Sunday, 24 June 2012

BODY SHOP (LIMITED EDITION)

YES ! Salha berjaya mengumpul koleksi BODY SHOP lagi :)
Bestnya time beli barang dekat body shop salha dengan wan...heheh :D 
Mula-mula tu "by..itu body shop (dengan nada yang minta kesian ni bah)"..
Dia memang tau yang salha memang minat dengan BODY SHOP..
Lama sudah nak beli perfume..plan nak beli perfume yang salha biasa guna..tapi tiba-tiba itu sales girl offer salha LIMITED EDITION punya dengan SPECIAL DISCOUNT..
Perempuan kan? mana tahan nafsu shopping kalau begitu..hahaha :D 
i discussed dengan wan pilih perfume mana yang dia suka hidu..

1. JAPANESE CHERRY BLOSSOM
2. LOVE ETC SUN KISS (LIMITED EDITION)
3. WHITE MUSK (LIMITED EDITION)

Antara ketiga-tiga perfume ni...perfume pertama dan ketiga memang salha dah pernah pakai..cuma yang ketiga tu dia limited edition tapi bau dia lebih kurang saja dengan white musk biasa..
Perfume pertama tu wan memang suka..sebab dia pernah mentioned dekat salha yang dia suka bau perfume salha (happy ni dengar masa dia cakap begitu)..
Tiba-tiba sales girl bagi kami hidu perfume kedua..YA ALLAH YA RABBI YA MALIK !!
Sungguh menawan baunya..dan wan pun suka terus dengan bau perfume kedua...
Kalau salha tak payah cakap lah memang FALL IN LOVE TERUS..
Dengan tak pikir panjang..salha beli lah..buat apa nak tunggu lama kan? salha beli sekali dengan BODY PUREE...happy sangat sebab dah berjaya beli and menambah koleksi BODY SHOP..
Ni salha nak tunjuk picture k? :)


LOVE ETC..SUN KISS :)
RM79.00


BODY PUREE
*lebih baik daripada losyen*
RM55.00

Tak salah kan kalau kita berbelanja lebih sedikit demi kecantikkan..tapi pilihlah product yang dijamin dan diiktiraf...yang penting kita boleh menambah keyakinan diri dikhalayak ramai..so have fun with your favourite product :)


HANG OUT WITH PEERs FAMILY's :)

(: NICE & **** DAY !! :(
Okayyy..disebabkan class cancel why not salha update blog kan? 
yesterday (JUNE 24th 2012)...hang out dengan member-member PEERs (one of club in UiTM).
Kami main bowling and tengok movie sama-sama..main bowling dekat CENTRE POINT and tengok movie ABRAHAM LINCOLN VAMPIRE HUNTER..

Memang penat sebab semalam dia lagi hang out dengan bff salha...
Kami lama dah tak jalan macam tu..memang nak patah juga lah kaki sebab pusing-pusing..
tapi kami memang macam tu apa lagi jalan dengan yvonne..memang dua-dua kaki jalan...
Once dah jalan memang tak ingat dunia..and seriously theme untuk kami last saturday tu NO STRESS.
happy sangat..sebab yvonne lah yang akan sentiasa buat saya ketawa..kami saty dari McD api-api center tu sampai pergi McD CP sambung lagi KFC CP...semata-mata nak cari plug untuk lappy yvonne :D
Seriously it was so fun with her :)
Nak SHOW OFF dulu picture kami dua k? ^_^


Trip dulu k :)


Time ni kalau orang tengok kami mesti ketawa sebab kami pun berketawaan :)

Okay :) sekarang masa untuk story pasal semalam pula..hari ahad tu..MAIN BOWLING? WHAT? you must joke right? hehhe...salha tak pandai main bowling..tapi demi PEERs and my hby..tetap juga aku menguyakkan diri...hahah :D tapi memang experience baru..bila lagi nak cabar diri kan? 
1st time main kan..kebanyakkan masuk longkang (alah! malunya salha..umur dah 19 tahun tapi baru 1st time main bowling)..

