walaupun tak ramai...hehhehe :)

I just wanna share with you all about my cousin's wedding...
Walaupun masa tu kawasan rumah lumpur habis disebabkan hujan yang tak berhenti tapi semua family members bertungkus lumus menjayakan wedding tersebut...
Apa pun congrats happy wedding kat groom and bride <3

Before bersanding tu salha sempat lah snap2 picture sendiri and family yang lain...
Syok betul pegang camera DSLR tu macam nak snap terus ja~~ 
Nak show off dulu picture salha snap dan di snap kan oleh nephew salha...heheh :)

opsss ! ada flash pulak :D

much better now :)

ni kakak nong salha and her daughter syascha ;)

kak nong tak boleh nampak orang senang -.-"

my siblings accept budak tu...itu niece salha :)

ikut ketinggian ketara sangat salha pendek (>.<)

happy wedding couz :)

with mommy and aunt :)

amboi salha melebihi raja sehari :P

Whatever it is I wish both of you all the best k? hope dapat baby yg cute miut...heheh <3

Friday, 19 October 2012

HOLIDAY MODE ^_^

Assalamualaikum =)
First of all, alhamdulillah habis sudah semester ke3 di UiTM hope semua pelajar UiTM lulus dengan cemerlang...amiiiinnnn~
HOLIDAY MODE !!!!!
Pelajar UiTM dah start cuti memang tak lama tapi cukup jugalah untuk berehat-rehat kan?
Semester ke3 ni memang tough dengan LAW lagi...
Seriously sekarang salha memang sangat risau dengan result salha...
Semoga result salha akan okay...amiiinnn

Cuti dah start....
kalau dah cuti maknanya salha dengan azwan pown akan tak dapat jumpa lah....
SEDIH kan?
sebab kami memang jarang pisah lama2...
Boleh dikatakan mana ada azwan di situ ada salha...
Pendek kata mungkin orang akan cakap BELANGKAS lah...huhuh...

Thanks to azwan sebab masa exam tu dia yang hantar dan ambil salha kat rumah untuk pergi UiTM...
Jauh tau rumah salha dengan UiTM...
Salha tak berani naik bus dan salha cuma pandai kalau ada kawan...
Maksudnya tak berani lah kan? heheheh ;)

Salha akan balik labuan dulu lepas tu balik kampung dekat beaufort sebab sepupu salha nak kahwin...
Kemudian azwan pula akan balik semporna...
sedih lah nak pisah dengan dia...
Inilah pengorbanan kan?
Biar jauh di mata tapi dekat di hati...
uisssseeeeehhhh ~ :P


I'm gonna miss you hby....
Don't be naughty2 k kat sana....
ILYSMTTE <3

ITS TIME FOR HOLIDAY...
GONNA UPDATE MY STORY LATER SO WAIT FOR MY NEW ENTRY AND NEW STORY...
ILYSM ALL :*

Monday, 1 October 2012

BERUBAHLAH ;)

Assalamualaikum semua =)
wahhh~ lama dah salha tak update story kat blog ni...
Sorry yahhh~ sebab salha busy dengan quiz, test n assignment beberapa minggu lalu..
But now, semua pelajar diploma UiTM tengah final exam...
Sebab tu juga salha jarang update blog ni..
Okayyy ! satu paper dah lepas..paper BEL 311 (english) agak risau juga ni...rasa macam susah pula soalan tu...

Tengah best jawab paper semalam tetiba ada orang yang jaga exam tu tengoklah examination slip n matrix card salha...tetiba kan pegawas exam tu cakap "CANTIK LAGI KAU PAKAI TUDUNG" ya ALLAH terus senyum sorang2 salha kat dewan tu...pengawas lelaki lagi tu...emm~ (sorrylah salha bertambah perasan ni tapi tak pa kan? biasalah kaum hawa ni kalau dah di puji perasan terus)...
ALHAMDULILLAH sebab ALLAH sudah membuka pintu hati saya untuk berhijab...syukur~

Salha nak tanya dengan kamu semua lah kan?
Apa gunanya kita membenci sesama manusia yahhh?
Mungkin ada sesetengah tu menganggap dengan membenci hati dia akan puas sebab orang tu dah buat salah so tak pe lah kalau nak benci...
TAPI !!! apa gunanya? bawa kebahagiaan kah juga?
Tak kan? tambah DOSA dengan ALLAH lagi adalah...
Okay ! dosa pahala urusan ALLAH dan salha sepatutnya tak patut mengadilinya...maafkan salha yahh :')

