Tuesday, 31 January 2012

JANUARY 31st 2012


        I don't know why..? but today is end of jan..OMG ! my final dah dekat :( ni yg buat takut ni..but its ok..because i'd like to scream that I'M SO HAPPY TODAY ;D i don't know why =.=" 

I just eat sushi ! YUMMY <3 tq min :) 

Monday, 30 January 2012

WAN & SALHA


         Wan is my new friend..bru jga kenal dia masa masuk PEERs in my 2nd sem in UiTM..heheh ! xtau nak story apa...p dah jnji ngan dia nak masuk kan cerita dia dlm "CERITERA KU" ni..hehhe..nnt d kata mungkir jnji plak..x baek lah kan?

          His very nice person :) i hope so...byk tlg aku time aku xda idea masa malam kebudayaan untuk PROPER II kat campus Balung Tawau...dia yang bg idea tentang nak buat ZOMBIE kat akhir story MIMIK MUKA kami...tq wan...YOU ARE THE BEST EVER LAH...nak tau lagi apa yang paling aku tak boleh BLAH...1st timer aku jumpa lelaki tak minum coffee ok~ selalunya itu minuman WAJIB bg lelaki..hehheh..nak tau napa aku mention pasal coffee ni? sbb aku pown tak minum coffee...apa jenis coffee sekali pown even dia nescafe kah apa kah...mmg aku tak kan sentuh...wan - wan ~ :)

        THANK YOU FOR EVERYTHING WAN :)

Saturday, 21 January 2012

I ALWAYS MISS HIM :'(


    FIKRI the name was given...he is my teacher's son...ada mix chinease also...why i put his pic in my blog? because~ jeng2x...heheh..sy pernah jaga dia dulu masa tggu result SPM kuar...

     susah nak tidur kan dia tau...I always bg tidur dia kat badan I...since I jaga dia I rasa  I ada bakat jadi good mother..ceh~ learn how to become penyabar..

      I hope one day he still remember but impossible because masa I jaga dia, dia masih kecik..huhu~ its ok..asal I je yang ingat dia cukuplah..hheheh :D 

I MISS HIM <3 !
DON'T FORGET ME :')
BE A GOOD PERSON :D

Friday, 20 January 2012

RINDUNYA AKU~


     Ya ALLAH..tiba2 aku terasa sunyi dan tak berteman...bukannya apa i just rindu time ada org syg2...maksud aku time couple...huh~ rasanya hmpr setahun dah aku tak couple...susah sgt nak cari org yg btl2 mencintai dan menyayamgi kita...huhu..

      But just now i think I'm ready to fall in love..but with who? heheh..I'll try my best to find a good person and he also can help me to know deeply with ALLAH..I hope so :) 

Tuesday, 17 January 2012

SETIA KAWAN

ya ALLAH~ sukarnya utk ku mencari seorang rakan seperti "YVONNE YEE VUN MEE"..kematangan otaknya berfikir hanya TUHAN yang maha mengetahui..memang kami berbeza agama tapi itu bukan penghalang..

     "yvonne di mana tempat ku mengadu jika aku bersedih?" kalau lah kita menyambung pelajaran di tempat yang sama kan syiok...ko lah tempat aku meluah segalanya dan sangat memahami aku..di sini aku seperti orang yang tiada apa2..hanya melalui telefon aku boleh meluahkan..tapi bukan semua..masih ada yang tersisa..

     hari ini ada lagi hal yang terjadi..ish~ apa2 ja lah..maybe sebab aku ngantuk aku buat macam tu..ya lah aku memang macam tu if i'm sleepy..hanya family aku yang tau macam mana aku cepat TARIK MUKA & MARAH kalau dah ngantuk..tapi rasanya aku dah pernah cerita hal ini kepada setiap orang yang mengenali aku..

    aku ada mengadu juga masalah ini dgn yvonne..dia baru reply mesej aku dan dia ckp "U SAY SORRY LAH..MENGALAH UTK MENANG"..seriously susah tapi aku tetap akan cakap "I'M SORRY SEBAB AKU TARIK MUKA..AKU NGANTUK DAN SIAPA TAK BENGANG DENGAN KAIN ORG YG BUAT AKU SUSAH..TAPI AKU MMG MINTA MAAF SBB AKU MEMANG TAK SENGAJA"..

    biar pun aku menangis siapa yang mahu dengar..tetap aku juga yang buruk nanti..tapi aku memang menangis sekarang..cuma ingin difahami sebab mungkin aku boleh memahami anda..yalah setiap manusia ini melakukan kesilapan..aku lagi yang memang kerdil dan mungkin kamu fikir tak wujud di pandangan mata kasar kamu..whatever it is please forgive me..

    yvonne pula time aku sedih aku banyak mengadu kat dia and maybe smpi aku tak fikir dia ada problem ke tak..tapi aku memang tak de tempat nak meluahkannya...terpaksa mencari yvonne sebab segan nak bgtau mereka ini..mungkin belum ditemui tapi aku sangat bersyukur dan happy punya kamu..dan aku takkan pernah membeza kan akamu sebab kamu lah yang terbaik..

TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN KU..
MOHON MAAF ATAS SEMUA KESALAHAN KU KEPADA KAMU..
AKU BUKAN YANG TERBAIK..

Friday, 13 January 2012

MY LOVE STORY

     Being in love make someone feels happy. When my heart has owned by someone special I feel like I'm in heaven. I'd like to tell everyone that I'm in love with him. His name is "?????????" (I can't tell you all). He is my my first love. However, after two-year relationship my heart is broken :( (so sad kan)

     My heart broken because he died when I'm in Form 3. He died. Before he die, he tell me that he wants to celebrate my birthday but what he had planned everything was gone just like that. huhuhu... kriiiiinnnggggg~ krrrriiiiinnnngggg~ I got call from my best friend, she asked me that did I keep in touch with him that day. I told her that early morning after I prayed got messages from him. After that I didn't get any text or call from him.