So much FUN yesterday..apa tidaknya sebelum main bowling tu salha dengan wan buat sesuatu yang lucu bah..ukur saiz kaki..dah lah salha ni pendek sah lah kaki salha ni bersaiz kecil..mari salha tunjuk picture kaki kami k..jangan gelakkan salha dah lah...heheh :)
Btw, tq kat reza (bff wan) yang tolong capture picture kaki kami :)


ini dari depan..tapi nampak sudah kan beza dia :)


Ini dari tepi..nampak beza kan? nampak sangat ni ^_^

Lepas selesai saja main bowling kami tengok movie..hampir 1 raw juga lah kami guna..walau pun bukan semua yang join tapi tetap fun..yang salha sedih tu kan boleh-boleh bah salha sleepy tengok movie tu..penat sangat kan badan time tu..nasib baik tak tertidur..rupanya si wan pun sama..dia pun sleepy time tu..hahaha :D 


PEERs jum kita gandakan usaha kita untuk club ini ! DO OUR BEST !
WE ARE FAMILY :)


Friday, 22 June 2012

TERIMA KASIH WAN, YVONNE & EKUNK

Lama tak update BLOG :)
sorry lah agak busy dengan study..dah buka kuliahkan? so memang agak busy lah..
Apa lagi sekarang subject semakin tough..dengan LAW nya lagi..tapi LAW memang best..
Insha ALLAH ada rezeki nak sambung  DEGREE IN LAW :)
Tetiba minat LAW pula...hehehe ;)
Awal sem 3 ni macam-macam dah problem yang datang..tak apa akan salha tempuh walau pun salha terpaksa menangis untuk menguatkan diri...nasib baik lah 3 orang insan yang salha sayang ini ada di sisi aku...

Walau pun YVONNE & EKUNK tidak berada depan mata..tapi kami akan sentiasa berhubung..apa lagi aku ni yang sekarang tengah down...salha ni kuat sebab mereka bertiga...walau pun pahit tetap juga  salha telan supaya salha tak dianggap lemah...akan tetapi salha tetap lemah dihadapan mereka bertiga ni..sebab salha tidak mampu mengawal emosi ini...salha akan menangis setiap kali membaca sms yvonne dan ekunk...kalau wan pula salha akan menangis setiap kali dia suruh salha jadi kuat, sebab dengar dan salha dapat rasa kesedihan dia yang melihat diri salha semakin down ni..


Ni lah dia orang yang selalu bagi semangat..orang yang tak nak tengok dan dengar diri salha dalam kesedihan..salha kesian juga dengan dia ni..ya lah macam salha saja ada problem kan? dia tak ada? em tapi sifat terlalu manja dengan dia ni lah buat salha sering mengadu dengan dia..apa lagi dekat UiTM ni bff salha yang seorang tu dah quit sebab dia dapat SPA8...tinggal LELAKI MACHO kat picture ni saja lah BFF salha sekarang..dia juga BFF dia juga lah BF salha...dia pesan dekat salha agar sentiasa ada D-U-I-T !
D= DOA
U= USAHA
I= IKHTIAR
T=TAWAKAL
Dah faham kan apa itu D-U-I-T? heheh...inilah pesanan dan nasihat dia..dan wan selalu cakap yang dia ada di sisi salha..salha SAYANG dia sangat :) TERIMA KASIH syg...



Yang ayu dan cantik manis ni pula BFF salha...apa-apa salha akan text dia terus..dan setiap hari salha akan text dia...sebab salha akan share dengan dia kalau salha ada problem kah? happy story kah? apa-apa je lah yang berkaitan dengan life salha...nama dia ekunk..mesti dah tau kan kepada yang pernah baca previous cerita salha..salha sayang dia ni...tolong bagitau dia k? dia ni paling risau kat salha tau? dia risau salha dah makan ke? salha ada problem ke? salha ada kawan ke nak share problem dekat UiTM tu since dia dah tak da...tadi tengah hari salha nangis teruk sebab rindu dia..sekarang pun tengah nangis ni..kalau sem lalu salha nangis je dia lah orang pertama yang akan datang kat salha tau..dia tak kan biarkan salha bersedih..dia risau kalau salha tak boleh jaga diri kat UiTM...dia juga suruh salha jadi kuat...me akan cuba jadi kuat kunk...i tengah mencuba jadi kuat..i tak nak ekunk risau dengan salha di UiTM ni...jangan risau tau? kan ada wan? ekunk pun tau kan macam mana wan jaga salha? orang yang paling care dengan salha selain ekunk dan yvonne..kunk, maybe salha dah kurus sikit..berjaya jugalah diet i tu kunk..tadi kakak i tegur..i dah kurus sikit...i mesti MAMPU kuruskan badan i..hehehe..u jangan diet tau...u tak gemuk pun...u jangan kena hujan sebab u kalau kena hujan sikit je sah...tak lama kemudian mesti demam..INGAT TAU !! sayang awak :*


