Saturday, 29 December 2012

I WANNA TYPE SOMETHING ;)

Assalamualaikum =)
Awesome holiday in SEMPORNA, Sabah <3
Finally, I'm here with his family :)
First sampai dekat sini memang salha malu dengan family wan...
Dah lah jalan jauh...
Penat jugalah that day...
Kat sini salha macam tak pandai nak buat kerja rumah...
Malulah pula kan dengan mom wan..
Nanti kena cakap salha tak pandai buat kerja rumah pula...
Hari ke3 dekat sini wan suruh salha masak..
Masak sayur je pun...
Salha sebenarnya malu nak masak...
Malu apabila diperhatikan masa masak...
Mom wan cakap masak saja macam salha selalu masak...
Masa potong sayur tu ada story lagi...
Tapi malulah nak cerita biar kami saja yang tau...heheheh...
Okay lepas tu salha di bawa pergi BUKIT TENGKORAK...
Antara tarikan pelancong...
Google lah pasal bukit tengkorak tu k kalau nak tau lebih lanjut...
Okay masa untuk upload picture..
So check it out <3

TIRA (sepupu wan), IZZAH (adik wan) and ME ;)

happy dengan dorang semua sebab terima salha...
Thanks all of you :)

Doa selamat sebab sampai di puncak...hahah....

Tau siapa ni?
DATU MOHD AZWAN NAZPEE nama diberi <3

Penatnya mendaki :P
Tapi sempat lagi posing ^_^

My ROMEO + My HERO <3

Amboi ! anduuu bah~ penat semua..

Monday, 17 December 2012

SENGAJA MENYIBUKKAN DIRI :)

Assalamualaikum =)
Alright, jari-jemari kembali rajin menekan keyboard lappy ini...
Sekarang sudah minggu ke3 buka kuliah..
2 minggu pertama memang minggu yang sangat sukar bagi salha..
Walaupun salha tau apa yang akan berlaku sesudah buka kuliah..
Memang mulut manusia tak boleh nak tutup..
Yang mampu salha buat adalah berdiam diri walaupun kenyataannya salha memang stress..
Sehingga 1 masa tu salha memang tak tahan salha ingin QUIT dari UiTM...
Kalaulah salha boleh bagitau orang tertentu apa yang jadi dengan salha kan best :(
Sebenarnya boleh cuma salha tak mampu kata apa-apa..
Salha tak nak menitiskan air mata lagi...
Hanya 3 orang kawan salha yang tau tentang hal ni...
REIN, YVONNE and EKUNK :(
Bila salha bagitau dorang ni, dorang memang terus cakap "salha ignore semuanya memang lah mulut orang macam tu, lagipun salha memang dah jangka ini yang berlaku"
Yaa~ memang dah jangka tapi semuan ni salha tanggung sendiri...
Itu yang salha rasa sangat berat dan penat...

Salha tak tau apa yang jadi dengan dia sebab kami belum cerita hal ni lagi...
Paling-paling kami cerita pasal benda yang tak melibatkan hal ni..
Hari ni baru kuat nak cerita dekat blog...
Salha bersyukur sebab mereka sentiasa memberi semangat...
Actually salha okay tapi penatlah dengan mulut manusia ni...
Sebab tu salha sentiasa ignore orang kalau salha dah penat...
Tapi hak kamulah nak cakap apa yang pasti salha dengan dia sentiasa okay...
Kami tak gaduh...
still contact...
Kalau kamu cakap "wah~ dulu bukan main lagi, sekarang?"
kamu teruskan bercakap sebab kami berdua tau apa yang berlaku..
Kami berdua sentiasa need each other...
Apa-apa tak puas hati memang kami akan duduk berbincang...
Mungkin mula-mula, masa tak tau apa jadi sebenarnya memang salha terus menyalahkan dia..
Tapi sekarang salha dah tau..
Salha diam bukan sebab salha dan dia gaduh kah apa...
Sebab salha malas nak layan lagi pun kami berdua mungkin dah jangka ini yang berlaku..
Bila salha start bersuara salha akan cakap kami macam ni bersebab...
Jangan salahkan dia sebab mungkin apa yang kami buat sekarang adalah yang terbaik untuk kami...
Siapa tau kan?
Apa salahnya terus doakan untuk kami berdua?
Ada jodoh tak ke mana..
Salha terima dia seadanya...
Salha terima alasannya..
DAN 
SALHA TERIMA APA YANG BERLAKU DENGAN REDHA..
SALHA TAK NAK MENJADI HIPOKRIT..
Kalau salha sayang, sayanglah...
tak kan cakap SAYA TAK SAYANG DIA TAPI DEKAT BELAKANG SEBENARNYA SAYANG..
Tak suka macam tu..
BIAR MASA YANG MENENTUKAN TANDA TANYA KAMU ! 
#peace no war !