Akan tetapi agak menyedihkan..cuba kamu tengok dunia sekarang? 
Sebab perasaan CEMBURU, TAK NAK KALAH, NAK JADI NOMBOR 1 banyak negara yang sudah mengalami PEPERANGAN ! subahanALLAH !
sedarlah wahai hamba ALLAH ! jangan kita menindas orang yang lemah...sebab bila ALLAH ingin memberi pembalasan tak kira waktu dan tempat ALLAH pasti akan menunjukkan kebenaran...

Salha bukan perfect ! salha banyak juga lupa diri ! salha banyak dosa dengan ALLAH ! tapi salha tidak sanggup tengok orang di sekeliling salha merasa apa yang salha pernah rasa...
BANGUNLAH ! adakah dengan membenci dan tidak puas hati akan membawa kita ke kehidupan yang lebih bahagia? mungkin juga ! tapi ianya tak kan berkekalan !

INGATLAH ! sekarang mungkin anda yang berada di atas TAPI bila sudah sampai masanya mungkin anda atau saya sendiri akan berada di BAWAH ! ingatlah bahawa hidup di muka bumi ini IBARAT RODA YANG SENTIASA BERPUSING !

Alhamdulillah jika dulu salha seorang saja..tapi sekarang salha ada kawan2 yang menerima salha dengan baik...salha ada buah hati yang baik dan memahami...
MEREKA inilah yang sentiasa menyedarkan salha kalau salha lupa diri, perangai macam budak, dengar masalah salha dan semuanya...

ORANG YANG SETIA DENGAN KITA ADALAH ORANG YANG BERSAMA KITA DI SAAT KITA DI BAWAH MAHU PUN DI ATAS, MEREKA INILAH YANG BOLEH DI GELAR HAMBA ALLAH YANG BAIK !
TETAPI !
JIKA MEREKA HANYA ADA DI SAAT KITA DI ATAS, MEREKA MUNGKIN TIDAK AKAN KEKAL DAN AKAN KETAWA BILA KITA JATUH !
CUBA LIHAT ORANG DI SEKELILING KAMU DAN RENUNGI ADAKAH MEREKA SETIA DENGAN KAMU ATAU MEREKA HANYA INGIN MENJADIKAN KAMU BAHAN KETAWA MEREKA ? 

BUKA MINDA, BUKA MATA, DAN BUKA HATI KAMU...
TERUS RENUNGKAN SEGALA TINDAKAN KITA SELAMA INI...
JANGAN NANTI KITA HANYA DAPAT TAU DI MASA PERHITUNGAN DENGAN ALLAH...
TAKUT KITA TIDAK SEMPAT :')

Saturday, 8 September 2012

R.I.N.D.U


Picture ni wan amik masa 1st day couple kami...em sweet kan? :')
Salha rindu dia...susah dah nak jumpa sekarang sebab masing-masing busy...
Seriously salha tengah nangis sekarang sambil hug c A.J...
Macam mana tak nangis....salha rindu dia sangat...

Ya ALLAH bagilah kami masa untuk keluar bersama...walaupun sejam...
Saya rindu dia..
Salha tak ada ekunk dan yvonne dekat dengan salha...untuk cerita betapa rindunya salha dekat azwan...
Salha tak kan pikir banyak cuma salha tengah seorang-seorang sekarang...jadi memang rasa sunyi dan tiba-tiba rasa rindu ni semakin teruk pula...


Ni pulak picture masa jumpa dengan family wan...
Rasa macam tak ada semangat pula hari ni :'(
Salha rasa macam nak makan ice-cream pulak...
Hari tu pernah minta dengan wan tapi wan sangat mendisiplinkan salha..dia cakap kalau dah makan makanan yang berat macam mcd salha tak boleh makan ice-cream nanti salha tambah gemuk..huhu..
sebab salha selalu membebel yang salha dah gemuk...
Ras macam nak tengok muka dia hari-hari...tapi itu mustahil selagi belum ada ikatan yang sah kan?
Salha suka buat fesyen tudung sebab nak tunjuk dekat wan..
dan selalunya salha akan tanya dekat dia sesuai ke tak? or cantik ke tak?
Wan akan jawab "pakai tudung apa-apa pun kalau kena dengan muka orang tu???"
Dia susah nak puji salha sebab dia tak nak salha bangga diri...
selalunya salha yang puji diri sendiri sebab dia susah nak puji salha..