Ini amoiii ohhh~ hehehhe..amoi ini nama cik Yvonne Yee...alah~ sorrylah picture time zaman sekolah menengah ni...ini one of my BFF...kawan yang sentiasa bersama...dia ni orang yang paling matang yang pernah salha jumpa...dia pandai selesai masalah..dia satu kepala dengan salha..dia mempunyai otak yang nakal..dan kami pernah buat orang menangis sebab mulut kami yang agak pedas...heheh :) tapi kami peduli apa? yang kami tau kami jadi begitu sebab nak bantu orang tu..tapi orang tu tak nak kami tolong dia...tak apa lah kan? salha tak pernah gaduh dengan dia ni tau..sebab tak ada benda nak digaduhkan...
Walau pun sekarang kami study di tempat yang berbeza..dan susah sangat nak jumpa sebab masing-masing pun busy dengan study...tapi tak pernah pun merenggangkan hubungan kami..mungkin sebab keihlasan persahabatan kami menyebabkan kami sentiasa ingat-mengingati..dia ni selalu tolong salha dalam banyak benda..memang tak terkira lah..sebab dah lebih kurang 4 tahun kami jadi BFF..dia ni paling suka makan AYAM GORENG SALHA ! pernah sampai dia tak makan nasi gara-gara makan ayam goreng yang salha masak..dia rindu ni nak rasa masakan salha..tapi belum ada kesempatan nak masakkan dia..jangan risau k vonne..ada masa saya masakkan kau..satu lagi depan dia JANGAN gunakan perkataan "AKU" sia-sia nanti kena marah dengan dia..hahah :D dia ni satu ja...jangan orang main hal dengan dia..once kamu dah main hal dengan dia kamu akan rasa macam mana dia main hal dengan kamu..sebab dia ni MANUSIA YANG BERANI MATI...apa pun terima kasih MY BFF...saya sayang awak...terima kasih atas segalanya vonne...

TERIMA KASIH KEPADA ANDA BERTIGA...
TANPA KAMU MUNGKIN AKU TAK MAMPU UNTUK BERTAHAN...
DOAKU AKAN SENTIASA MENGIRINGI KAMU...
AKU SAYANG KAMU SEPERTI AKU SAYANG DIRI KU...
AKU PERLU KAMU SEPERTI KAMU PERLU KAN NYAWA KAMU...
LOVE AZWAN, EKUNK AND YVONNE :*



Sunday, 17 June 2012

RINDUNYA SALHA DENGAN YOU !


Salha rindu ekunk lah...my bff..still crying when i remember ekunk..ye lah..dah rapat sangat..sometimes tu i pretend to be strong without her here ni..i always gak mengadu dengan my bf..because dialah yang tau sangat macam mana i rapat dengan ekunk...my bf selalu pesan "don't make ekunk worried about you..because ekunk kat sana mana ada siapa2...u kat sini ada hby"...seriously, sedih ni..pity ekunk kat sana..jauh lagi tu..kalau dekat tak pe..

Kunk...u take care kat sana tau..wan and i here always pray for u..myb ada hikmah kan atas semua ni..myb nak i berdikari without u kunk..and myb nak suruh i jadi lebih kuat kan..tak pe...kita kena always contact k? FULL OF LOVE <3 !

Monday, 11 June 2012

DOWN :'(

Salha down lah :'( 
Salha jumpa Ekunk tadi..
walau pun kejap...
Nampak saja Ekunk terus berlari ke tempatnya dan?
SALHA TERUS MENANGIS DIPELUKANNYA :'(
Tapi lebih menyedihkan apabila Ekunk juga turut nangis...

Diri ini terasa sangat kosong tanpa Ekunk di sisi...
Memang kami bersama sekejap..
Tapi dengan sekejap juga kami menjadi sangat rapat dan saling menyayangi..
Ekunk..kau lah sahabat karib ku dunia akhirat..

Salha akan terus belajar agar jadi yang berjaya...
Salha akan terus mengejar cita-cita..
Salha akan sentiasa mengingatimu..
Salha akan sentiasa menunggu kepulangan mu..
Salha akan sentiasa share semuanya dengan Ekunk..
Walau pun kita berjauhan...
Jarak bukan penghalang persahabatan kita..