Monday, 10 December 2012

HAPPY BIRTHDAY MOMMY

Assalamualaikum =)
Happy birthday mommy <3
Now you become 64 years old...
I love you so much mommy...

here she is...SAIDAH BINTI KAHAN..my beloved mommy ever !

Mommy, you are everything to me...
You raise me up and you do it by your own...
Thanks mommy <3

I miss you mom...
nak jumpa mommy...
Hope today become your best day ever !
I'm sorry coz i can't attend your birthday party at labuan today.
Whatever it is my heart always be with you <3
My SUPERB MOTHER ever :)

Sunday, 9 December 2012

BORED WEEKEND EVER !

Assalamualaikum wbt =)
Okey - okey new entry again :P
Seriously, this is the bored weekend ever !
HATE IT ! (>.<)"
First of all, my niece went back to labuan because kenduri for her late daddy !
Its ok for the first cause she said she will be back on saturday...
How come arh my mommy called and said my niece didn't come back to KK -.-
GERAM okay !
BENCI okay !
Salha buat bodoh lah dalam bilik ni...
Nak jalan tak derk kawan :(
Lagi pun mommy tak bagi jalan KECUALI dengan AZWAN !
Btw, salha tak nak kacau wan sebab his mother ada kat sini...
Even salha rindu sangat dengan mommy dia...
Lama dah tak jumpa...
Hari tu wan ada bawa jalan dengan mommy dia sebab mommy dia shopping tudung kat ARIANI...
Tapi time tu salha ada class so salha tak ikutlah..
ARIANI lah tempat mommy wan akan beli tudung...
Fav. mommy wan lah tempat tu...
Hari tu dah belikan mommy wan coklat sebab mommy wan SANGAT suka makan coklat..
Itu hadiah birthday mommy wan yang ke41 tahun 26hb ni ...
Hehehee <3
Esok pula 10hb December birthday mommy salha yang ke64 tahun...
Eiiii ! TAPI salha BELUM belikan mommy hadiah...
BUT i'll make sure salha akan beli untuk mommy...
Gonna surprise you mom...
aduiii..miss sangat dengan mommy...
Actually salha kena balik labuan juga sebab esok nak buat birthday party untuk mommy TAPI salha tak dapat  balik sebab monday ni kena bagi assignment and STATISTIC dah chapter 2 !
So mau tak mau salha kena korbankan hari dengan family demi study..
I'm sorry mommy :'(
Alamak salha nangis pula...
Eiii tak suka sebab rindu mommy...
Wanna hug her <3
Mommy nanti adik bawa wan jumpa mommy sebab hari tu happy semacam ja kan bila tau salha dengan wan...
eiiii~ inilah ni kan kalau dah wan tu paling disayang...
Kadang-kadang jelez juga sebab wan selalu di tanya..
Anak dia tak ditanya pun...
Hahahahahahah :D
Tapi tak pa lah as long as kamu dua ada di sisi rasa happy sangat sebab kamu sangat special <3
Dah-dah stop crying salha !
Cari maklumat untuk assignment dulu :P

Friday, 7 December 2012

I JUST CAN'T SAY ANYTHING :')

Assalamualaikum semua =)
Wah, semalam hari yang ??? tak tau nak describe macam mana..
Siapa yang kenal salha mungkin dok busy nak tau what's going on with me..

Alhamdulillah salha masih orang yang sama seperti dulu..
Okey, one of my lecturer nama dia Mdm Bernedette and she taeching us Bel 312 stand for ENGLISH FOR OCCUPATIONAL PURPOSES ...
From the tittle pun you all mesti dah tau kan memang pasal kerja lah subject kali ni...
But for this time we must act like a professional workers in a UiTM but we are student?
How come arh?
We just need to wearing a formal dress when we in the class...
Hari ni salha dah pakai formal...
People see me like wanna eat me *(wow ! broken English terus)
Ada yang tegur "Wow, you look beatiful today"
Ada yang tengok salha dari atas pergi bawah dari bawah pergi atas...
Em yelah first time kan formal betul pergi class...
Lepas tu my lecturer also tengok salha dari atas pergi bawah TAPI she said: You look very nice today :)
Ainaaa...kena puji bah salha ni (kembang terus lalu tak mampu kata apa-apa)

Amboiiii bertrip pulak salha ;)