Wan...hby masih simpan kan Mini-tri shutter ni?
masa puasa tu kan salha rajin masakkan untuk wan...
Masa tu tengah buka puasa di mcd tiba-tiba dia puji salha tau?
Dia cakap kari ayam salha sedap..time tu punyalah happy salha..terus dia ckp "tu lah hby malas mau puji bby...bangga lah tu"...lebih kurang begitu lah bunyinya...
I MISS YOU hby...
:'( :'( :'(

Friday, 7 September 2012

CHALLENGERS WEEK :')

Asslamualaikum semua =)
Okay this week so challengers for me...just ALLAH and I know how tough this week :')

Okay, firstly this week I have test, quiz, replacement class for Eid holiday also common test...
Just around 2 weeks before study week..
When we have gap it must be replacement class...
Biasalah kan pelajar ni...memang sangat penat sampaikan kadang-kadang class salha dari pagi sampailah ke malam...
Dan apabila salha penat dan stress begini salha akan sentiasa lapar..memang makan sajalah kerja..heheh ;)

And I just finished my common test for PAD 214...
ALHAMDULILLAH...tapi boleh luluskah juga? huhuh :') 
Hari ni UiTM Sabah buat open house untuk warga UiTM bersama pemimpin dan masyarakat setempat..memang full lah tadi dewan Ujana Sarjana oleh rakyat..heheh :')
Macam-macam makanan ada..sehinggakan kambing panggang pun ada..dah lah ramai orang memang Salha main cilok je lah..lagi pun salha kan kecik...hehehe <3

Okay ! ni lagi salha sedih ni..wan baru saja accident hari selasa yang lalu..
Accident motor okay !
Marahnya salha time tu tapi salha tak nak bagi wan tambah stress so pendam marah tu and salha start risau keadaan dia hari demi hari...siapa tak risau kan? gf mana tak risau hby?
walaupun cedera luar sahaja tapi luka tu besar...
Wan sampai masuk emergency sebab darah dia yang tidak berhenti...
Wan jangan lagi naik motor..salha dah larang wan naik motor ahad lalu tu sebab classmate salha baru juga accident..tengok apa jadi sekarang?
Tak pa lah...terima ketentuan-Nya dengan redha..yang penting wan selamat...syukur alhamdulillah...

Ni dia luka wan dekat lutut..bentuk macam mickey mouse kan? 

Siapa tak risau kan?

Kesan dekat tapak tangan dia.

Jeans ni dah koyak :')

P/S: sorry belum sempat tengok hby...you take care k? <3

Tuesday, 4 September 2012

HAPPY 7 MONTH ANNIVERSARY HBY :')

Assalamualaikum semua =)
suka duka ditempuhi..segala masalah diselesaikan...hati sedih tak terkata bila kami berjauhan..berkat kesabaran bersama semuanya dapat ditempuh..ya ALLAH syukur ke atasMu kerana kurniaanmu ini membuatkan aku sentiasa kuat...

Kehadiran dirinya mengajar aku erti kesabaran...senda, tawa, marah, geram macam-macam perasaan yang sukar digambarkan...tanpa dirinya mungkin sukar untuk aku mengenali dan menjelahi dunia ini...dia mengajar aku semua aspek...satu demi satu~ dia bersabar, dia bertahan yang paling penting dia TETAP SETIA...

Terlalu banyak yang telah kami tempuhi bersama sehingga tidak mampu untuk ku ungkapkan kerana hanya kami berdua yang tau betapa teruknya kata-kata manusia yang mungkin tidak mahu kami bersama..tetapi alhamdulillah ALLAH sentiasa membantu kami untuk terus kuat...

HAPPY 7 MONTH ANNIVERSARY HBY :')

hby dah ajar bby macam-macam...hby jaga bby..semoga cerita kita tak kan tamat kerana KISAH KITA ADALAH UNTUK SELAMANYA DAN IANYA AKAN TERUS KEKAL ABADI...aminnn~

Sumandak pindik ni akan sentiasa sayang awak...dia juga akan sentiasa ada dengan awak...dia juga akan tabah dan berdikari demi kita...awak jangan risau-risau lagi sebab salha dah cuba dari sekarang...A.J rindu awak tau...lama dah hby tak jumpa dia...dia sentiasa ada dengan bby...perut dia buncit tu selalu bby kacau..mata dia yang brown hazel tu bby akan kacau-kacau...hehehe...tu lah cara salha lepas rindu kat awak syg...

