Friday, 30 November 2012

TERNYATA PENCIPTA KU SENTIASA BERSAMA KU :')

Assalamualaikum semua =)
Alhamdulillah salha buat entry lagi...
Mungkin entry ni akan sedikit panjang...
Kepada yang sudi membaca hingga keakhir ayat salha terima kasih ya :)
Semoga anda akan mendapat semangat setelah membacanya...

Sebelum tu terima kasih buat best friends salha yang tak jemu-jemu memberi salha semangat untuk meneruskan hidup ini...
Terutamanya Jihad, Yvonne, Ekunk dan juga Mira...
Tak ketinggalan buat niece salha yang sentiasa buat hati salha happy..
Walau pun masa dia nak pergi Indon hari tu dia sampai suruh salha tunggu dia balik Sabah...
TERIMA KASIH :')

Salha mengalami hari-hari yang sukar kebelakangan ini...
Tapi bila best friend salha iaitu JIHAD namanya...
Dia berkata: "sal...kembali ke jalan ALLAH...jangan tinggal solat..bawa bersabar...pergi mendekatiNYA...jika perlukan petunjuk solatlah istikharah, Insha ALLAH, DIA akan memberikan petunjuk"
SubahanALLAH rasa seperti ingin menitiskan air mata bila dia berkata begitu...
Kemudian dia berkata lagi: "kau takut dimalukan sal? atau kau risau dengan kata-kata orang? semuanya akan berakhir salha..lambat-laun mereka akan penat...
Kali ini salha hanya mampu berkata: "iya ji aku kena berfikiran positif"
Sebak hati semasa best friend cakap begitu...
Sehingga dia berkata "kalau boleh sal, aku mau pinjamkan hati ku ni kat kau! BIAR KAU JADI KUAT DAN EGO SEDIKIT !
I WANT TO BE LIKE HER !

Yvonne pula sentiasa suruh salha jadi KEBAL !
Kami kenal hampir 4 tahun dah nak masuk 5 tahun...
Dengan dia ni salha tak pernah bergaduh langsung...
Walau berbeza agama...
Dia beragama Kristian maka salha seorang Muslim...
Tapi itu bukan penghalang kerana kami saling menghormati...
Even dulu masa SPM dia stay rumah salha, salha solat dia pula akan sembahyang dengan caranya...
Dia tak suka tengok salha dok sedih-sedih...
Sampaikan masa dia cuti dia sanggup datang rumah salha untuk temankan salha...
Walau pun tak lama tapi setiap masa bersama dengan dia adalah kebahagiaan buat salha...

Ekunk? dia best friend salha dan kami baru kenal lebih kurang setahun..
Dia roommate salha dekat UiTM masa sem 2...
Dia ni sentiasa ada..
Walau pun sekarang dia berada di Penang sebab telah dapat tawaran SPA dalam juruteknologi gigi...
Semoga dia berjaya sebab mama dia nurse and ayahnya pula seorang juruteknologi gigi juga :')
Rezeki dia di UiTM hanya setakat itu walau pun dia adalah salah seorang best student bagi pelajar diploma pentadbiran awam...
Dia pun sama tak suka tengok salha sedih..
Walau pun kami jauh tapi dia tak nak salha sedih...
Sebab masa salha di saat yang sukar dia ada di sisi salha..
Masa tu dia dengan Azwan yang buat salha kuat..
Salha rindu dia...
Dia akan sentiasa bagi nasihat...

Mira pula adalah best friend azwan...
Baru juga kenal.
Tapi dah jadi best friend.
em apa pun dia tetap best friend salha :)
Thanks mira ^_^

"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari. Bila saya mencari mana matahari ALLAH datangkan petir dan kilat. Rupa-rupanya ALLAH ingin memberi PELANGI"
 Ini adalah kata semangat dan salha dapat dari blog nursyirah.wordpress.com
ALLAH juga berfirman: "sesungguhnya Kami telah jadikan manusia sentiasa dalam keadaan menghadapi kesulitan dan kesukaran (jasmani dan rohaninya)"..(Surah Al-Balad:4)
AKAN TETAPI !
ALLAH (sentiasa) hendak meringankan (beban hukumnya) daripada kamu kerana manusia itu dijadikan dalam keadaan lemah" (Surah An-Nisa:28)
Wanita pula tercipta dari rusuk lelaki. Bukan dari kaki untuk DIALASI !
Bukan dari kepala untuk DIJUNJUNG !
Tapi dekat dibahu untuk DILINDUNG !
Dekat jua dihati untuk DIKASIHI !
Engkaulah wanita HIASAN DUNIAWI !
Engkaulah WANITA TERISTIMEWA !
SEDARILAH wahai INSAN ISTIMEWA !
Bahawa KELEMBUTAN bukan KELEMAHAN !
Bukan jua PENGHINAAN DARI TUHAN !
BAHKAN SEBAGAI HIASANMU !

