Thursday, 12 February 2015

JUMAAT

Assalamualaikum =)


Alhamdulillah, everything going smoothly. I'm working with awesome people. Seriously, it makes me so happy with my life and I'm so thankful for the Rezki. Syukur Alhamdulillah. For now I just can say may be this is my career. For now memang nak focus dengan kerja dulu lah. since I just started with this company kan. Alhamdulillah sebab all my boss betul2 ajar aku yang memang blur ni. Penuh dengan kesabaran lagi all of them ajar aku. I start from "ZERO" okay. Saya memang struggle untuk ingat semua yang aku pernah belajar di UiTM dulu. Tapi I'm happy with that sebab memang boss aku trained aku sangat2. Paling aku tak sangka bila boss aku setiap hari akan tanya aku, sama ada aku okay atau pun tak. Kalau overload stop dulu buat kerja, kalau ada benda tak puas hati just bagitau dorang. They try to solve all the problem. Allah, best kan? Bukan nak riak tapi memang bersyukur sangat. (hehehe. ketawa kecil dengan cara yang sinis). Doakan kerjaya aku yerk ! K lah stop nak berangan lah Cik Salha oiii. Kita kena mula dari bawah. kena naik juga tangga tu kalau nak berjaya. Semoga aku tak lupa diri dan tak abaikan ajaran Islam. Kena selalu ingat Mati k Salha. Dunia bukan segalanya!




Sebelum diri ini mengundur diri, aku nak ucap ni kat semua readers aku k. Salam Jumaat Y'olls ! Alhamdulillah, kita masih bernafas pada penghulu segala hari ini. Al-Fatihah kepada semua yang telah meninggalkan kita. Al-fatihah kepada Tok Guru Nik Aziz (seorang alim ulama dan pemimpin yang amat disanjungi) dan Hasbullah Awang (pengulas Sukan yang amat disayangi oleh rakyat Malaysia). Pemergian mereka membuatkan kita tersedar bahawa Mati itu adalah pasti. Dari-Nya Kita datang dan Kepada-Nya kita akan Kembali. Dunia hanyalah lakonan semata-mata. Akhirat yang kita kejar. Mampukah kita menghidu Syurga Allah itu? Cukupkah amal ibadah kita? MashaAllah, Semoga Allah terus membimbing kita dan kita terus membimbing generasi muda kita. Semoga semua umat Islam akan TERUS BERSATU demi menjaga nama Islam itu sendiri. Berjihadlah demi menjaga Islam. Allahu Akbar ! 



Wednesday, 4 February 2015

HIATUS ???

Assalamualaikum =)

Allahu Akbar ! Its been a while. I'm not going anywhere but I'm too busy with my work until I even don't have time for myself. Alhamdulillah because I'm BACK now. In Shaa Allah, akan mengaktifkan diri aku balik sebab blog kesayangan aku ni bersawang dan berkulat sudah. Hahahah. 

Alhamdulillah, I already start my new job in one company now. I'm planning to do my own business but I decided to gain experiences dulu lah. Masha Allah because I got a very good Bosses okay ! Thanks to all of them because gave me this opportunity and trust me. I will do my very best !

Nanti aku update lagi apa aku buat selama aku menghilang ni. Late me do my job first. haha ! 


Okaylah. Wassalam ! Tunggu tau nanti aku update !