Azwan, semoga kisah cinta kita akan sampai ke satu tahap lagi...sehingga berakhirnya riwayat kita :')

Wednesday, 29 August 2012

THANK YOU !

Assalamualaikum semua =) 
Em salha dah mood cuti balik...sepatutnya cuti 3 hari tapi sabtu ada replacement class kokurikulum sebab cuti raya hari tu...lepas tu ahad ada open house dengan PM Malaysia di Kota Belud, Sabah...
Rasanya awal lah salha balik hostel tak lah salha dapat spend time dengan family :'(
Tak pe salha...sabar~ :(

Hey Azwan ! you are the best HUBBY that I ever had ! I know you are so worried with me when you are not around me...I knew it syg...salha dah di ajar berdikari start dari sekarang oleh dia...em salha ni bukan apa cuma terlampau manja...apa-apa mesti ada dia or family salha...betul juga dia cakap kalau tiada dia salha macam mana? dia tak suka salha ambil jalan senang terhadap sesuatu..dia nak salha berusaha kalau benda tu susah...nampakkan ketegasan dia? huhu~ tapi kalau dipikir balik dia tengah buat hal yang sangat baik untuk salha...betul juga dia cakap "orang tak kan buat sesuatu tu kalau tidak bersebab"...

Hari ni hari bersejarah untuk dia...hope he will be perform well...salha yang nervous tau..sampa salha tak tidur malam...I know he will perform well...Ya ALLAH give he a strength to perform well and can answer all the question..

I love him so badly, I miss him so badly because me without you is like, universe without galaxies...

Betul ! salha rasa lain ni sekarang..masing-masing busy dan banyak commitment...so salha kena bertolak ansur dan memahami walaupun kadang-kadang tu salha akan menangis sebab rindu dia sangat..bukan lagi kadang-kadang macam setiap hari sudah sekarang..bila ja dapat bercakap dengan dia salha akan terus happy..salha kena kuat untuk semua ini sebab ini lah dugaan sesuatu perhubungan kan? kalau kita sikit-sikit nak marah kita macam budak-budak...kita kena bertindak matang dan cuba memahami...yalah kan rasanya kalau orang lain di tempat salha sekarang memang dia tak tahan and tak kan cuba paham apa yang berlaku..tapi kalau kau betul2 kenal azwan dia jenis yang akan buat sesuatu untuk tolong orang tu mengubah diri dia...macam yang dia tengah buat dekat salha sekarang..sebab dia mau salha berdikari...yalah kalau dia dapat kerja kah apa...dia mungkin bukan dengan salha...salha pula dari mula sampai sekarang selalu bergantung dengan dia..sebab tu lah dia kena cari cara untuk biasakan salha tanpa azwan...

Sebab apa yang dia buat sekarang juga salha tambah touching tambah sayang dengan dia...sebab dia tengah berkorban untuk salha..aiyaa~ ternangis pula...cengengnya salha kan? 

Dah lah salha cukuplah tu...heheh ^_^ nanti salha cerita lagi...dah jam 11am ni..salha ada class jam 2pm-9pm..nak packing barang sedia ni untuk balik terus nanti..paling lucu ni apabila salha kena bawa A.J pergi class..besarnya A.J ni..tapi salha tak sanggup pisah dengan dia sebab itu hadiah dari wan :)
BYE ~

Tuesday, 28 August 2012

BFF :')

Assalamualaikum =)
Salha nak ekunk dan yvonne sekarang ! 
I need both of you know and forever...
Air mata ni tak berhenti mengalir...
mata salha dah bengkak...
salha stress dekat sini banyak assignment dan replacement class...
salha macam tak kuat ni...
salha nak hug kamu...
salha STRESS...
salha rindu kamu...
salha sayang kamu...
korang kenapa salha macam tak kuat ni?
salha tak suka salha sekarang...
macam tak kuat...
salha nak buat apa ni? 
salha penat...

BERUSAHA !

Assalamualaikum =)

Apa kata hati sekarang? 