Semoga ada jalan untuk kita berdua awak...
Apa pun awak pernah mengembirakan saya....
Saya tak kan pernah menyalahkan awak...
Malah bersyukur...
Kerana awak ISTIMEWA :)
Awak juga terbaik :')

Wednesday, 28 November 2012

TERNYATA AKU TAK KUAT :'(

Assalamualaikum semua =)
jari jemari semakin rajin untuk menekan  keyboard lappy ni...
Apabila salha rasa sunyi...
Salha akan terus pergi buka blog...
Sebab inilah cara salha melepaskan apa yang ada di hati...
Ya ALLAH besar sungguh dugaanMu sehingga aku rasa seperti tidak mampu memikulnya..
Hari demi hari, salha seperti menghitung hari...
Apa salahnya untuk terus bersabar, menunggu dan setia kan?
Tak salah...
Malah sanggup melakukan apa sahaja agar semuanya berakhir...
Yup ! salha sekarang mempunyai masalah makan...
Sampai kadang-kadang kena memaksa diri untuk menyuap nasi ke dalam mulut...
Aku mesti kuat !
Jika dulu aku mampu bertahan kenapa sekarang tidak?
JAWAPANNYA ???
Sebab aku terlalu bergantung dan dahagakan semuanya...
Pretend like nothing happen...
arh~ SAKITNYA....
Kali ni salha terasa seperti luka lama telah kembali...
Dulu ambil masa selama 4 tahun untuk membaikkannya...
SEKARANG?
Aku tak tau...
Yang salha tau salha kena terus bersabar, menunggu dan setia...
Best friend salha lah yang kuatkan salha walau pun kadang-kadang tu salha tau yang salha memang tak boleh...
Tapi salha tak nak best friend salha tau apa yang salha rasa...
Biar pendam sendiri...
Lepas tu ada juga kawan yang baru salha kenal..
Em dia lelaki dan dia sangat matang..
Dia bagi support juga dengan salha...
Jika yang lalu tiada depan mata...
sekarang?
Indahnya kalau baca blog orang lain...
Hati rasa macam nak ikut saja apa yang dorang dah buat kan?
Tapi setiap individu takdirnya berbeza...
Tengah menaip sekarang air mata pun keluar...
Tak sanggup...
Sampai bila diri ini terus menjadi begini?
Hanya merindui...
Tengok depan cermin aku memang lemah :'(

AKU TAK TAU

Assalamualaikum semua =) 
Sesungguhnya aku tak KUAT !
Aku tak MAMPU !
Apa patut ku lakukan ?
Aku yakin akan ada jalannya...
Tapi aku memang takut sebab aku yakin aku tak mampu...
Jika dulu pun aku mengambil masa yang lama...
Inikan pula sekarang :(
Bersabar, Menunggu, Setia...
THE THREE POWER WORDS ! 

Thursday, 22 November 2012

TIADA JAWAPAN

Assalamualaikum semua =)
Where have you been salha? (>.<)"
Hilang entah ke mana?
FB dah deactivated tp dah reactive blk :P
Twitter sunyi tak de tweet baru :(
Blog sunyi sebab tak buat apa-apa entry...
Duiii~ sedihnya dengar ^_^
Salha ada cuma kadang-kadang perlu masa untuk diri sendiri...