Ekunk..GOOD LUCK kat negeri orang...
Jaga diri...
Jangan tak makan pula? kesihatan kena jaga tau? 
Salha di sini masih ada WAN, ESAH & BULAT...
Ekunk kat sana ada shikin sahaja..
Apa-apa kamu berdua buat sama-sama k?
Jangan sorang-sorang...
SALHA SAYANG EKUNK SELAMANYA & KITA AKAN MENJADI BFF SELAMANYA :*

Friday, 8 June 2012

MUG UNTUK HBY :)

Hye semua..nak share cerita ni..wahhh~ tadi dah dapat mug yang salha kirim kat kawan salha di Shah Alam..heheh :) nama dia Bulat..mug tu salha order special untuk yang tersayang..sebab wan tu suka minum teh susu...aku pun ambil kesempatan lah untuk hadiahkan dia..hehe..dia dah dapat tadi...nak tunjuk picture mug tu...tapi sebelum tu kawan salha sent picture yang sudah edit untuk mug tu baru nak bagi tunuk kat korang picture full mug tu..okay?? 


Ni lah yang telah diedit oleh Bulat..heheh :)


Ni final dia..cantik kan? 

Thursday, 7 June 2012

SITI NUR ATIKAH :)


Cantik kan perempuan kat sebelah salha ni? nama dia SITI NUR ATIKAH...she's not available okay...hehehehehe :D jumpa dia masa 2nd sem..btw, dia 1 sem dengan salha..cuma tu lah..kami ada 4 group sampaikan masa 1st sem tu tak kenal pun dia..kami kenal pown sebab dia roommate salha..


Awal-awal tu pun memang lah kami berdua tak rapat..lama kelamaan..dia lah BFF aku tau..dia lah kawan aku yang masa aku sakit dia yg takut dan risau..tapi yang sedihnya 3rd sem ni kami tak kan berjumpa lagi..dia dapat SPA8...masih sedih sampai sekaranh..kalau ingat balik yang dah tak nampak dia depan mata air mata ni pandai keluar sendiri..huh~ :'( salha memang sayang dia ni...dia kuat makan cili api..hehehe..lepas tu dia ada kening yang lebat dan sangat sweet dimuka dia..kawan-kawan yang lain dan salha panggil dia EKUNK..itu nama manja dia...heheh :D




Ekunk lepas ni tak ada lah kawan aku dalam peers lagi..huh..sedih sangat...nanti dah sampai penang jangan lupa kat aku k? aku tau kita akan selalu contact through fb, twitter and also fon..eiii..salha sayang ekunk bah...salha berat hati nak biarkan ekunk jauh dari salha..tengah nangis pula sekarang ni..ekunk cakap kat salha isnin ni nak jumpa dengan salha dekat uitm..salha akan tunggu ekunk..salha sayang ekunk sangat2..salha akan sentiasa doakan ekunk yang jauh sudah dari salha...you are nice girl ekunk..bak kata wan ekunk tu "GOOD GIRL"..hehehe..full of love from SALHA <3 !


ASKAR KAMI :)


AHMAD SHAHRUL nama diberi..
dialah ASKAR kami...
paling ACTIVE lah...
sayang dia sangat2 :)

MINI TRI SHUTTER ??


MINI TRI SHUTTER?..ada yang pernah dengar dan ada juga yang tak pernah kan? betul tak..aku pun tak pernah dengar sampailah aku terbaca dan ternampak cara-cara pembuatannya di majalah REMAJA...ini macam kad ucapan tapi dia ada garisan melintang tu...kena buat guna cutter..

Ni cara aku menghargai dia..aku buat ikut procedure dekat magazine tu je pun...tapi kan susah juga buat benda ni sebab aku bukan seorang yang kreatif..hampir empat jam jugalah aku menyiapkan semuanya ni..memang simple habis tapi huh~ penat nak cari idea...nak susun kat mana picture2 tu..? sampailah idea tu datang..

Masa aku buat MINI TRI SHUTTER ni kat sana juga anak saudara aku mengacau..huh..sabar je lah aku..nak bagi yang tersayang kan? takut pula hancur kalau aku marah budak tu..tiba-tiba nanti..dicontengnya pula..tapi alhamdulillah berjaya juga..memang tak kemas dan tak cantik..tapi aku tetap juga nak bagi si dia...tadi dah bagi dia..dia tak nak mini tri shutter ni kemek...heheh..maksudnya dia suka lah kan? heheheh :D inilah antara kenangan kami bersama..