Rasanya salha feel better now sebab masalah dah settle...
Thanks to him lah sebab explain walaupun lambat but salha still boleh terima...
Mungkin sebab hati salha ni lembut sangat...
Dah bagitau best friends salha iaitu ekunk and jihad pasal apa yang jadi..
Tinggal yvonne lagi...
Maybe kejap lagi salha akan bagitau dia pula..
Tengok apa pula respon dia..
Em semalam tengoklah latest breaking dawn part 2...
Amboi salha tak minat pun tengok cerita ni tapi dah kena bawa oleh wan pergi je lah...
the story was okay even wan tau salha bukan peminat cerita ni..
Tapi wan minat sangat...
So, biarlah dia happy..
but the story was nice also so memang okaylah juga..
masa tengok tu wan balik-balik tanya "boring kau sal?"
Hahahahah :D
Senyum-senyum saja salha sebab selama kami kenal ini movie ke2 yang romantik kami tengok..
Sebelum ni AKU TERIMA NIKAHNYA..
Selalu memang tengok movie action...
huahuahua :P
amboiii penat dah salha tekan keyboard lappy ni..
wokeyyy¬ daaaaaa- bye-bye-

Wednesday, 5 December 2012

LANGKAH KANAN !

Assalamualaikum =)
Alhamdulillah langkah kanan sebab apa ya?
Ni yang nak story...
Hari ni salha beli barang untuk kuliah...
Bila check balik baju kemeja salha warna yang sama pula salha beli !
Eiii nanti orang cakap salha ulang tayang...hahhaha :D
Class start jam 8 a.m okey hari ni...
Habis?
Jam 4 pm...ergh¬ SUPERB TIRED !
Jam 4 pula sambung pergi urus kolej apabila ada masalah teknikal..
Itu dah settle tunggu plak kawan salha punya kawan untuk hantar salha pergi 1B ;)
Hampir 7pm baru sampai 1B...
Naaa bila cari heels yang memang formal, tak selesa, tak derk saiz pulak !
Mak aiiii ! geramnya sampai sales boy Vincci pun senyum-senyum tengok salha...
Sebab terlampau cerewet siap tanya "nak pakai pergi class kah miss?"
salha : em yaaaaaa¬ 
sales boy: area ni jee miss heels yang formal...
salha: macam mana lah ni...nak kena pakai hari jumaat i tak nak mark i kena deduct oleh mdm (>.<)"
sales boy: kenapa miss sakit kah pakai kasut ni?
Siap dia yang suggest maka dia lelaki...
But alhamdulillah dapat juga salha beli 1 heels yang formal and warna gelap ok !
I want to be professional after this !
Lepas tu salha my sis call..
my sis: dang mana kamu?
salha: 1B...kenapa?
my sis: jum McD...
salha: ambil bah kami sini...
my sis: okey tunggu depan entrance 1B...
lepas tu abang ipar salha pulak buat OPERASI...
Dapat pulak DURIAN FREE...
Sangat LANGKAH KANAN HARI NI....
hahahahah :D
Apa pun salha cakap nak tidur dengan kawan salha tapi sebenarnya salha nak buat assignment...
Hahahaha :D
Okey bye2 ^_^

Tuesday, 4 December 2012

2nd DAY KULIAH :')

Assalamualaikum =)
Tak tau nak cakap apa...
Amboi ! 
Alhamdulillah 2nd day kuliah sdh...
Terasa susah sangat subject kali ni...
Tadi gi class BEL 312...
Em tak ingat dah apa tu tajuk besar dia...
heheh..
Kami di suruh pakai baju formal ala-alaorg bekerja...
Sebab subject kali ni memang pasal kerja lah...
Btw, I'm happy to hear that from lecturer supaya kami semua matang kan...
Then one of my classmates siap minta kebenaran untuk dia duduk sebelah salha...
Siap cakap "Ken boleh aku duduk sebelah budak kecik ni"
terus salha pun "amboi zikri (sambil tersenyum malu)
Hehe...
Tengah lecturer bercakap di depan syioknyeee dia kacau salha...
Dok geram juga dengan dia...
Tapi happy sebab lama dah kami tak jumpa...
Nampak dia tambah matang apa lagi dia active dengan business HERBALIFE nya tu...
Dengar cerita dia dah naik pangkat...
Okey sambung cerita pasal kuliah emmm¬ kita orang dah ada assignment and for this first week kena siapkan....
Naaa¬ terkejut orang dalam class tu nasib baik lah salha datang class tadi...
Yang sedih tu tak ramai pun classmates salha yang datang class...
Kalau tak silap 12 orang ja yang datang tadi sebab semua masih dalam mood cuti..
Huhuh¬
Wokey lepas tu kawan salha yang hantar balik tadi...
Thanks zikri....
Apa pun salha mengantuk sudah esok kena gi class awal...
Bye :)
*GOOD LUCK LAH SEMESTER YANG SINGKAT LAGI SUSAH NI :)*