Thursday, 24 January 2013

ALHAMDULILLAH :)

Assalamualaikum =)

Syukur sebab akhirnya tak perlu pening kepala or sedih-sedih lagi...
Problem dah settle siap boleh ketawa-ketawa lagi...
Cuma kurang sehat sebab kecuaian salha sendiri...
Berapa kali dah dipesan tapi salha tetap berdegil..
Cukuplah salha berkurung dalam bilik ni...
Sekarang salha cuma nak move on and tak nak sakit lagi...
Tak nak lagi di kata "susahkah nak jaga diri sendiri?"...
Nak buktikan kat semua orang wanita kecil ini masih layak di gelar EXTROVERT sampai bila-bila...
Thank you ALLAH...
Thank you ehem~
Thank you buat bff salha yang sayang salha...
Thank you juga buat someone yang sentiasa risau dekat salha...

Apa pun salha tetap MISZ SALHA EXTROVERT ever <3 
Saranghaeyo :*

Wednesday, 23 January 2013

KALAH -.-"



Assalamualaikum =)

Siapakah wanita kecil yang EXTROVERT dahulu?
Siapakah yang menggelar dirinya sebagai EXTROVERT?
Hinggakan orang disekeliling turut memanggilnya EXTROVERT?
Gelaran yang ku pertahankan selama beberapa tahun untuk mencerminkan diriku seorang yang lincah dan menunjukkan kekuatanku...
Akhirnya aku kalah dengan kelincahan dan kekuatanku sendiri..

Ternyata roda kehidupan terus berputar selagi berputarnya bumi ini...
Selagi Malaikat Maut belum memanggilmu dan menarik nyawa mu...
Ternyata kehidupan yang kita inginkan belum tentu diperolehi...
Ternyata pengorbanan yang telah dibuat belum tentu berhasil...

Satu demi satu akhirnya hilang begitu saja...
Langkah demi langkah membuatkan aku terjatuh...
Mampukah aku berdiri semula?
Adakah aku wanita yang lemah?

Setiap persoalan terus bermain dimindaku...
Aku juga terus berfikir kemana hilangnya semua ini?
Di mana kesilapan yang telah ku lakukan?
Adakah aku leka dengan mencari kebahagian?
Atau sebenarnya ini semua hanyalah satu mainan tidur?

Aku redha dengan ketentuan-MU YA RABBI..
Tapi berikan aku kekuatan atas semua ini...
Hentikan semua persoalanku kerana aku yakin tiada jawapan untuk persoalan itu...
Aku juga memikirkan yang terbaik untuk hidupku...
Tapi sekarang aku berserah kepada-MU...

Ya ALLAH izinkan aku merasa semua itu lagi...
Tapi hindarkan perasaan ku sekarang supaya pergi jauh dari diriku..
Bukan ingin lari dari masalah tapi ingin bertenang seketika...
Aku juga berfikir aku ingin jadi wanita yang kuat...
Menjadi seorang wanita yang berguna...
Tapi mengapa perasaan ini membunuhku ?

Berikan aku mimpi yang indah walaupun sesaat...
Berikan semangat wanita kecil ini kembali menjadi dirinya yang EXTROVERT...
Hapuskan semuanya..
Tak mampu aku menahan kesedihan ini :'(

Kebahagiaan akan muncul jika adanya pengorbanan...
Tapi adakah pengorbanan ku selama ini sia-sia?
Berikan aku jawapan...
Kerana air mata ini tidak mampu berhenti :'(

Wahai wanita kecil yang EXTROVERT teruskan bersabar dengan ujian hidupmu
KERANA~~
Kebahagiaan akan menjadi milikmu jika kau terus bersabar..
Percayalah ada orang yang lebih susah daripada apa yang kau rasa sekarang...
Kau percaya akan dirinya kan?
Jadi tak perlu takut sebab semuanya ketentuan ALLAH...
Seperti kata-katanya kepada mu yang kita berserah kepada-NYA...



Monday, 21 January 2013

KUATKAN SEMANGAT

Assalamualaikum =)
From the title of this entry tau salha tengah give up sekarang...
What should I do?
Telan sorang-sorang babe >.<"
Bukan macam kamu...
This is my life !
Sometimes I feel SUCK :(
Wanna get out from all this matter...
But, what kind of people kan yang lari dari masalah? -.-"
So, be strong and believe in myself...
Insha ALLAH, have the way for me to solve this matter :)

Sampai bila salha? -.-"

REMEMBER you are the STRONG person compared to OTHERS salha...
Kalau tak dari awal lagi ko dah GIVE UP !
But you PROVE to them that you @#$%^&** (think by your own salha)
PUSH yourself sampai the end of your life...
YOU CAN DO IT :)

P/S: ada mereka di sisi kau salha <3 thanks everyone yang buat saya semakin kenal pasal kehidupan...thanks juga sebab selalu review (call or text salha about i'm ok or not) :)

Friday, 18 January 2013

BUSY LIFE, HARD LIFE AND EVERYTHING :(

Assalamualaikum =)
Lama tak buat entry..
Maybe for this time story salha akan panjang lebar lagi...
Siapa yang ada kesabaran anda boleh teruskan membaca...
Kepada yang tiada kesabaran janganlah baca k? :')

