Friday, 29 November 2013

SALHA IS BACK !

Assalamualaikum =)

After a long hiatus then Salha is BACK. Last night Salha sempat juga lah update sebab nak sambung cerita salha yang belum habis. Finally salha dah habiskan kesemua part tentang entry AUGUST IS A SPECIAL MONTH. I'm kinda busy. After I finished my final examination for Diploma in Public Administration, Salha busy dah urus business Gamat Emas Salha. Kemudian lappy pulak rosak. MashaAllah, sebab tu lah salha tak update blog. Tadaaaa sekarang ni busy balik nak update cerita sendiri. Haha. 

Alhamdulillah, masuk Gamat Emas adalah di luar jangkaan Salha. Akhirnya Salha keluar dari kepompong Salha untuk bertemu orang ramai untuk berkongsi kebaikan mengenai Gamat Emas. Tapi itu masih malu2 lagi. Hey ! nak tau tak? tak yah lah. Salha nak bagitau juga. hehe. Actually salha sebenarnya pemalu orangnya. Salha jadi pemalu since masuk UiTM. habis, selama ni tak pemalu kah? Cikgu Noy (cikgu salha masa sekolah menengah dulu) selalu bawa salha keluar and ajak datang function Gamat Emas. Sampailah one day tu dia tegur. Mungkin hati dah gatal bila tengok Salha tak nak berbual dengan orang. Dia berkeras nak salha pergi SUC II kat Sandakan. Dia kata Salha dah tak macam orang yang dia kenal dulu. seorang yang outspoken bila kat sekolah. Berani bercakap dengan siapa je. Biar orang tak kenal tetap akan pergi ke depan. Akhirnya Salha sedar yang Salha memang dah tak macam dulu. Salha mula sedar yang Salha memang dah berubah. Tapi apa yang membuatkan Salha jadi macam ni? Siapa yang patut dipersalahkan? Semua itu tak penting. Yang penting Salha kena keluarkan diri Salha dari sarang tu. Salha pun mengambil keputusan untuk ikut cikgu Noy ke Sandakan untuk Seminar Usahawan Cemerlang itu. Sebelum pergi Sandakan. Kami bermalam di Lahad Datu kat keluarga husband Cikgu Noy. Alhamdulillah layanan memang tip top lah. Kemudian baru ke Sandakan. Pengalaman di Sandakan bersama Gamat Emas SDN BHD memang luar biasa. SUNGGUH LUAR BIASA. Pengalaman itu tak akan Salha sia-siakan. Perkara yang mampu Salha cerita memang seminar itu luar biasa. selama 3 hari 2 malam salha di Swiss-Inn Hotel sungguh luar biasa. Paling lucu bila anak cikgu Noy cakap ni kat Cikgu Noy "Ibu, kakak nangis" hahah. Terus Salha peluk Putri. Cikgu Noy memang penguat salha. Dah lah berbadan dua sanggup jalan jauh demi Salha. TERIMA KASIH CIKGU. Thanks also kat family sebab memberi restu kepada Salha jalan jauh tanpa mereka. Sebab rasa percaya mereka kat cikgu Noy. Family Salha and Cikgu Noy memang rapat sudah. 

Kalau nak cerita lagi memang tak pandai habis ni. Tak pe lah sampai sini saja dulu k? In shaa Allah ada masa lagi Salha akan update. Sekarang jum layan perjalanan Salha di Sandakan :)

my group member :)

 at lobby while I'm waiting for breakfast <3

 with putri

 ni dia kak putri a.k.a my room mate !
 putri tunjuk patung baru dia.

 yang salha pegang ni anak Gamat Emas. hehe.

with kak Ct.

WASSALAM :)
salha

Thursday, 28 November 2013

AUGUST IS A SPECIAL MONTH - PART 4

Assalamualaikum =)

It's been a while Salha didn't update my blog. I'm kinda busy lately. Salha tetap nak cerita kisah masa bulan Ogos yang lalu. walaupun dah lama kisah ni. Tapi salha tetap nak update. Tak nak cerita banyak sangat. hehe.

Okay, actually salha nak bagitau yang bulan Ogos lalu tu salha sempat jugak celebrate birthday dengan dua orang buah hati salha. Jihad and Ahyien. Alhamdulillah, Allah had sent this two beutiful girl as my best friends. Btw, Jihad dengan Ahyien ni tak kenal pun. Tapi sebab dua2 pun best friends salha so salha yang bertanggungjawab kenalkan dorang ni. Alhamdulillah dorang boleh sesuaikan diri. Boleh gurau sama. Paling best we all boleh borak benda yang sama tanpa ada rasa tak selesa ke apa. kita orang celebrate kat 1 Borneo je pun. keluar makan. kami lunch dari tengah hari sampai petang. haha. Makanan banyak sangat yang makan cuma 3 orang. order makanan macam untuk 6 orang. tengoklah nafsu kami tu. Okay sekarang jum layan picture kita orang <3 

 Two awesome women: Jihad and Ahyien

 Nurjihad, Salha, Farah Norhain

 snap, snap and snap

Our food: Pizza regular size, SR cakes, Spaghetti and a few more. perut kah juga tu?

Thank you for being with me jiji and ahyien. I love both of you. May ALLAH bless both of you always. I promised akan spend time dengan kamu lagi. i miss both of you. Jijiii bila nak blk Sabah? Ahyien do your best for this semester k? Kami berkenalan secara tidak sengaja. tetapi perkenalan itu akhirnya menjadikan ikatan kami semakin rapat. Ya Allah lindungi sahabat ku ini dan jadikan mereka hamba-Mu yang soleh. Amiin Ya Rabb.

WASSALAM :)
salha