Mampukah?

Banyaknya benda perlu diuruskan minggu ini...perlu pergi pejabat SPA Sabah untuk assignment hari khamis ni....

Apa salha merepek + merapuh ni? -.-"

Salha sekarang TEKANAN itu lah jawapan yang sesuai....

Salha mau tidur lah...

Saja je nak update blog....

Rindu kononnya =.="

Sunday, 26 August 2012

KOLEJ? UiTM? BUAH HATI? -.-


Assalamualaikum semua =)
Perkara yang paling saya tak suka adalah balik kolej..sebab cuti dah habis..huh~ best nya stay kat kampung dengan family :')
Picture kat atas tu boleh menggambarkan muka salha sekarang...sangat boring dan lesu..sebab dah start tinggal kat kolej :')

Kolej? huh~ sure ramai yang tak suka kan? salha bukan apa...tinggi lah kolej ni..barang banyak nak angkat...paling sedih family tak de depan mata...tak pe lah demi mencari ilmu harus ditempuh juga..ini lah pengorbanan seorang siswi..heheheh :D amboiiii ! mengalahkan lecturer salha berceramah kan? heheheh ;)

Tak apa lah...nanti dah dapat segulung diploma tu baru lah berbaloi semuanya kan?
Insha ALLAH :)

Ni ada 1 cerita sedih...lama dah salha tak jumpa buah hati salha tu...sebab raya kan so masing-masing balik kampung masing-masing..memang rasa lain sangat sebab jarang-jarang berpisahkan? rasa "eh betulkah wan tak ada di KK ni?" salha rindu dia sangat..kebelakangan ni salha pandai ternangis kalau tengok comforter dia, A.J, baju dan semua barang dia yang ada kat salha..kalau dah macam ni maknanya salha memang rindu dia sangat...kalaulah dia ada depan mata sekarang kan best..walau pun cuti dah habis dia sambung cuti sendiri.hehehe..kesian dia sebab lama dah tak jumpa family dia..mama dia dan adik2 dia...selalunya adik dia yang perempuan and 1 adik dia lelaki akan tegur salha di FB...kat sana lah kami berchit chat...

Alhamdulillah family wan semua terima salha...begitu juga family salha...mak salha lagi lah...siap cakap kalau wan dah cukup duet dia suruh kami kahwin walau pun salha cakap tunggu lah dulu dalam 5 tahun akan datang kah..lagi pun salha ni perempuan..semuanya ditentukan oleh lelaki..tapi mommy salha cakap "kalau wan dah cukup duet tu kahwin kamu tak payah tunggu2 lagi"..em mungkin mommy berkenan sangat dengan wan kan..alhamdulillah..yang penting tu restu family :)
Salha ada tanya kat mommy..
Salha: my, mommy rasa wan tu baikkah?
Mommy: baiklah bah...
terus mommy salha cakap gitu ya...hehehe..mak salha ni memang lucu dan sangat sporting :) TERIMA KASIH SEBAB TERIMA WAN DALAM HIDUP KITA MOMMY <3 !

*setalah hati ini dimilikki biarlah ianya kekal milikmu selamanya kerana dirimu sungguh bermakna dalam hidup ku azwan :)
*terima kasih YA ALLAH sebab engkau pertemukan kami ^_^

Saturday, 25 August 2012

SYAWAL DATANG LAGI ^_^

Salam Syawal semua :) 
Hari ini dah 7 syawal..so macam mana raya tahun ini? sangat meriah kan? badan dah naik kah? kuih raya dah habis kah? 


Ini lah family members salha...memang tak besar tapi riuh dah rumah oleh anak2 buah salha ni :) baru 4 orang ..insha ALLAH tahun depan bertambah lagi seorang :)


Ini part yang paling ditunggu-tunggu oleh semua orang kan? DUIT RAYA siapa tak mau duet raya kan? heehehe :) kat sebelah yang tinggi panjang ni anak buah salha..tinggi kan dia? hahaha :D kalah salha...

