Wednesday, 29 August 2012

THANK YOU !

Assalamualaikum semua =) 
Em salha dah mood cuti balik...sepatutnya cuti 3 hari tapi sabtu ada replacement class kokurikulum sebab cuti raya hari tu...lepas tu ahad ada open house dengan PM Malaysia di Kota Belud, Sabah...
Rasanya awal lah salha balik hostel tak lah salha dapat spend time dengan family :'(
Tak pe salha...sabar~ :(

Hey Azwan ! you are the best HUBBY that I ever had ! I know you are so worried with me when you are not around me...I knew it syg...salha dah di ajar berdikari start dari sekarang oleh dia...em salha ni bukan apa cuma terlampau manja...apa-apa mesti ada dia or family salha...betul juga dia cakap kalau tiada dia salha macam mana? dia tak suka salha ambil jalan senang terhadap sesuatu..dia nak salha berusaha kalau benda tu susah...nampakkan ketegasan dia? huhu~ tapi kalau dipikir balik dia tengah buat hal yang sangat baik untuk salha...betul juga dia cakap "orang tak kan buat sesuatu tu kalau tidak bersebab"...

Hari ni hari bersejarah untuk dia...hope he will be perform well...salha yang nervous tau..sampa salha tak tidur malam...I know he will perform well...Ya ALLAH give he a strength to perform well and can answer all the question..

I love him so badly, I miss him so badly because me without you is like, universe without galaxies...

Betul ! salha rasa lain ni sekarang..masing-masing busy dan banyak commitment...so salha kena bertolak ansur dan memahami walaupun kadang-kadang tu salha akan menangis sebab rindu dia sangat..bukan lagi kadang-kadang macam setiap hari sudah sekarang..bila ja dapat bercakap dengan dia salha akan terus happy..salha kena kuat untuk semua ini sebab ini lah dugaan sesuatu perhubungan kan? kalau kita sikit-sikit nak marah kita macam budak-budak...kita kena bertindak matang dan cuba memahami...yalah kan rasanya kalau orang lain di tempat salha sekarang memang dia tak tahan and tak kan cuba paham apa yang berlaku..tapi kalau kau betul2 kenal azwan dia jenis yang akan buat sesuatu untuk tolong orang tu mengubah diri dia...macam yang dia tengah buat dekat salha sekarang..sebab dia mau salha berdikari...yalah kalau dia dapat kerja kah apa...dia mungkin bukan dengan salha...salha pula dari mula sampai sekarang selalu bergantung dengan dia..sebab tu lah dia kena cari cara untuk biasakan salha tanpa azwan...

Sebab apa yang dia buat sekarang juga salha tambah touching tambah sayang dengan dia...sebab dia tengah berkorban untuk salha..aiyaa~ ternangis pula...cengengnya salha kan? 

Dah lah salha cukuplah tu...heheh ^_^ nanti salha cerita lagi...dah jam 11am ni..salha ada class jam 2pm-9pm..nak packing barang sedia ni untuk balik terus nanti..paling lucu ni apabila salha kena bawa A.J pergi class..besarnya A.J ni..tapi salha tak sanggup pisah dengan dia sebab itu hadiah dari wan :)
BYE ~

Tuesday, 28 August 2012

BFF :')

Assalamualaikum =)
Salha nak ekunk dan yvonne sekarang ! 
I need both of you know and forever...
Air mata ni tak berhenti mengalir...
mata salha dah bengkak...
salha stress dekat sini banyak assignment dan replacement class...
salha macam tak kuat ni...
salha nak hug kamu...
salha STRESS...
salha rindu kamu...
salha sayang kamu...
korang kenapa salha macam tak kuat ni?
salha tak suka salha sekarang...
macam tak kuat...
salha nak buat apa ni? 
salha penat...

BERUSAHA !

Assalamualaikum =)

Apa kata hati sekarang? 

Mampukah?

Banyaknya benda perlu diuruskan minggu ini...perlu pergi pejabat SPA Sabah untuk assignment hari khamis ni....

Apa salha merepek + merapuh ni? -.-"

Salha sekarang TEKANAN itu lah jawapan yang sesuai....

Salha mau tidur lah...

Saja je nak update blog....

Rindu kononnya =.="

Sunday, 26 August 2012

KOLEJ? UiTM? BUAH HATI? -.-


Assalamualaikum semua =)
Perkara yang paling saya tak suka adalah balik kolej..sebab cuti dah habis..huh~ best nya stay kat kampung dengan family :')
Picture kat atas tu boleh menggambarkan muka salha sekarang...sangat boring dan lesu..sebab dah start tinggal kat kolej :')

Kolej? huh~ sure ramai yang tak suka kan? salha bukan apa...tinggi lah kolej ni..barang banyak nak angkat...paling sedih family tak de depan mata...tak pe lah demi mencari ilmu harus ditempuh juga..ini lah pengorbanan seorang siswi..heheheh :D amboiiii ! mengalahkan lecturer salha berceramah kan? heheheh ;)

Tak apa lah...nanti dah dapat segulung diploma tu baru lah berbaloi semuanya kan?
Insha ALLAH :)

Ni ada 1 cerita sedih...lama dah salha tak jumpa buah hati salha tu...sebab raya kan so masing-masing balik kampung masing-masing..memang rasa lain sangat sebab jarang-jarang berpisahkan? rasa "eh betulkah wan tak ada di KK ni?" salha rindu dia sangat..kebelakangan ni salha pandai ternangis kalau tengok comforter dia, A.J, baju dan semua barang dia yang ada kat salha..kalau dah macam ni maknanya salha memang rindu dia sangat...kalaulah dia ada depan mata sekarang kan best..walau pun cuti dah habis dia sambung cuti sendiri.hehehe..kesian dia sebab lama dah tak jumpa family dia..mama dia dan adik2 dia...selalunya adik dia yang perempuan and 1 adik dia lelaki akan tegur salha di FB...kat sana lah kami berchit chat...