Apa pun sentiasa lah hargai pasangan kita ya? walau pun tak cantik tapi kita ikhlas dan berusaha untuk memberinya sesuatu..itu yang lebih penting..di mana ada kemahuan di situ ada jalan..tak creative pun kita mesti berusaha menjadi creative..ok? sesuatu yang kita buat sendiri itu rasanya akan lebih dihargai kerana di situlah kasih sayang dan cinta kita terserlah..ok? JIAYO3x :)

Wednesday, 6 June 2012

STORY KAMI LAGI :)


Hye all..nak sambung lagi story aku dengan orang yang aku sayang...sayang sangat dengan lelaki yang ada dalam picture ni..AZWAN nama diberi..actually nama dia panjang lagi tau...4 kali ganda panjang nama dia dari nama aku (sungguh mengarut) hehehhe :D tapi kan korang nama dia memang panjang...nasib baik dia lelaki kalau lah perempuan and saya lelaki..uinaaaa~ kengkawan memang sesak nafas aku nak lafaz akad nikah..heheh :) bayangkan okay..nama aku SALHA BINTI TAIP..nama dia DATU MOHD AZWAN NAZPEE BIN DATU PINDATUN...macam? panjang kan..?

Walau apa pun dia lah orang yang aku sayang dan telah membuka hati aku..syukur ke hadrat YANG MAHA ESA kerana memberikan hadiah yang sungguh bermakna dalam hidup aku dengan kehadirannya...korang nak tau tak? dia mempunyai pandangan yang akan mencairkan kaum hawa..dan dia juga mempunyai mata yang berwarna hazel brown...best sangat kalau tengok mata dia..tapi kalau dah kami bertentang mata..SAH lah memang aku yang kalah..kat picture di bawah ni pun ada kami bertentang mata...ROMANTIK plak aku rasa...walaupun matanya tertutup tu..senyuman yang menawan dari si dia...dan aku pula malu-malu kucing..hehehheh :) itu time 1st day couple..pada FEBRUARU 5th 2012 yang lalu...apa pun doakan terbaik sehingga kami mampu mendirikan sebuah masjid yang teguh dan kuat..amiiinnn..




MY BIG FAMILY :D


Ni dia BIG FAMILY aku..semua ada and tak ada yang tertinggal ni..heheheh :) apa yang penting next year INSHA ALLAH akan bertambah lagi seorang..hehehhe..doakan yang terbaik buat kakak aku..shahrul bakal ada adik..yang paling penting anak buah pun bertambah..family pun tambah besar lah :D

COPPPP !!! 

ADA LAGI NAK TUNJUK NI..




Tuesday, 5 June 2012

MY LOVELY MOMMY :)


Who is she?? jeng3x..she's my LOVELY MOMMY..she's now 64...macam? masih muda lagi tau..nama mommy ialah SAIDAH BINTI KAHAN..lahir pada DECEMBER 10th 1948 :) dia awesome sgt..dah lahirkan 5 orang anak perempuan..and sudah semestinya akulah yang paling bongsu..aku jugalah yang paling manja..actually semua anak dia pown manja dengan dia..cuma aku ni saja yang mengada-ngada kan...biasalah anak bongsu lah katakan..

Dialah ratu hati ku..dia dah jaga 5 orang puteri2 dia ni dengan penuh kasih sayang...sampaikan cucu2 dia pown dia juga yang jaga..apa tak nya..lama dah dia menanti cucu..now dah ada cucu dia 4 orang..alhamdulillah..apa pun dialah perempuan yang paling awesome pernah aku jumpa...dia akan masak semua yang anak2 dia nak makan setiap kali kami berkumpul..lepas tu siap tanya menantu dia lagi nak makan apa..pernah hari tu wan kena tanya nak makan apa..terus wan cakap "apa-apa ja".mommy memang macam tu dia akan tanya menantu2 dia nak makan apa..and dia juga tau apa menantu dia suka makan..BEST kan mommy aku ;)

Hargailah ibu anda sementara dia masih ada..sesungguhnya syurga itu di bawah tapak kaki ibu..apa lagi anak lelaki..jangan mensia-siakan ibu kamu..sekali dia terasa itu sudah dosa besar untuk kita sebagai anaknya..jangan nak enjoy saja sampai lupa nak bagi kasih sayang kat ibu..masa kecil dialah yang bangun pada waktu malam untuk buat susu dan menyusukan kita...ingatlah ibu kamu ya? hargai dia setiap saat...I LOVE YOU mommy <3 !