*happy eid for all muslim*

Friday, 24 August 2012

12th AUGUST 2012

Assalamualaikum semua...lama tak update blog kan....? ok firsly salha nak update cerita pasal "I'M OFFICIALLY 19"..heheh :) seriously, salha terkejut dengan wan...masa tu tepat dah jam 12am..tiba-tiba wan main keyboard untuk salha..memang terkejut sangat lah...sebab wan dah lama tak main keyboard...memang sweet sangat malam tu...lepas tu family dia pula nyanyi "BIRTHDAY SONG" untuk salha...thanks :)

Okay ! lepas tu salha pergi buat facial, body scrub and body massage..lepas tu memang plan nak shopping sama-sama..so wan yang ambil salha...masa tengah call tu dia cakap lah yang dia bawa kawan dia nanti duduk di belakang terus..salha hairan lah kenapa tak ada orang pun dekat sebelah dia..so salha buka lah pintu kereta tu tiba-tiba salha nampak TEDDY BEAR..dan teddy tu pakai speck..alah cutenya teddy tu...terus wan bising dia ckp "kan sudah cakap duduk dekat belakang"...btw, teddy tu untuk salha...


Inilah TEDDY BEAR tu...salha tak ada ambil picture teddy ni pakai speck :') nama teddy ni A.J stand for AZWAN JUNIOR <3 heheh..kenapa salha bagi nama dia begitu sebab ini hadiah wan dan mata teddy ni sama dengan wan..hazel brown that's why salha bagi nama dia itu ^_^
macam baby dah wan buat c A.J tu kan?


A.J drive dengan wan..cute <3

*thanks for a wonderful day azwan*

Sunday, 5 August 2012

HALF YEAR?

YA ALLAH, YA RABBI, YA MALIK...
Ku bersyukur kepada mu kerana salha dengan wan telah setengah tahun bersama...syukur ke hadratMu..
Alhamdulillah segala ujian telah berjaya kami tempuh bersama..walaupun kadang-kadang memang agak berat tetapi kami berjaya menempuhinya...tiada HADIAH yang lebih membahagiakan aku selain KAU mengurniakan aku ibu, bapa n kakak2 yang menyayangiku..selain itu  juga, ENGKAU kurniakan aku dengan kehadiran seorang lelaki yang sangat istimewa di dalam hidupku...TERIMA KASIH YA ALLAH...

Salha happy sangat sebab salha dah jumpa my MR. CINDERELLA..jika ada jodoh tidak ke mana..tapi doakan yang terbaik untuk kami berdua..seperti doa ibu salha untuk kami berdua...mommy salha sayang sangat dengan wan ni...heheh..tak tau lah apa yang buat dia tertarik dengan wan ni..kadang2 tu mommy salha bukan tanya pasal salha masa salha call..tanya pasal wan..heheh :D 

salha pun sayang awak ! <3

terima kasih D.M.AZWAN NAZPEE :)

Saturday, 28 July 2012

FESYEN-FESYEN HIJAB SALHA ;)

Assalamualaikum semua :)...macam mana puasa? okay ke tak ni? ada ponteng ke tak de? salha baru ja baik dari demam tapi masih flu..eh ! walaupun sakit masih boleh puasa tau..alhamdulillah belum ada ponteng lagi :)

Okay salha nak bagitau since dah berhijab ni alhamdulillah semuanya bertambah baik dan salha bertambah selesa..salha ni memang suka dengan fesyen-fesyen hijab..tak tau lah kenapa..sampai ada yang suruh salha buat tutorial hijab kat blog kemudian masukkan di YOUTUBE..em belum lagi sampai ke arah itu..tapi kalau nak minta tunjuk ajar boleh tanya salha..just leave ur comment okay <3 :)

Okay buat masa sekarang salha tunjuk kat korang contoh-contoh hijab salha dari mula salha menggunakan hijab hinggalah sekarang ;)

Ni salha gunakan hijab sifon ala Hana Tajima tapi salha reka sendiri :)

Pandangan tepi hijab sifon ;)

Hijab yg selalu orang guna, cuma perlu lilit2 sahaja ^_^

Style hijab yang tidak perlu menggunakan brooch cuma pin untuk kelihatan kemas :)

Pashmina Shawl <3 !

Printed Bawal, cuma perlu letak brooch di bahagian bahu ;)

Bawal 3 tone inspirasi Hana Tajima :D

Pashmina Shawl dan anda tetap keluar dengan elegan dan simple <3 !