Alhamdulillah family wan semua terima salha...begitu juga family salha...mak salha lagi lah...siap cakap kalau wan dah cukup duet dia suruh kami kahwin walau pun salha cakap tunggu lah dulu dalam 5 tahun akan datang kah..lagi pun salha ni perempuan..semuanya ditentukan oleh lelaki..tapi mommy salha cakap "kalau wan dah cukup duet tu kahwin kamu tak payah tunggu2 lagi"..em mungkin mommy berkenan sangat dengan wan kan..alhamdulillah..yang penting tu restu family :)
Salha ada tanya kat mommy..
Salha: my, mommy rasa wan tu baikkah?
Mommy: baiklah bah...
terus mommy salha cakap gitu ya...hehehe..mak salha ni memang lucu dan sangat sporting :) TERIMA KASIH SEBAB TERIMA WAN DALAM HIDUP KITA MOMMY <3 !

*setalah hati ini dimilikki biarlah ianya kekal milikmu selamanya kerana dirimu sungguh bermakna dalam hidup ku azwan :)
*terima kasih YA ALLAH sebab engkau pertemukan kami ^_^

Saturday, 25 August 2012

SYAWAL DATANG LAGI ^_^

Salam Syawal semua :) 
Hari ini dah 7 syawal..so macam mana raya tahun ini? sangat meriah kan? badan dah naik kah? kuih raya dah habis kah? 


Ini lah family members salha...memang tak besar tapi riuh dah rumah oleh anak2 buah salha ni :) baru 4 orang ..insha ALLAH tahun depan bertambah lagi seorang :)


Ini part yang paling ditunggu-tunggu oleh semua orang kan? DUIT RAYA siapa tak mau duet raya kan? heehehe :) kat sebelah yang tinggi panjang ni anak buah salha..tinggi kan dia? hahaha :D kalah salha...

*happy eid for all muslim*

Friday, 24 August 2012

12th AUGUST 2012

Assalamualaikum semua...lama tak update blog kan....? ok firsly salha nak update cerita pasal "I'M OFFICIALLY 19"..heheh :) seriously, salha terkejut dengan wan...masa tu tepat dah jam 12am..tiba-tiba wan main keyboard untuk salha..memang terkejut sangat lah...sebab wan dah lama tak main keyboard...memang sweet sangat malam tu...lepas tu family dia pula nyanyi "BIRTHDAY SONG" untuk salha...thanks :)

Okay ! lepas tu salha pergi buat facial, body scrub and body massage..lepas tu memang plan nak shopping sama-sama..so wan yang ambil salha...masa tengah call tu dia cakap lah yang dia bawa kawan dia nanti duduk di belakang terus..salha hairan lah kenapa tak ada orang pun dekat sebelah dia..so salha buka lah pintu kereta tu tiba-tiba salha nampak TEDDY BEAR..dan teddy tu pakai speck..alah cutenya teddy tu...terus wan bising dia ckp "kan sudah cakap duduk dekat belakang"...btw, teddy tu untuk salha...


Inilah TEDDY BEAR tu...salha tak ada ambil picture teddy ni pakai speck :') nama teddy ni A.J stand for AZWAN JUNIOR <3 heheh..kenapa salha bagi nama dia begitu sebab ini hadiah wan dan mata teddy ni sama dengan wan..hazel brown that's why salha bagi nama dia itu ^_^
macam baby dah wan buat c A.J tu kan?


A.J drive dengan wan..cute <3

*thanks for a wonderful day azwan*

Sunday, 5 August 2012

HALF YEAR?

YA ALLAH, YA RABBI, YA MALIK...
Ku bersyukur kepada mu kerana salha dengan wan telah setengah tahun bersama...syukur ke hadratMu..
Alhamdulillah segala ujian telah berjaya kami tempuh bersama..walaupun kadang-kadang memang agak berat tetapi kami berjaya menempuhinya...tiada HADIAH yang lebih membahagiakan aku selain KAU mengurniakan aku ibu, bapa n kakak2 yang menyayangiku..selain itu  juga, ENGKAU kurniakan aku dengan kehadiran seorang lelaki yang sangat istimewa di dalam hidupku...TERIMA KASIH YA ALLAH...

Salha happy sangat sebab salha dah jumpa my MR. CINDERELLA..jika ada jodoh tidak ke mana..tapi doakan yang terbaik untuk kami berdua..seperti doa ibu salha untuk kami berdua...mommy salha sayang sangat dengan wan ni...heheh..tak tau lah apa yang buat dia tertarik dengan wan ni..kadang2 tu mommy salha bukan tanya pasal salha masa salha call..tanya pasal wan..heheh :D 

salha pun sayang awak ! <3

terima kasih D.M.AZWAN NAZPEE :)