Tuesday, 28 February 2012

DATU MOHD AZWAN NAZPEE BIN DATU PINDATUN


Sometimes i wanna cry because of you..bukannya apa...pengorbanan yang hby buat kat bby..hby buang ego hby sebab bby..ya ALLAH aku bersyukur sebab KAU pertemukan kami berdua dalam situasi yang tidak sengaja..terima kasih syg sbb membuatkan bby ni like your princess and angel...people always talked about us..memanglah kadang-kadang tak boleh terima..tapi since dengan hby so many things yang membuatkan bby berfikir dengan matang..alhamdulillah sebab sebelum ni aku memang tidak pandai membuat keputusan sendiri..dan selalunya keputusan itu yvonne yee yang buat..but now memang hby selalu ajar bby buat keputusan..terima kasih syg <3
YES ! quotes tu memang betul...you always gives me courage for me to do something..apa lagi time bby nervous..akan ada sahaja kata2 semangat yang keluar dari mulut hby..yang paling bby ingat masa nak amik COMMON TEST ACC106 hby pesan kat bby "BE NUMBER WAN AND GOOD LUCK" alhamdulillah sebab kata2nya itu membuat kan aku bersemangat untuk belajar..sedangkan 3 kuliah aku tidak hadir dan ianya berturut-turut dan aku tertinggal banyak..aku salah seorang yang lulus di dalam class aku,,syukur sebab boleh catch up walaupun terpaksa belajar sendiri...berkat hby temankan bby and tolong bby semuanya berjalan dengan lancar..terima kasih sekali lagi sayang...
Huh ! happynya aku dan bangganya aku sebab aku dapat bersama kau DATU MOHD AZWAN NAZPEE BIN DATU PINDATUN..aku tau kau melepaskan ramai perempuan sebab aku..maafkan aku wahai hamba ALLAH yang wan terpaksa lepaskan..sebab aku memang sangat menyayangi dia dan aku tak sanggup lepaskan dia demi kamu semua..aku sayang dan cintakan wan bukan sebab lain..tapi sebab aku terasa selamat bila bersama dia yang aku tak pernah rasa dengan lelaki lain..aku yakin dia mampu jaga aku sehingga nafas aku yang terakhir..aku menunggu lelaki seperti wan ini muncul dalam hidup ku selama 3-4 tahun yang lalu..syukur sangat aku dipertemukan dengan dia..bahagia sungguh aku bersamanya..aku berharap kamu doakan kebahagiaan dan biarlah hubungan kami ini sehingga kami menutup mata..

-BBY TAK TAU MCM MANA NAK CAKAP TERIMA KASIH & SORRY LAGI KAT HBY BECAUSE YOU DO EVERYTHING FOR ME-
-KAMI TIDAK TERGUGAT DENGAN STALKER DALAM RELATIONSHIP KAMI PEDULILAH KAMU NAK CAKAP APA SEBAB KAMU TIDAK TAHU APA2, YANG KAMU TAHU HANYALAH MELIHAT APA YANG KAMI LAKUKAN DAN KAMU RASA MELUAT-
-APA YANG DIPERLUKAN IALAH RESTU DARIPADA KEDUA KELUARGA KAMI BUKAN ORANG YANG JEALOUS DENGAN RELATIONSHIP KAMI-
*PEACE NO WAR*
*I LOVE YOU DATU MOHD AZWAN NAZPEE BIN DATU PINDATUN*


DON'T TOUCH MY HBY'S 6 PACK !


    Huh ! i'm stress when ada someone yang touch my bf pya 6 PACK !!! huh~ u know what ITS MINE okayyyy !! hanya aku yang boleh pegang..huhu..walau pun PERUT tu bf aku pya tapi 6 PACK dia tu AKU YANG PUNYA !! so harap maklum lah k~? bukan apa cuma tak suka ni when other girls touch 6 pack dia...bkn rasa tergugat kah apa cuma rasa GERAM ni >.< pegang 6 pack lelaki yang blm ada gf bah..ni bf aku yang jadi sasaran...

SO DON'T EVER DARE TO TOUCH MY HBY'S 6 PACK OK !
FIND ANOTHER GUY SO THAT U CAN TOUCH HIS 6 PACK !
THANK YOU :)

Saturday, 25 February 2012

AKU STRESS SEBAB ACC 106 !!

    Tau tak yang aku tengah stress sekarang? today at 2pm-4pm we have common test for ACC106..dah lah aku 3 kali x dtg kuliah d sebabkan oleh masalah kesihatan :'( seriously aku tak tau dapat jawab kah tak esok ni..i hope everything gonna be okay :)

     Kalau aku dah stress bertambah lah nafsu makan aku..huhuh..and hya bf aku paham macam mana nafsu makan aku akan meningkat..hahhaha ! tadi aku kata aku nak makan McD..and dia belikan aku sebab dia tau aku tengah stress..tq hby..hehehe..susah kan dapat gf macam bby..apa lg pasal bab makan ni..memang no.1 lah orang cakap..tapi kan korang nak tau samething..bf aku sebenarnya tekanan tu tengok aku makan sumanya makanan yang berkalori tinggi..hehehe...tapi dia tetap akan bawa aku p tempat yang aku nak makan..tak tau lah napa..myb sebab dia xnak kecewakan aku..heheh..tq for the pizza that day, then RCH and just now McD plak..heheh...