P/S: SELAMAT MENCUBA ^_^

Friday, 20 July 2012

RAMADHAN AL-MUBARAK :)

Yeah ! ramadhan datang lagi semoga semuanya berjalan dengan lancar dan salha mampu berubah ke jalan yang diredhai...semoga mampu menjadi hamba-Mu yang baik dan solehah..berkatilah hubungan aku dengan dia ya ALLAH...amiiinnn~ 

Wow ! sweetnya~ puasa tahun ni dah bertambah orang yang tersayang..bukan setakat puasa dengan family tapi puasa dengan one of my beloved "WAN" heheheheh :) alhamdulillah salha memang happy sangat lah..sebab dia dah jadi sebahagian dari hidup salha dan family salha...

Okay ! start hari khamis tu salha pulang balik dari penampang pergi UiTM..memang sangat penat tapi lebih penat lagi wan yang drive tu...pity him :( dia penat sebab salha..sorry wan..sekarang ni salha masih tak dibenarkan stay di dorm sebab kes kejadian pencuri yang masih berkeliaran..agak tertekan sehingga salha tak berani nak buka tingkap bilik dan berkunci di dalam bilik..begitu juga dengan siswi yang lain..bestnya yang sebilik 4 orang..tapi salha sebilik 2 orang..kalau roommate tak ada terpaksalah seorang..tapi salha memang trauma bila dapat tau pencuri tu masih berkeliaran..YA ALLAH di bulan yang mulia ni tolonglah semua siswi di dalam keadaan yang selamat..amiinn...


Tuesday, 17 July 2012

SAYA HAPPY HARI INI :D


Okay-okay nak story ni..yes ! hari ni salha happy sangat..picture kat atas ni actually nak pergi class..get ready sdh..happy sangat sampai wearing new style of hijab..happy sebab wan nak ambil salha..tu yang excited semacam..heheh..

Hari ni wan bawa salha makan McD..ehem-ehem peminat McD lah katakan..hehehe..selain tu, salha dah lama tak jumpa wan..8 hari tak jumpa dia sebab class kami tak clash..btw, wan ambil diploma in business and salha pulak ambil diploma in public admin..tapi rasanya otak salha otak business and wan pula petah bercakap and sepatutnya dia yang lebih sesuai kat course salha..tapi dimasa yang sama wan pula suka business..heheh..tak apa saling melengkapi..

Em nak tau berapa hari kami tak jumpa? 8 hari dah tak jumpa..hari ke9 jumpa tapi kejap saja sebab wan hantar salha balik asrama and dia pergi dewan serbaguna UiTM cawangan Sabah (actually coach salha yang suruh cakap nama tempat ni dengan full so ini dalam latihan..tapi kami panggil "gym" je pun) sebab ada ceramah keusahawanan...btw, tadi Datuk Seri Tony Fernandez datang gi UiTM Sabah dan ada yang bertuah tu dapat tiket pergi LONDON..jealousnya salha..heheh..tapi siapa suruh tak datang kan? em~ tak pe sebab hari ke10 salha tak jumpa wan..dan hari ni salha keluar dengan wan..sangat excited okay (manja sangat kan dengan dia) hahahah :D sebenarnya sekejap saja pun tapi macam bertahun lamanya tak jumpa..one more thing salha dengan memang hari-hari akan jumpa dia..hehehe :) kalau tak jumpa tu memang rindu lah..macam bertahun lamanya tak jumpa..hehehe :D

Sebab tu lah salha happy..dah jumpa buah hati kan..memang happy sangat..salha memang manja dengan wan..terasa sangat..malu-malu lagi sebab lama tak jumpa..maka, hahahah :D salha memang macam tu kalau lama tak jumpa salha pandai malu dengan dia..hehe..apa pun wan selalu buat salha happy..TERIMA KASIH WAN <3 :)

Friday, 13 July 2012

SEDIH :(

Sedih??? yaaa ! salha sedih..bukan sedih sebab apa..salha agak stress kebelakangan ini..mungkin sebab banyak assignment and nak focus dengan study..seriously, salha memang jarang keluar bilik..kalau salha keluar bilik pun sebab pergi toilet, bilik rein, beli makanan, dan class...

