Monday, 24 June 2013

BEAUTIFUL, GORGEOUS, AND AWESOME :)

Assalammualaikum <3

Of course I want to update my blog regularly. Tapi disebabkan line wifi kat rumah salha lidut sesangat macam siput berjalan and rasanya laju lagi siput daripada line internet ni. Haha :D Ni case my brother in law belum bayar wifi lah ni. Kalau boleh nak update 24/7 tau blog ni. Hehe :)

Salha nak story sikit about my girl friends a.k.a my best friends. Hari tu salha keluar dengan best friends salha. Agak lama juga tak jumpa dia myb around a year juga. Dia pun dah study kat Penang. Kalau dia balik sini mesti plan nak hang out sama-sama. Tapi mesti salha cancel sebab salha ada hal. Pity her. Lepas tu dia ada cakap kalau jumpa salha dia nak snap picture banyak-banyak. Akhirnya dengan izin-NYA kami berjumpa juga. Paling best bila phone kita oramg hampir sama tau and kami beli phone tu di hari yang sama. Instinct best friend agaknya.

Masa jumpa je terus kami berpelukan. OMG ! Macam dah berpuluh tahun tak jumpa. Kami akan contact through wechat, whatsApp or Twitter. Disebabkan dia dah deactivated fb dia kami tak contact dari fb lagi. Huhu :( It's okay sebab banyak tempat kami boleh contact. Macam biasalah since kenal sampai sekarang kami ada masalah cepat confused. Especially bila nak decide benda apa nak makan and nak pergi mana. Kalau dia pula memang selalu cakap "ekunk mana-mana saja". Haha :D Salha decided pergi minum kat Secret Recipe mulanya. Lepas tu Ekunk ajak tengok wayang. Kita orang tengoklah FF6 tu. Masa tengok wayang tu serious dua2 jenis yang cepat takut. Kalau dah babak yang menakutkan mesti kami buat muka takut and keluarkan suara ketakutan. Haha. Mesti orang sebelah kami tak selesa dengan kami. Sorry yaa~ Hehe :P

Lepas tu salha jumpa Jihad. One of my best friends. Okay salha sebenarnya ada 3 orang best friends. Yvonne, Jihad and Ekunk. Yvonne tu best friend since I was in high school lagi. Jihad pun sama juga cuma kami lain sekolah kenal dari class mates akhirnya jadi best friend and sama-sama masuk UiTM. Ekunk salha jumpa kat UiTM, course mates Salha and Jihad. Ekunk satu group dengan Jihad. Okay back to the story salha jumpa jihad sebab ada benda penting nak cerita dengan dia. Kami jumpa sekejap sangat. Tapi sempat juga kami bertiga snap. Haha. Memang keja kami snap je lah masa jumpa. Haha. Tak kisah apa orang nak cakap sebab kami jarang sangat dapat kumpul macam tu. 

Okay sekarang korang layan lah picture yang kami snap k ^_^

Tadaaa~ I'm with Siti Nur Atikah Ahmad a.k.a Ekunk. I love her so much. Thanks for being my bff. Next time we're going out again !

Me with Jihad and Ekunk. My best friends is my priority now. I don't need a guy beside me now. Enough if I have my best friends. Thanks for everything Best Friends Forever. I love you ! <3




Wednesday, 5 June 2013

HIATUS ? WHERE AM I? -_-

Assalamualaikum <3

Sorry for the long hiatus peeps ! :( I miss my blog so much. Ok first of all, how are you? hehe :D 
Actually, salha tak menghilang mana cuma nak focus dengan exam intersesi kononnya. hehe. Takut ni tunggu result. ye lah dah lah salha amik subject yang failed and differ tu. susah lagi. huh~ hanya mampu berdoa sekarang. Btw, tak kan sebab tu je salha tak boleh nak update blog? Boleh sebenarnya cuma salha malas ni nak buka laptop sebab tak boleh nak masukkan pic. Nephew salha dah buang hp salha dalam air masin. Macam mana juga kan? 

IT'S JUNE ! What so special with June? Actually, kuliah dah nak start next week. Students UiTM mesti ada yang excited ni kan? or ada yang sedih sebab nak pisah dengan family? hehe. Haha :D salha excited sebab ini last semester salha kat UiTM Sabah PLUS salha dah jadi senior :) Buat adik2 yang baru masuk tu jangan nakal2 yee? Good Luck ;) 
Cuti 10 hari ni memang salha habiskan masa dengan family. Sekejap je cuti kan? tak apa ^_^
Yang penting semua happy <3

L.O.V.E : Yup ada juga dok try nak buka hati salha yang dah terkunci ni. Tapi salha serious tak nak and takut. Salha sangat trauma okay ! kalau ingat balik serious nak nangis :'( Apa pun I need to move on :')
Susah salha nak terima lelaki sekarang. YES ! lelaki dah kurang sekarang tapi hati yang terluka ni tak ada ubatnya tau. Hati yang trauma ni tak ada siapa yang tau. I'm so lucky because my best friends always support me. Of course my family banyak tolong salha. Now salha cuma nak MOVE ON and I want to D.E.L.E.T.E  all my memories. It's hurting me >.<

Jum layan apa salha buat masa salha menghilang ni :)

How do I look ? 


With my beloved mommy <3


From left: Kak long, Shahrul (nephew), Salha, Kak En, Kak Naming, Baby Rizqah Nabilla (niece) and Kak Nong <3


Me, Shascha (niece) and mommy <3

Me again and hello everyone ^_^

I know its not easy for me to forget someone. Even arwah bf salha dulu pun salha ambil 4 years to forget everything itu pun sebab jumpa azwan baru salha dapat lupakan arwah betul-betul. Kali ni salha tak tau berapa lama masa yang salha ambil untuk lupakan azwan. Salha berserah dengan Allah kerana semuanya di tangan MU ya Rabb. Hambamu cuma inginkan kekuatan untuk semua ini :') Semoga aku akan terus kuat dan mempunyai kesihatan yang baik. Dan jika aku mati aku harap semua yang ku inginkan setelah aku mati ditunaikan. In shaa Allah. Lindungi aku :')

#WASSALAM