      Emmm..napa lah aku ni kuat makan kan? okaayyy actually my bf pun kuat makan..itu perkara yang ramai orang tak kan sangka sebab dia kurus dari aku..hahahahah :D dia jenis yang kalau dah makan lambat kenyang..huhu..tapi dia makan macam mana pun 6 pack dia tetap di hati ku..and dia tau aku sangat suka dengan 6 pack nya..blh di katakan fall in love lah dengan 6 pack dia tu..susah tau jumpa lelaki yang ada 6 pack..kebanyakannya perut BUNCIT !! huhuh..tq for everything hby..dia selalu cakap "biarlah bby gemuk"..and aku reply "tak boleh nnt susah hby angkat"..aku cakap g2 sebab dia pernah angkat aku time aku sakit..and dia reply "hari tu seorang ja pun hby angkat bby"..hahahahha :D I LOVE HBY ;)

Friday, 24 February 2012

SOMETIMES I FEEL I'M NOT STRONG ENOUGH -.-


      My journey yang masih panjang lagi ni..huhu..sometimes tu aku terpikir cukup kuat kah diri ini untuk tempuhi segalanya..biar pun orang di sekeliling ku tidak sedar akan apa yang berlaku..tapi aku yang merasa dan menanggungnya sendiri..sampaikan aku menangis dan aku hanya akan teringat kan YVONNE YEE..dia sajalah orang yang menjadi tempat untuk aku mengadu..yaaah ! kuatkah untuk aku tempuhi semua ini? tapi terpaksa juga aku tempuhinya..jika aku mengalah dan terus mengalah aku akan menjadi orang yang paling BODOH kat dunia ni..tapi aku terpaksa demi semua orang..biar hati terseksa tapi jangan ada hati orang lain juga terseksa..yvonne selalu pesan "MENGALAH UNTUK KEMENANGAN"..vonne terima kasih sebab sentiasa ada untuk aku walaupun sebenarnya kita berjauhan..tapi hanya melalui fon ja lah kita berhubung..alhamdulilah sudah cerita dengan kau terasa ringan juga lah and aku terasa aku mesti kuat untuk tempuhi semua ni :')

     Kemudian segala apa yang aku rasa aku dah bagitau dengan wan..alhamdulillah memang rasa sangat lega apabila aku dah cakap semuanya dengan wan..tak tau lah hby tau atau tidak macam mana bby try untuk mengelak daripada masalah ni..menangis dalam hati agak sakit sebab tak dapat keluarkan semuanya..masih ada yang tersimpan..masih ada saki bakinya tapi tak sanggup nak meluahkan semuanya sebab takut nanti menjadi masalah yang sangat besar..maafkan bby sebab terpaksa menyimpan saki baki masalah itu..risau kalau2 hby akan nampak bby menangis lagi..jadi biarkan bby simpan dulu..akan sampai masanya bby bgtau hby..sbb kita berdua sudah janji tidak akan ada rahsia antara kita..tapi masalah yang ini bby tak sanggup hby...tak sanggup sgt nak mengeluarkannya daripada mulut bby..takut nanti akan lebih banyak yang sakit hati kerana bby..sekarang pun sudah banyak hati yang terluka..tapi dalam masalah biar bby yang terluka seorang...memang tak sanggup tapi kerisauan akan sentiasa melanda hati bby..yaa~ apa sal nangis sekarang? 

     SALHA YOU HAVE TO BE STRONG !! selama kau hidup pelbagai dugaan yang datang..sudah perginya arwah fazi..abang ngah pula tinggalkan kau..abang ngah orang yang paling dirapati..makan sama2..apa lagi time raya..malam raya mesti abang ngah datang gi rumah and bersama kami...3 tahun sudah abang ngah tinggalkan kami..walaupun abang ngah tak sempat kahwin sebab ALLAH lebih sayangkan arwah..salha cuba lah belajar erti kesabaran daripada arwah abang ngah..macam mana dia menghadapi dan melawan penyakitnya..dia tempuhi semuanya dengan redha...kenapa kau tak boleh salha? kenapa? hidup ni kalau tak ada masalah bukanlah hidup nama nya..tapi apa yang kau mampu buat adalah bersabar dan berdoa agar aku boleh lupakan apa yang terjadi and apa yang aku rasa..kalau kau boleh lupakan masa lalu kau dengan arwah tak kan kau tak boleh lupakan kata2 dan ayat yang keluar daripada mulut mereka..huh~ perlulah sampai menangis salha..LEMAHNYA DIRI MU !! kau mampu melakukan..apa yang penting sekarang adalah final exam kau..penentuan segalanya..masa depan kau dengan wan..kuatkan diri mu untuk tempuhi semua ni..ingatlah dengan dad, mommy, kesemua kakak ko and DATU MOHD AZWAN NAZPEE BIN DATU PINDATUN..mereka adalah orang penting dalam hidup kau..banggakan dorang ckit salha..bahagiakan dorang walaupun sedikit,.walaupun sangat sakit dengan apa yang berlaku tapi jangan sesekali kau GIVE UP kerana masalah ini..OKAY !! sekarang masa untuk kau belajar ACC 106 sebab esok ada common test salha !! GOOD LUCK untuk diri sendiri & JANGAN BIARKAN AIR MATA KAU JATUH DI DEPAN WAN LAGI ! :')