Salha memang agak menyendiri sekarang..sebab salha tak nak salha buat salah dengan orang lagi..so better salha sendiri-sendiri..memang sunyi juga lah tapi disebabkan salha INGAT sebab salha masuk UiTM ni salha tetap kuatkan semangat...salha tak nak kecewakan orang yang berharap dengan salha..memang penat juga lah tapi nak buat macam mana kan? kuatkan diri untuk semuanya..kadang-kadang tu sampai tak bermaya tapi salha tak nak give up..tipu lah kalau tak pernah ada rasa give up kan? selalu rasa give up tapi try untuk BINA BENTENG yang kuat..hehehe :)

Selain tu salha rindu dengan bff salha yang sekarang di Penang sudah..rindu dia sangat..selalunya kalau nak makan mesti kami bingung-bingung ni..nak makan di mana..semua benda nak pikir..rindu dia sangat..hope dia okay kat sana..memang everyday salha akan try untuk text dia..kadang-kadang tu memang menagis juga kalau text dia..tapi kena hide semuanya..sakitnya dia tak ada di sini..salha tak ada teman nak share semuanya..terpaksa simpan..memang stress sebab itu..tapi salha tak nak dia tau yang salha setiap hari akan sedih + stress..salha takut dia risau kan salha..salha kenal sangat dengan dia tu..so ! BE STRONG salha :')

Lama sudah salha tak jumpa mommy salha..setiap hari salha akan call dia..ni lagi nak puasa..kesian mommy kena sahur dan berbuka sendiri-sendiri..kalau rindu mommy memang nangis lah jawapannya..salha lagi anak bongsu..memang sangat manja dengan dia..rindu masakan dia..ayam masak kicap mommy..emmmm~ sedapnya..setiap kali ada dia memang dia akan masakkan salha ayam masak kicap..salha suka makan ayam masak kicap..yum yum yum :) IMY & ILY mom :")

Salha agak stress sehinggakan salha punya otak nak jalan saja sekarang ni..tapi~ as a student paham-pahamlah kan..pandai-pandai lah membajet kan diri..heheh :) sekarang ni tiada sebab pun salha boleh menangis..kalau dah start salha nangis saja kerja memang salha stress lah tu..ada sesuatu yang tak betul sekarang ni..yang mengganggu salha..kadang-kadang tu salha terpaksa pandang cermin and motivated diri sendiri..sorry to AZWAN sebab salha selalunya akan menyusahkan dia..dia lah bff salha..dia lah bf salha..tapi sebenarnya salha tak sanggup nak cerita semua..kasian dia jadi mangsa salha..tak nak lah menyusahkan dia..memang selalu kata tak nak tapi tetap juga tu menyusahkan dia..huhu..sorry hby..tak apalah sebenarnya sekarang pun memang dah try untuk tak menyusahkan dia...tapi salha rasa macam salha masih menyusahkan dia...eiii~ apa lah salha ni kan..? 

Kenapa perlu share cerita ni? kenapa nak semua orang tau cerita kau? macam nak bagitau satu dunia saja cerita kau ni? arh~ apa-apa lah kamu rasa..malas salha nak peduli..malas salha nak dengar cerita-cerita kamu..kamu bukan di tempat salha yang merasa semua ni..ok napa salha nak share story kat blog, fb or twitter? sebab salha tak tahan simpan dalam hati..nanti tambah parah..nanti salha gila..salha pernah tertekan sehingga hampir hilang nyawa..sebab tu salha share walaupun dia agak peribadi..napa nak semua orang tau? salha tak nak semua orang tau..kalau korang tak berminat janganlah baca..senang saja kan? buat pe nak bagitau satu dunia cerita kau salha? so kamu nak aku gila kah baru kamu benarkan aku meluah di sini..aku tak da kawan yang aku boleh percaya sekarang..bff aku jauh kat penang tu..memang salha akan bagitau dia tapi dia pun mesti busy..so paham-pahamlah..nak bagitau yvonne tapi kami jarang jumpa..and dia pun busy dengan study..tak nak ganggu bff salha ni..kasian bah dorang..selalu menjadi tempat meluah salha..memang rasa sakit dengar semua cakap-cakap orang..salha sangat penat sudah sampaikan secara tidak langsung kamu telah membuat aku tambah tertekan..aku pasti ada hikmah..insha ALLAH..aku akan terima semuanya dengan redha :")

P/S: salha perlukan doa kamu untuk salha sentiasa kuat dan tak melakukan kesalahan, kesilapan dan dosa lalu :") senyum tawa aku di luar hanyalah satu penipuan tapi di dalamnya kalau kamu mampu melihat kamu akan nampak hati yang sangat suram..