Okay apa pula story kau kali ni salha?
Seriously, last weekend ada modul naik bukit botak...
Em Bukit Botak yang kat UiTM Sabah tu...
Ya ALLAH tingginya bukit tu nak didaki...
Tapi apakan daya salha daripada repeat modul better daki bukit tu..
Dah lah minggu tu salha kurang sehat...
Di tambah pula ada assignment and presentation..
Stay dekat UiTM dari 8am-9pm...
Penat tau...
Hari Jumaat tu ada ceramah modul...
Dok duduk lah dengan kak dayang, pika and rein...
Tetiba salha terperasan dengan 1 mamat ni...
SubahanALLAH itu pelanduk dua serupa..
Lelaki tu selama hampir 2 tahun di UiTM baru salha pernah nampak dia..
Serupa dengan arwah fazi (lelaki yang pernah salha sayang dulu)...
Masa tu dalam otak salha, salha hanya inginkan kekuatan daripada ALLAH...
Sebab salha selama ni sudah melupakan arwah...
Mungkin inilah takdir daripada ilahi..
Salha terima segalanya..
Apa pun itu cerita lama...
Al-Fatihah buat arwah Mohd Fazi Bin Sarbini...
Okay nak tengok kah picture kami masa dah sampai puncak Bukit Botak..
Tak apa salha tetap nak bagi tengok view kat atas puncak Bukit Botak tu :)

At this time salha tak nak tertinggal bergambar dengan mereka :)

Amboi happynya bila dah sampai puncak <3

AM1104A4
Kamu AWESOME !

AGAIN !

And AGAIN ! :)

What? AGAIN :P

Rein & kak Dayang <3

Setelah beberapa jam aku berjaya sampai ke puncak Bukit Botak...
Alhamdulillah...
Terserlah kegembiraan diwajahku ;)

Okay tutup cerita Bukit Botak...
Sekarang cerita minggu ini pula...
Minggu ini memang sangat memenatkan salha...
Hari isnin, Alhamdulillah class setengah hari saja dan tiada quiz...
Cuma ada lecture...
Hari selasa class start packed !
ALLAH hu akbar ! Start hari selasa quiz lah, presentation and everything...
Tak cukup dengan itu class dari 8am-9pm..
Macam mana salha tak penat?
Sekarang kepala salha terus menerus sakit...
Salha tak tau kenapa...
Tapi kadang-kadang bila dah sakit sangat sampai salha tak da mood..
Malam hari selasa tu dapat pula berita yang kak long salha dalam bilik bedah...
Dia kena operate..
Esoknya kena bagitau kena operate untuk kali ke2...
Tambah salha sedih...
Tambah semuanya kelam-kabut..
Salha menangis sebab sedih dan risau..
Lepas tu quiz dan presentation akan terus sebati dengan hidup seorang student ni...
Memang sangat stress...
Kalau masa high school dulu lain dan berbeza sekali..
Dah jadi pelajar Uni ni memang salha busy apa lagi dah semester ke4..
Terlampau banyak kerja..
Bukan itu sahaja salha kena pikir terlampau banyak benda lagi salha kena pikir...
Apa yang salha pentingkan sekarang salha ingin lari...
Dalam otak salha cuma salha ingin lari dari semua masalah dan kepenatan ni..
Memang ALLAH tak kan duga hamba-NYA kalau dia tak mampu..
Cuma salha ingin berehat seketika..
Ingin lari dari semuanya dahulu seketika..
TQ ALLAH atas semuanya...
TQ blog sebab sudi mendengar luahan hatiku..
TQ yvonne, ekunk, yong, mira and wan...
Berikan salha sedikit masa untuk menyendiri.
Maafkan semua kekurangan salha -.-"

Saturday, 5 January 2013

2013 and 11 MONTHS

Assalamualaikum =)
Celebrate new year with his family <3
Awesome moment ever !
Happy with them...
Why ????
Family wan sangat baik and salha rasa macam princess masa dekat situ...
Wan cakap dengan salha dengan nada tinggi sikit saja pun dah mommy wan marah dengan wan...
Dicakap wan marah dengan salha...
hahahhah :D
Memang kena sayang lah dekat sana <3
Thanks !
Tetiba one of family wan tu schoolmate salha...
Memang kenal lah...
Salha tanya dengan adik wan yang perempuan tu siapa yang dalam picture tu...
Dia cakap "KAKAK BABY"
Okay~ terus salha pun cakap full name dia "DAYANG HAZRIEZA AMID"
Emmmm~ tak sangka dia sepupu wan ternyata sabah ni sangat kecil...
Tengoklah pictures salha masa dekat SEMPORNA k?

With mommy wan...
masa ni birthday mommy wan..
Celebrate dekat floating <3
moment paling lucu bila wan cakap "ma, aku ni anak siapa?"
Kenapa wan cakap begitu??
Sebab PIPI MAMA WAN SAMA BESAR DENGAN SALHA :)


Ni pula hadiah salha untuk wan <3
Disebabkan dia peminat chelsea sebab tu salha belikan barang2 chelsea..
Tapi hadiah ni lambat salha bagi...
Kad tu dia baca masa dia dengan family dia and salha pergi mandi (MALU)...


Izzah baru form 2 tapi dia lebih tinggi dari salha :)
sebelah kanan tu pula sepupu wan <3
Salha paling cute dok kat tengah lah :P


Salha happy dengan kamu semua <3
Rindu korang :(

Okay hari ni 05.01.2013...
Alhamdulillah 11 bulan sudah salha dengan wan...
Happy sebab semalam wan yang wish kat salha...
Sebab selalunya salha orang pertama yang akan wish..
Cuma semalam penat sangat..
So salha tidur nyenyak betul...
Walaupun bunyi handphone salha hanya beep...
Tetap juga salha dengar..
Thanks wan...
Sayang awak ! :*