TIADA RAHSIA ANTARA KAMI :')


      This is my hby..DATU MOHD AZWAN NAZPEE BIN DATU PINDATUN..syukur alhamdulillah sebab pertemukan aku dengan dia..i love this pic and aku baru amik pic ni tadi petang time kami di library :) HANDSOME kan bf aku? arhhh~ walaupun kamu cakap tak tapi bagi aku dia lah orang yang paling handsome (walaupun dulu masa kami baru kenal aku orang pertama yang cakap dia tak handsome dan dia bukan jenis lelaki yang aku suka..and dia amat terkejut dengan apa yang aku cakap) :') 

         Okayyyy~ tadi petang i cried because of something..ada benda yang membuat aku keep thinking...and he always said to me "bby if you have a problem bgtau hby and jangan simpan sendiri2" and aku balas "hby pun banyak problem and tak sanggup nak bebankan hby"..tapi tadi aku rasa dia patut tau sesuatu..and syukur alhamdulillah tetap juga kami dapat berbincang dengan tenang..walaupun terasa nak nangis tapi tadi aku ingat lagi dia tak suka tengok aku nangis..huhuh..hby I LOVE YOU..

         Kesian my hby  tadi  lepas saja hantar aku balik kolej rupanya dia ada meeting HBU and dia kelaparan and belum makan time tu.huh~ apa pun tq sebab temankan bby study ACC 106 tadi :) apa pun yang penting kami sentiasa akan bercakap mengenai hubungan kami and apa yang terjadi dengan environment kami setiap hari supaya kalau berlaku apa2 masing2 sudah tau cerita..hehhe..alhamdulillah..DATU MOHD AZWAN NAZPEE BIN DATU PINDATUN terima kasih sebab kau sentiasa menjadi ANGEL untuk c SALHA TAIP :')

Thursday, 23 February 2012

EVERY DAY WE FALLING IN LOVE


I always falling in love with you DATU MOHD AZWAN NAZPEE BIN DATU PINDATUN..people always talk about our relationship..but its ok kan hby...we know about our relationship..lebih baik kita buat bodoh..because kalau dah penat berhenti lah semua cerita mengenai kita..myb mereka fikir kita terlampau awal untuk couple..(actually aku pun rasa awal..TAPI AKU PEDULI APA DAH AKU SAYANG DENGAN DIA AND ADA KESERASIAN YANG AKU TUNGGU DAN CARI SELAMA 3-4 TAHUN INI)...insha ALLAH kalau dia lah jodoh ku akan berkekalan juga..but i hope everyone pray untuk kami berdua..biarlah sehingga aku atau wan yang menghembuskan nafas terakhir barulah kami berpisah :') tapi di SYURGA biarlah kami bersama lagi :')

Ya ALLAH...syukur kepada mu kerana problem yang besar pun kami masih boleh bawa berbincang dan tiada pergaduhan yang berlaku..terima kasih kerana pertemukan aku dengan dia walaupun secara tidak sengaja..dan paling lucu aku dan wan mula2 bercakap wan tak perasan pun akan kehadiran ku..until lah kami pergi ke tawau barulah dia sedar akan aku..myb bby kecik sgt smpi hby x perasan kan? hehehheeh :P

Everyday you make me happy..feel like i'm the best women yang mendapat a guy yang betul2 menyayangi aku dan menghargai aku..everyday juga kami sentiasa melafazkan ayat2 cinta yang mungkin akan membuat orang menyampah kalau mereka dengar..but bagi kami ini lah ayat yang merapatkan kami..everyday we must share something mengenai our relationship..everyday he sing for me..tq hby..i love it..

P/S: I LOVE YOU LIKE I LOVE SONG (curi ayat DATU MOHD AZWAN NAZPEE BIN DATU PINDATUN) 

Monday, 20 February 2012

ASTAGHFIRULLAH AM I DOING THE RIGHT THING? -.-


What am I doing right now? semuanya jadi huru-hara sebab aku? YA ALLAH~ I'm forgot who I am...dapatkah aku memperbetulkan segalanya? seorang demi seorang aku sakitkan hati...btw, here i want to tell you all that i'm sorry coz i make you all bengang ni bah dengan aku..i don't know why? myb aku tak sedar apa yang aku sudah buat..MAAFKAN AKU KAWAN2 :'( i will try to fix eveything..but give me some more time..memang problem ni telah melukakan hati kamu satu persatu..I'M SORRY...