Seriously salha ni tak lah kuat mana...
Tapi salha akan pura-pura kuat...heheheh :)
Kadang-kadang dengan kepura-puraan tu lah kita akan KEBAL! 
WOW !
Ayat tu buat menyampah pula kan?
heheh tak pe :)

Wokey people around me keep asking...
WHY ?
Seriously salha tak ada jawapan...
Buat tiga orang best friend salha yang memang salha sayang sangat...
Thank you NURJIHAD, SITI NUR ATIKAH dan YVONNE...
Aduii~ ni tiga orang adalah orang yang sentiasa ada dengan saya...
Kalau dengan Jihad memang sentiasa call dengan dia sampai ada yang cakap kami couple...aduii~
Perempuan vs Perempuan...
SubahanALLAH~
Kami memang macam tu setiap kali cuti semester...
Salha buddyz dengan dia call memang free lah...
Kadang-kadang kalau datang gila tu bilik bersebelahan saja pun tapi tetap bertelefon...
hahaha :D
Ekunk pula busy study sekarang ni...
Eii rindu lah dengan dia, dia jauh kan kat Penang.
Salha pula dekat Sabah...
So ada masa salha akan call or texting dengan dia ^_^
Yvonne pun busy dengan study...
Tapi kami tetap akan texting kalau ada masa...
Balik kk ni salha nak jumpa dia sangat2...
Lama sudah kami tak jumpa..

Eh ! tak lama lagi buka semester,..
Teruskan perjuangan :)

Salha lupa yang salha ada seorang lagi best friend dari dulu sampai sekarang...
Datu Mohd Azwan Nazpee~
hehhehe...
Bukan lupa...
Tak pernah lupa tau...
Sebab sentiasa ingat...
Rindu dengan awak lah :P

BYE-BYE :)
Enjoy your day...
Even your life is hard ^_^

Wednesday, 7 November 2012

SELAMAT HARI LAHIR AZWAN ^_^

Assalamualaikum semua =)
Entry baru lagi <3
Baca entry ni pun dah faham kan apa salha nak share kali ni?
hehehe :)

SELAMAT HARI LAHIR DATU MOHD AZWAN NAZPEE BIN DATU PINDATUN <3
08.11.1993-08.11.2012
Umurmu telah mencecah 19 tahun...
Syukur ke hadrat-Nya kerana azwan adalah hadiah istimewa dari-Nya...
Okay~ semoga ALLAH selalu bersamamu walau di mana awak berada...
Sentiasa membantumu di saat susah mahu pun senang...
Sentiasa menjagamu...
Sentiasa menyayangimu...
Dimurahkan rezeki..
Dipanjangkan umur...
Dan semoga cinta yang di bina ini akan berkekalan hingga ke akhirnya...
Amiiiinnn~~~

Okay~ sorry hby sebab salha tak dapat buat birthday yang istimewa untuk hby..
Salha cuma dapat buat yang simple..
Ikhlas dari diri salha...
Mungkin apa yang salha buat tengah malam semalam tidak sesempurna apa yang hby sudah buat masa birthday salha...
Tapi hanya itu yang salha mampu buat sekarang...
Walau pun kita jauh sekarang tapi azwan tetap dekat di hati salha...
Awak tetap istimewa...
Once more HAPPY BIRTHDAY hby and I ALWAYS LOVE YOU <3

ini lah dia birthday boy ni...
picture ni dah lama rasanya...
ini picture curi dari collection azwan...

Tuesday, 6 November 2012

WEDDING COUSIN..

Assalamualaikum semua =)
Lama menyepi so nak hello2 kat warga blog ni especially  my followers...
Walaupun tak ramai...hehhehe :)

I just wanna share with you all about my cousin's wedding...
Walaupun masa tu kawasan rumah lumpur habis disebabkan hujan yang tak berhenti tapi semua family members bertungkus lumus menjayakan wedding tersebut...
Apa pun congrats happy wedding kat groom and bride <3

Before bersanding tu salha sempat lah snap2 picture sendiri and family yang lain...
Syok betul pegang camera DSLR tu macam nak snap terus ja~~ 
Nak show off dulu picture salha snap dan di snap kan oleh nephew salha...heheh :)

opsss ! ada flash pulak :D

much better now :)

ni kakak nong salha and her daughter syascha ;)

kak nong tak boleh nampak orang senang -.-"

my siblings accept budak tu...itu niece salha :)

ikut ketinggian ketara sangat salha pendek (>.<)

happy wedding couz :)

with mommy and aunt :)

amboi salha melebihi raja sehari :P

Whatever it is I wish both of you all the best k? hope dapat baby yg cute miut...heheh <3