     Jeng3x...did you all wanna know what happened? XD suddenly my best friend told me that he died after he went to the river..OMG ! seriously I'm shocked ! because I hope that he and I can celebrate my birthday two days later...and I know that he hda a wonderful planned for me. However, everything was just my imagination to had a big birthday party with him. I opened my room door and I sit near my door. My sisters come and hug me. she also told me that "ALLAH LEBIH SYG ARWAH...SABARLAH". All night I was thinking of him and i cried..

     huhhuuuu~ I went to his grandmother's house with my best friend "Dian Pusvita, Chantalle Maxelyn, and Hasrila". And I saw his body. I can't even in that house. his classmate was with me that time and  she also cried like I am. I tabahkan myself to make sure that I have strong enough to let him go. But after I'm in to his house I'm still crying when  I saw his mother cried. siapa sanggup tengok anak sendiri yang hanya tinggal jasad ?

     I bring his item that he gave to me. I want a permission from his mother to keep it the item. I also his picture that he just gave to me. he used his police uniform because he want t become a police man after he finished his studies. her mother his picture and she cried.. Sudah arwah siap di mandikan, dikapankan, and disembahyangkan. Something that I can't forget when I saw his best friend cried. I  saw his body dikuburkan. I felt like my heart also with him dalam tanah tu.

     I really had heartbroken. I didn't want eat. Everything that I want to do is not worked at all. But today I know that ALLAH MEMANG SAYANG ARWAH AND I. That's why HIS gave me this dugaan and I must accept. I WANT YOU ALL KNOW THAT I STILL LOVE HIM TILL TODAY. please~ bg yg dah couple tu janganlah sia2 kan partner kamu. IT WAS A PAIN WHEN YOUR PARTNER NOT IN THIS WORLD ANYMORE. tp JANGAN SAYANG SAMPAI BUAT KEJA YANG TAK PATUT DAH LAH.

P/S: AL-FATIHAH TO MOHD FAZI BIN SARBINI 

Wednesday, 11 January 2012

AKU HIDUP SEBAGAI PELAJAR UiTM


Now is 12.12 am..ergh~ it's ok..biasa lah kan student...mesti pya lewat tido...aku teringin sangat update blog aku skrg..lepas update ni aku kira nak iron baju..esok my schedule memang full berabis lah..em sejak masuk uitm ni macam2 karenah org yg aku tengok..aku pun bermacam karenah aku buat...

      Aku harap sem ni aku dapat naikkan lah pointer aku yg maha buruk tu...at here also i'm wearing hijab..sbb macam2 karenah org..aku cuba utk berubah ke jalan yg benar..mana kita tau kan esok atau saat ni kita mati? >.<"? amal ibadat belum tentu cukup..mmg tak cukup pun...YA ALLAH berikan lah perlindungan kepada seluruh hamba mu ini...amiiiinnn..

      i'm so tired actually..final exam pun dah dekat..blm lg start study ni tau..entah lah macam mna nnt..apa pun korang jgn lupa doakan aku..sama2 lah kita berdoa..so PEACE everyone...make ur day fun ok <3 !

      
       

Friday, 6 January 2012

BUAT PANAS AKU SAJA >.<"

Aku stress abis..sbb balik2 dapat soalan yg sama..memang tak salah bertanya..bak kata pribahasa "MALU BERTANYA SESAT JALAN" tapikan aku mohon lah dengan yang tertentu supaya doakan aku...doakan supaya ianya berkekalan..amiiinn..

people: AIK ! BERTUDNG SUDAH KAU? 
aku: alhamdulillah..
people: azam baru ke?

aish ~ macam ni lah k...klu jwpn kamu 2 aku jwb "ALHAMDULILLAH~ KAMU BILA LAGI?" macam mana ya? mmg tak salah cuma dah nampak perubahan aku tlg lah doakan aku ya? itu sahaja yang aku mahukan...sama2lah kita berubah ke arah kebaikkan..terimalah aku dengan perubahan ini..

p/s: TERIMA KASIH & MOHON MAAF SEKIRANYA AYAT YANG AKU GUNAKAN AGAK KASAR.

Wednesday, 4 January 2012

ALHAMDULILLAH :)


syukur ke hadrat ALLAH s.w.t kerana telah membuka hati ku ini...30 SEPTEMBER 2011 aku dah mula memakai hijab...bermula dari main2 tapi akhirnya aku telah memakai hijab...niat mmg dah lama nak pakai tapi takut nak pakai sbb takut nanti buka tudung...takut pula aku mempermainkan agama ISLAM ini...memang sgt takut...tapi sekarang aku harap semuanya berjalan dengan lancar..kerana aku ingin perubahan ini kekal..

alhamdulillah ku kongsi semua ini dengan kawan2 ku d uitm..terutama esah 50$, nini,bulat,shamin n pypah...dorg ni lah yg support aku utk buat apa yg benar...dorg kwn aku dunia akhirat...kemudian ni bukan azam baru aku okay? aku tak suka aku ditegur "SALHA AZAM BARU KAH NI?" TIDAK sama sekali..sebab ini benda baik...sbb ni memang wajib bagi semua wanita ISLAM utk memakai hijab...jadi terpulanglah kepda individu nak JUDGE aku macam mana...PEOPLE ALWAYS CHANGE right?