Seorang demi seorang juga cakap aku menjadi semakin diam..i don't know...macam2 aku buat..yang mampu ku lakukan adalah berdiam diri..sebab malu dengan apa yang aku sudah buat...tapi yang lebih penting aku sudah melukakan hati kamu..and just now i just read blog seseorang ni..seriously i wanna cry bila baca blog dia..aku tau apa dia rasa..maafkan WAHAI HAMBA ALLAH...aku buat kau menangis tak bersuara...aku minta maaf sebab aku betul2 menyayangi dia...walaupun kau terlebih dahulu mengenalinya daripada aku..tapi peribadinya membuatkan aku suka,sayang dan akhirnya aku jatuh cinta kepadanya...when i'm with him aku terasa yang dia betul2 menyayangi aku dan dia melindungi aku..aku tak dapat tipu hati aku dengan dia..sehingga kami berdua bersama..aku bahagia sangat..dan aku tak pernah sebahagia sekarang..maafkan aku WAHAI HAMBA ALLAH kerana kami selalu bersama dan membuatkan kau sakit hati melihat kami berdua..sekiranya aku di tempat kau aku juga akan melakukan benda yang sama...

YA ALLAH~ berikan HAMBA2 MU YANG SUDAH KU SAKITKAN HATI MEREKA KEKUATAN DAN MENERIMA AKU KEMBALI..memang agak sukar tapi semuanya berpunca daripada aku..sesungguhnya aku amat MENYAYANGI MEREKA..berikan juga kekuatan kepada WANITA ITU ya ALLAH...pertemukan dia dengan seorang lelaki yang mampu menjaganya dan menyayanginya sepenuh hati...berikan sinar kebahagiaan kepadanya kerana aku sudah merampas kebahagiaan dirinya...

P/S: TERIMA KASIH SEBAB ADA YANG SUDAH MEMAAFKAN AKU WALAUPUN BERAT UNTUK MENGATAKANNYA..MAAFKAN AKU..BERIKAN AKU MASA UNTUK CUBA MEMPERBETULKAN SEGALANYA..TAPI AKU BENAR2 MENYAYANGI KAMU...WAHAI HAMBA ALLAH (wanita paling kuat pernah ku jumpa) MAAFKAN AKU YAAA~ AKU DOAKAN SUPAYA AKAN ADA LELAKI YANG PALING BAIK AKAN KAU TEMU..JAGA DIRI MU TERUSKAN USAHAMU DAN MENJADI INSAN YANG BERGUNA..insha ALLAH <3 :'(

Saturday, 18 February 2012

EVERYTHING OKAY :)

Alhamdulillah~ everything ok :) my family dah jumpa c DATU  MOHD AZWAN NAZPEE BIN DATU PINDATUN a.k.a. WANZ SAMBA <3 ! my family ok with that...

Before kami sampai rumah tu he nervous ni...hahahahhahah :D i just boleh cakap "okay bah tu by" hahahah :D dah sampai semuanya ok..tapi tiba2 c wanz samba tu menjadi pendiam..betul kata dia personaliti dia akan berbeza kalau jumpa orang yang berbeza..hope lama2 nanti ok lah dia..tak pendiam lagi and tak malu2...

P/S: TQ FOR EVERYTHING <3 ! PRAY FOR US GUYS ;)

Monday, 13 February 2012

AKU ESCAPE LAGI :(

today 1st time escape class acc..wlupown aku mmg sgt minat dgn class ni..tp td mmg aku tak sanggup nak berhadapan dengan people..aku tak nak keruhkan keadaan..so i just escape..sebab aku tak dapat berfikir dengan waras..aku tak nak ditengok sebagai perempuan lemah..so better aku stay in my room think everything and myb i can find a solution but until now aku masih tak tau nak buat apa..=.=

today also i escape class eco..huhu...kali ke2 sudah..biarlah tu..daripada aku datang aku tambah stress baik aku buat bodoh and stay in my room also dengar lagu..sampai bingit my telinga...mau saja aku teriak tapi apa guna? siapa yang dengar ati aku cakap apa kan? so biarlah aku macam begini...menyendiri mungkin lebih baik..mungkin boleh gila juga..1st time bah aku dapat problem sebesar ini..memang aku macam mau memaki hamun ja kerja aku sekarang..tak ada yang nampak kejujuran aku kan? kan? kan? jangan kamu tipu aku sana? cuba bah kamu fikir sesuatu..? jujur kah aku selama bersama kamu? memang susah mau percayakan aku kalau tiba2 begini..tolonglah..aku tak tau sudah nak minta tolong dengan siapa...i just can solve everything by myself :'(

memanglah terasa macam mau melepaskannya..maksud aku melepaskan masalah ni..macam aku mau lari saja dari masalah ni...tapi i always tell my friends JANGAN LARI DARIPADA MASALAH..mcm shit ja aku dengar aku cakap macam ni..sebab aku betul2 mau lari dari masalah ni..aku macam tak sanggup sudah..bebannya..tapi sekarang ni aku kena naikkan pointer aku..tolonglah understand aku people around me..jangan ditambah-tambah lagi..tokok tambah or whatever lah...

