Sunday, 12 January 2014

Hello 2014 !!!

Assalamualaikum =)

Alhamdulillah. Ahlan Wasahlan 2014. Happy New Year !!! Okay, let's start with my story for my new entry. ergh! Lama jugak tak update blog ni. 

2013 penuh dengan memories. Walaupun ada sesetengah memory tu yang aku langsung tak nak ingat. Biarlah aku dan Allah yang mengetahuinya. 2013 really teach me how to live in this world. We need to look forward for the future. Just keep praying peeps. Allah always heard you. Even in deep of your heart pun Allah boleh dengar. Dalam hidup ni tak perlulah takut kalau kita pernah buat silap sebab peluang itu sentiasa hadir. But you have learn from all your mistakes. The most important is jangan asyik dok ikut apa orang cakap. buat perubahan diri ! Percaya dengan Allah, in Shaa Allah, Allah akan sentiasa tolong kita. Biar kecewa macam mana pun kita tapi bangunlah untuk meneruskan kehidupan. Kita hidup di dunia ini bukan kerana untuk duniawi tapi untuk dunia akhirat yang kekal abadi. Allah ! serious pulak. Hehe. Okay lets recap apa what I had done last year.

2013 sekali lagi pelbagai dugaan dan cabaran yang aku hadapi. Syukur alhamdulillah kerana masih dipanjangkan umur untuk memperbaiki diri. Ini lah yang di namakan cabaran. Walaupun diri ini diduga dengan pelbagai masalah akan tetapi Allah tetap memberi peluang untuk mendekati dirinya. Alhamdulillah aku dah jadi graduan UiTM Sabah tahun lalu. Convo aku in shaa Allah hujung bulan 5 tahun ini di UiTM Shah Alam.

Bukan itu saja, Alhamdulillah business semakin hari semakin berkembang. aku mulakan dengan modal yang kecil. Habis saja final exam terus memulakan business. Aku masih ingat bila ada orang kata aku tak boleh buat. Tak perlu lah aku katakan siapa. Apa yang aku ada sekarang tak perlu lah aku nak cakap. Cukuplah aku katakan yang aku bukan lagi orang yang orang boleh maki hamun lagi. Aku sangat tak suka perkataan "bodoh" yang keluar dari mulut orang. Orang tak kan tau apa kau boleh buat melainkan kau mula buktikan sesuatu. business teach me how to grown up. Slowly aku merangkak. Apa yang aku ada sekarang belum boleh aku katakan berjaya. Sedar atau tidak sebab business ni lah aku cuba dekat dengan Allah. Bila diri sedar yang diri ini dah terpesong jauh tapi business ini telah membuka mata aku. Aku belajar sikit demi sedikit. Guys, please do not afraid when someone call you a LOSER but please learn from all the mistakes. You never know what you can do sampailah kau cuba sesuatu yang diluar kemampuan kau. Aku pun macam tu jugak pada mulanya. Takut sangat dengan sesuatu kan. Akhirnya ini lah aku sekarang. Semakin hari semakin seronok dengan business. Dalam masa yang sama semakin hari semakin cuba untuk belajar mengenai dunia akhirat. Alhamdulillah. Mungkin inilah hikmah atas apa yang aku lalui pada tahun 2013.

REMEMBER ! ingatlah Allah kerana Allah akan buat hati kita semakin tenang di dunia ini. Ingatlah Allah masa susah dan senag kita. ingatlah Allah selagi masih boleh bertaubat. Pendek kata ingatlah Allah yang maha Esa itu selalu. In shaa Allah korang semua akan rasa perbezaan dan kebahagian yang tak pernah korang rasa sebelum ini. boyfriend semua tu tolak tepi dulu. JANGAN MENCINTAI ORANG YANG TIDAK MENCINTAI ALLAH KERANA ITU AKAN MENYESETKAN KITA.

Okay lah bye. In shaa Allah tahun ini pasti akan lebih baik dari tahun lalu. "DI MANA ADA KEMAHUAN DI SITU PASTI ADA JALANNYA" ubah lah diri anda kerana tiada siapa yang boleh mengubahnya. teruskan lah dengan kebahagian duniawi anda kerana suatu hari nanti anda pasti akan sedar tentang pentingnya dunia akhirat daripada duniawi. in shaa Allah. Sama-sama kita memperjuangkan Islam. Allah hu Akbar !

Akhir kata TERIMA KASIH mommy and to all my family for support me and my business as well. TQ jugak kat ckg Noy and family sebab sentiasa ada di sisi. Di mana aku nak berjuang pasti mereka akan turun padang. Tanpa family and ckg Noy mungkin aku masih buta. alhamdulillah.

WASSALAM :)
salha

Wednesday, 1 January 2014

2013 and 2014 ?

Assalamualaikum =)


What had going on 2013 and what is going on 2014? Gonna tell you all soon. Whatever it is Happy New Year to all of you. I'll be update my story soon :P

If you can wait for 2014 then you should can wait for my 2013 story"s with patience. In Shaa Allah :)





WASSALAM :)
salha