hby~ bby nak sangat bagitau hby yg bby memang sayang hby..tapi bby tak tau macam mana nak cakap hby..tak tau...tolonglah nampak kejujuran bby..and fikirlah balik since awal2 kita kenal sampai sekarang hby...you make me feel ada someone yang protect me and love me..you know why i feel like that kan..you know all of my past life :( tq for everything..i don't know macam mna mo pay balik yang hby buat tmpt bby..tapi adakah sebab ini kita tak dapat kejar apa yang kita mau..? angan2 kita :) bby risau hby...tau apa yang hby rasa mmg sgt berat dari bby..bby risau hby..bby tak tau macam mna nak luahkan..bby hanya mampu luahkan dari blog bby..bby pernah cakap kan ada perkara yang bby tak mampu luahkan tapi dari blog saja lah bby dapat luahkan..you know right i'm a blogger..everything i will bgtau dalam my blog..terlukanya hati hby sebab bby..dan hby cakap ianya akan terus meniggalkan kesan..tersentapnya bby dapat tau benda ni..sayangnya bby dengan hby kalah rasa sayang bby terhadap arwah fazi..even kami kenal melebihi setahun..bby tak sanggup kena tinggalkan oleh orang yang bby sayang..cukuplah sekali sebab susahnya untuk bby melupakan dan memadam semua memory bby dengan dia..dan bby memerlukan sekurang-kurang 3-4 tahun untuk itu hby...and bby tidak sanggup kalau benda ni akan mengubah segalanya..ya ALLAH hby..i'm not that kind of person..i don't know what should bby ckp lg..hby akan tau sesuatu juga nnt..biarlah masa yang menentu segalanya dah biarlah takdir dapat melihatkan hby betapa jujur nya hati ini untuk hby..kalaulah bersebab bby mau hby awal2 lagi bby akan minta something yang mahal dri hby..buat apa nak tunggu lama2 kalau benda tu bby yakin blh dpt dari hby..klu blh since 1st date bby akan minta macam2..SALHA BINTI TAIP TAK AKAN PERNAH MENYINTAI SESEORANG DENGAN BERSEBAB MELAINKAN UNTUK MEMBALAS DENDAM...you know kan yang bby memang seorang yang sangat PENDENDAM dan akan cuba apa pown untuk membalasnya..tapi selalunya c SALHA BINTI TAIP ni hanya membiarkan masa yang menentukan segalanya...dengan ini SALHA BINTI TAIP akan berkata SAYANGNYA AKU KEPADA DATU MOHD AZWAN NAZPEE BIN DATU PINDATUN MELEBIHI SAYANGNYA KEPADA DIRINYA SENDIRI..

p/s: JAGALAH HUBUNGAN INI SALHA BINTI TAIP HINGGA KE SYURGA NANTI...

JATUHNYA AKU :(


YA ALLAH...adakah perjalanan ku ini semakin gelap? ke mana harus ku tuju? begitu kuat dugaan dan cabaran mu..insha ALLAH semua ini akan ku tempuh ya ALLAH..satu demi satu..mampukah aku? aku sendiri tidak yakin sekarang..tolonglah hamba mu ini ya ALLAH..berikan aku petunjuk..cukuplah segala yang ku rasa ini..aku seperti tidak mampu bernafas..

Air mata seperti tidak henti-henti mengalir...sampaikan tidak sanggup berhadapan dengan hamba Mu yang lain di luar sana..seperti aku ingin mengunci diriku di dalam kotak dan tiada siapa dapat mencari aku..SUBAHANALLAH :( terasa kecewa pun ada juga..tapi buat masa sekarang siapa yang memperdulikannya? aku seperti memerlukan otak yang waras untuk berfikir..

Satu demi satu...down nya aku sekarang...patut kah aku biarkan segalanya? aku tidak mampu untuk bertahan...tapi aku amat ikhlas dengan benda yang aku buat sekarang..ya SEGALA MASALAH YANG MENIMPA PASTI ADA HIKMAHNYA..percaya dengan ayat-ayat ini..tapi people around judge aku macam mana? selama ni pernah kah aku makan duit kamu satu persatu..pernahkah aku berhutang dan aku tidak bayar balik? pernahkah aku berkira dengan sesuatu...aku hanya berkira dengan keluarga aku tapi bukan dengan kawan-kawan aku...ini STATEMENT yang benar dari aku...tanyalah my family sendiri..kalau pasal duit aku memang berkira dengan mereka..tapi kalau aku dah kerja mungkin aku tidak mampu bayar..tapi aku akan bagi mereka sesuatu..niat aku sekarang dengan balas budi mereka adalah menghantar mereka KE TANAH SUCI MEKAH dan ini aku pernah buat di 1st essay aku masa aku masuk UiTM..dan aku ada tulis benda yang sama di WASIAT aku semasa LDK 1..

Kamu judge lah aku macam mana kamu suka...buat lah sesuka hati kamu sebab aku sudah fed up akan benda ni...dan kita tengok apa yang kamu cakap tu betul kah tidak? atau maksud aku sebenarnya semasa mengeluarkan ayat itu sama kah juga dengan maksud yang kamu faham...

ASSALAMUALAIKUM~ aku cuma mampu berdoa :'(

I'M SORRY :'(

I'm sorry DATU MOHD AZWAN NAZPEE BIN DATU PINDATUN..because i always sebut ur name putus2..seriously i miss u..i miss all about u..i cant describe my feeling..i cried because of my fault..u remember everything about me..please don't leave me alone..because my heart and my self always need u..every time..

sekarang hujan..and my eyes also x berhenti hujan...ya ALLAH..what kind of gf aku ni? even nama dia pun aku nda ingat..aku takut sekarang..

wan simpan semua bil2 kami..siap dari ticket wayang and everything..tq...please don't leave me alone...i need you..rasa tak kuat sekarang..sorry buat u tmbh stress..sorry juga sebab terpaksa luahkan in my blog....aku tak tahan...

Aku SALHA BINTI TAIP amat MENYAYANGI DATU MOHD AZWAN NAZPEE BIN DATU PINDATUN sebab his the ONE yg ALLAH s.w.t. bagi jumpa..tq sbb psiko yg sgt tinggi td hby..

I LOVE YOU <3 !

Sunday, 12 February 2012

hby and i :)

 
  one more our story..wanz samba and miszsalha extrovert ;) this picture my friend yg edit..i love it actually <3 ! thanks lieya :)

   yesterday, hby wear dia pya baju komander..he worried actually..handsome kah tidak if dia pakai itu baju komander..masa awal i saw him time tu dia amik barang2 untuk pameran kami...he look handsome and kemas..don't worry hby..kan dah ckp terima seadanya ;)

   time ni actually nak trip marah..tp myself terketawa bah..apa tidaknya..just look at my hby..apa dia buat..memang tak buat aku ketawa? hahhaha :D

P/S: thank you hby..you make me happy everyday ;)

FESTIVAL B.H.E.P UiTM

   Hye all..it seems lama sudah tidak update my blog..heheh..ya i'm busy with this festival..also busy dengan sesuatu..heheh..

   emmmmm~ penat dengan semua benda ni tapi masih ada masa untuk semua benda..actually, aku dah sakit sekarang..myb kurang rehat..batuk dan flu yang semakin teruk telah melanda diri ini..apa-apa pun i hope semua students UiTM sabah akan menjayakan festival ini...insha ALLAH :)

Wednesday, 8 February 2012

TERSENTAP HATI AKU !!!!

     Ok~ sesuatu yang mengejutkan telah berlaku malam ini..dan hati aku tersentap dengan semua yang berlaku malam ini...mungkin aku patut buat ANNOUNCEMENT kan supaya kamu tidak berfikir benda yang sepatutnya jangan di fikir..

    I'm not that kind of person...myb itu dulu but bukan masa sekarang ni :( and my BF and ARWAH FAZI totally different..aku couple dengan my bf sekarang sebab aku MEMANG SAYANG DIA TERAMAT SANGAT AND HE TOTALLY DIFFERENT daripada orang yang aku pernah kenal..kamu tak boleh JUDGE aku and cakap hal tu..sebab hal itu benda lama and kalau boleh biarlah ianya menjadi KENANGAN aku sahaja...I LOVE HIM...

p/s: hby i'm serious with this relationship..hby pown tau benda tu kan..apa2 kita tempuhi dan redah bersama..I LOVE YOU ;)

Tuesday, 7 February 2012

THANKS HBY ;)

    Hye hby :) thanks to you..i miss u and i love you so much my dear hby..thanks for everything :') thanks because you become my bff..truly bff..something that i need here in UiTM..apa pun yang terjadi you help me and you dengar semuanya..sometime apa yang hby buat, buatkan bby ngs sbb bby mmg tak sangka hby akan buat macam tu..(JANGAN PULA KORANG PIKIR MY BF NI BUAT AKU SAKIT ATI YERKKK? BUKAN SAMA SEKALI)...dua2 menyimpan harapan yang tinggi untuk our relationship ni :) *PRAY FOR US*

    People said: SALHA KAMU BARU JUGA KENAL SO APA PUN BUAT LAH DENGAN BERPADA-PADA..TAKUT KECEWA NNT..betul juga tu..every relationship memang ada risiko kan? thanks juga kat people around me yang begitu mengambil berat...INSYAALLAH selagi aku boleh jaga our relationship aku akan jaga ;)

    YESTERDAY my bf told me everything...siapa2 yang sms dia,BBM dia or call dia..pasti dia akan bagitau..dan sampaikan aku sendiri yang reply sms tersebut :) tak tau lah mengapa tolong doakan hubungan kami ni..kalau boleh biarlah sampai kami meninggal nanti...

    I asked my bf last night.."HBY MCM MNA KLU PEREMPUAN TERSEBUT TAU YANG KITA COUPLE" you know what my bf ckp..dia ckp "BIAR LAH DORANG TAU"..YES ! itu memang mengejutkan aku..sbb kami dah ckp biarlah org around kami tau sendiri yang kami sudah couple ;) yang paling penting BIARLAH FAMILY KEDUA BELAH PIHAK YANG TAU DAHULU AKAN HUBUNGAN KAMI...bukankah itu lebih AFDAL? daripada kami announce dengan people around us yang kami couple sebab lambat laun SATU DUNIA ni akan tau OUR STORY...

   CINTA YANG MURNI ITU ADALAH CINTA APABILA MENDAPAT RESTU KELUARGA...insyaALLAH tidak lama lagi my bf akan jumpa my family..sebab my family nak tau siapa my bf, dari mana dia semuanyalah..yang paling penting ADAKAH MY BF MAMPU UNTUK JAGA AKU...but for NOW i will say that HE CAN PROTECT me :)

P/S: THANK YOU SO MUCH hby :) semoga our relationship ni diberkati oleh ALLAH s.w.t dan seterusnya biarlah kita berkekalan hingga ke akhir hayat..INSYAALAH...amiiinn amiiiinnn ya rabbal alamiiinnn <3 !

I'M WORRIED :(


       YESTERDAY !!! memang hari yang sangat menyedihkan :( worried with my friend...and her name is AFIFAH HANANIE ZAKARIA :) bulat, my lover n I bawa dia pergi klinik PERMAI di INDAH PERMAI tp tu klinik suruh dia pergi HQE !

      Nak tau what happened ! PYPAH ada heartbeat problem dekat HQE boleh2 dia cuma bagi PANADOL ! then ask her soalan yg KIMAK2 ni bah !! itu buat aku geram dengan hospital government >.<"

      Ok lepas tu kami balik...mula2 tu OKAY sempat juga dia makan NASI LEMAK yang SHAMIN bawa dari LAHAD DATU :) then aku balik pergi bilik dan tak tengok dia selama sejam pun ! APA JENIS KAWAN LAH AKU NI? tba2 aku nak cuci kain lah...PYPAH MAKIN TERUK :( aku terus masuk bilik tu  and i saw pypah i just like wanna cry :'( dorang call ambulance kat UiTM ni...tapi sebab lambat and aku pun tak tahan tengok pypah then other friend mention nama my lover...terus call and minta dia datang pergi HOSTEL kita orang...aku bangga dengan shamin sebab angkat pypah dari 3rd FLOOR...aku cuma tolong sikit2 saja...

      Sampai ja di hospital kami bertiga panic tengok pypah...bulat dengan shamin nangis kerisauan..moment paling lucu my lover hanya sempat amik lessen and IC dia saja dan kunci kereta dia...hahhahahaha :D 

P/S: hope PYPAH will be fine soon because KAMI SEMUA MEMANG RISAU DAN SAYANG DIA :)

Monday, 6 February 2012

DUMBELL siapakah ini?


     Ok !!! siapa pya ni??? hahahahhaha :D DUMBELL ni berat dia 5KG n seriously aku memang tak sanggup nak angkat sebab berat sangat :( heheeh..tp klu DUMBELL ni aku pegang dan everyday aku angkat memang berMUSCLE aku..hahhaha :D KALAH BAH KAUM ADAM :)

     Actually, DUMBELL ni my LOVER yg pya..hahhahaha :D dia akan always angkat DUMBELL ni..KURUS2 dia 2 (AND YOU ALL NAK TAU AKU LG BESAR DARI DIA..i mean MY BADAN lg besar dari dia) TAPIIIII !!! my LOVER ada 6 PACK okaaayyyyy ~ mcm? BF korang ada? hahahahah :D bg yg ada tu CONGRATS lah k? klu tak da suruh lah PAK WE ke HUSBAND kah bersenam k? DAPAT JUGA PROTECT KAMU :P

p/s: SORRY TO SAY ! JUM AMALKAN GAYA HIDUP SEHAT :P

FEBRUARY 5th 2012


SUNSET ! 


my HISTORY t'cipta utk tarikh ni...
i'm so HAPPY..
FINALLY he always BE MINE !!! 
I LOVE YOU HUBBY <3 !

HOME'S 1B


        "KONG PO" chicken rice..yummy...tq 2 my lover sbb suapkan mknan ni..n i2 sgt romantic <3 !


Ini plak pypah n bulat..tq coz temankan aku ari sabtu tu :)


Friday, 3 February 2012

I HOPE TODAY I'LL BE HAPPY ?

    I hope today i'll be happy? why? because today i gonna see my LOVELY BFF :) yawwwwww~ miss them so fucking much beybeh ! hehheheeheh :D lama sdh kami tak jumpa :(

    UHHHHHH~ n aku rasa ari ni aku juga akan merasa kesedihan...apa pun aku akan cuba buat ianya normal..dan aku harap juga ianya bukan 1st timer and the last time aku dan dia ******* :')

Thursday, 2 February 2012

I DON'T UNDERSTAND


       Skrg tengah hujan dan aku rasa aku sedang sedih..i still DON'T KNOW WHY :) try to keep all of this but i can't...huh~]

       Tak tau nak mula daripada mana :( ok ok ~ macam ni...sekarang in my mind hanyalah ada ayat ni "MENGALAH UNTUK KEMENANGAN" huhuh~ it's ok and i'll be alright :) 

       Hahahahahaha~ ketidak wujudan aku mungkin akan membahagiakan kamu..and sometimes i think all of you tak sedar pun aku ada..WHATEVER arh~ always think positive because AKU MESTI JAGA HATI SEMUA ORANG..walaupun my roommate tak suka dengan apa yg mereka buat tapi aku hanya mampu berkata "AKU CUMA PERLU IKUT TAKDIR, AKU BERSERAH DAN AKU AKAN MEREDHAI SEGALANYA"

CIRI2 LELAKI IDAMAN KU :P


    Paling ku lucu pula tgk picture kat atas ni..teda2 bah..hahhaah :D saja mo share story kan? hahhaah :) begini ceritanya..susahnya seorang perempuan nak cari teman hidup yang ciri2 lelaki yg di inginkan ada ngan lelaki tu..hahahahah :D

     Ok..aku nak jujur ngan korang nih~ hahahaah :D aku sebenarnya SANGAT100000x TIDAK SUKA AKAN LELAKI YANG MEROKOK..pernah lah ada mamat ni aku tampar sbb merokok..hahhah :D aku tak suka ngan asap rokok yang blh buat tekak aku sakit..nnt MATI AKU SBB ROKOK naaa~ siapa mau tanggung...ingat merokok tu blh buat kamu hebat lah? TAK SAMA SEKALI !!!! 

      Lepas tu kan aku ni jenis sukakan lelaki yg ada 6 pack..tak caya tanyalah bff aku ngan anak buah aku yg kat UiTM NI..pernah ni tgk wayang korea semata-mata mo tgk 6 pack pelakon dia..eiiii..mcm apa ja kan? hahahahahah :D tapi itu lah antara ciri2 lelaki idaman aku..aku harap bertemulah dgn ciri2 tersebut...DOAKAN AKU K? ;)

HANG OUT :)

     I miss my bff..of course lah YVONNE YEE VUN MEE, DIAN PUSVITA SYAMSUDDIN and also ADRIANA FANNY FABIAN..ikut hati mmg nak jumpa dorang ni..tp masa tidak mengizinkan..masing2 busy with study..

     YVONNE YEE VUN MEE do you know what vonne? you are my bestie ever dear..you are my angle..you help me to settle down all my problem with RYO and know i totally LUPA DIA..sy tak tau sapa yang delete sapa dari fb..tp sy masih anggap dia kwn ni..i can FORGIVE & FORGET <3 ! semua tu ko yang ajar..since form 4 kita rapat..inilah ayat yang selalu ko sebut..and i know that YOU MISS MY CHICKEN WINGS kan? sbb masa SPM dulu ini mknan yg ko suka makan masa tinggal kat umah sy..heheh..ada masa nnt I'LL COOK FOR YOU k dear...heheheh :)


      DIAN PUSVITA SYAMSUDDIN we know each other since form 1 lagi..masa tu aku baru pindah kat SMK BAHANG, penampang..heheheee :D kita rapat dan makin lama kita semakin rapat..tapi sayangnya masa form 4 kita tak sama class..tapi we're still bff kan sygssss~ heheheh...


       ADRIANA FANNY FABIAN start rapat since form 5 kan..sbb my "bro" 2 nak tackle ko..tp aku org tgh..hehehhe :D lama2 sy makin selesa dgn ko ni..and all my story mst bgtau ko..ko bg sy smgt..macam2 lah...sampai skrg wlupown jauh i still cari ko then story2..heheeh :D apa yg jadi ma saya mst bg tau ko..hehheheh :D 


I LOVE ALL OF YOU..
TAKE CARE KAMU SANA ARH..?
BELAJAR RAJIN2...
ADA JODOH KITA CHIT CHAT LAMA2 :)