Thursday, 29 October 2015

BIG DREAM

Assalamualaikum w.b.t =)

Lamanya aku tak update blog aku. Busy ja memanjang. hahaha. Wow ! how are you guys ! Apa cer??? aisehhhh... So, lets begin my story okay (nak jugak..)

Back to my entry. Semua ada impian masing-masing kan, semua nak buat yang terbaik untuk parents korang kan? Bukan tu ja mesti korang nak buat yang terbaik untuk future korang kan? So do I guys. Tapi apa tindakan yang kita sudah lakukan? Tanya diri anda balik. Apa yang aku percaya, jika nak capai "IMPIAN YANG LUAR BIASA" sila tunjukkan effort anda. Aku berpegang kepada ayat ni "IF YOU WANT TO BE A SUCCESSFUL PERSON,ACT LIKE YOU REALLY WANT IT BECAUSE ACTION IS MOST POWERFUL THAN WORDS" why? Sebab semua orang mampu bercakap tapi selalunya tiada tindakan dan aku pula paling tak boleh masuk dengan orang macam ni? hehehe. Sorry :) So, jum kita buat sesuatu for our future k. Carilah platform yang betul agar korang boleh capai impian anda. hehehe :P 

Lately cik kenit ni jumpa my true friends, my 2nd family. Syukur alhamdulillah. Something yang aku tak pernah jumpa. The best thing bila kau fight dengan BFF kau sendiri, korang support each other malah korang tambah closed sebab kamu masuk dalam kehidupan masing. Best kan? Tapi paling best bila   korang sama-sama dapat bantu orang yang memerlukan. 1 kepuasan yang korang tak kan dapat jumpa di luar sana ;) Alhamdulillah ya Allah. In Shaa Allah, NO TURNING BACK and kami akan cipta sejarah !!!

Macam mana kita fight sama-sama? Senang ja bahhhh. heheh. Let's check it out our journey ;) But before that let me bagitau sikit about my BFF k. Hasrila : Kawan aku high school memang geng lah dari sekolah. 10 tahun dah kenal. Jihad : aku kenal masa 2010, so almost 5 years dah kenal, masuk UiTM sama2, course pun sama kelas ja beza :( But alhamdulillah masih juga kawan sampai sekarang. "I've always believed that one woman's success can only help another woman's success"


 Paling kiri Cik Lala kita, tengah pulak Cik Jihad, Paling Kanan Cik Kenit :P


Here we go, with Mr Jambu a.k.a Amizy ;)


Masa ni Cik Jihad baru habis Exam, terus datang jumpa kami. How sweet you are babe ;')


 One Thing yang paling penting always give appreciation. "Happy Belated Birthday Cik Jihad". Dah lalu dah birthday dia. Anak merdeka bah ni :P


Cuti Sem Cik Jihad pulak dia datang labuan untuk spend time with me and her sister. aisehhh ! 


Paling best bila ada charity day, happy bila dapat buat budak2 ni senyum dan ketawa because they need us guys ! so jangan lokek untuk buat sesuatu utk dorang ;)


Cik Kenit akan sentiasa sayang Cik Jihad tau ! INGAT TU ! :P


TRIPLE in action ! Cik Kenit dah kena kepi oleh Cik Jihad dan Cik Lala (terasa diriku begitu pendek) :P


Thanks guys ! for always be with me. I just love You both to the MAX !!! <3

STOP !!!! tak habis lagi lahhh :P another story is my 2nd family. Lets check it out :D


Yeayyy ! tak kira umur kan. Tapi ni lah tulang belakang :)


Thanks korang !!!


Again, THANKS ;)


Buah hati <3


Hiking with them :*


Makannnn :)


Home party with aunty Alisia !


We will never GIVE UP !!!

Alhamdulillah, ikatan yang tak kan berakhir because WE ARE FIGHTER FOR OUR BELOVED GUYS !!! Tanpa dorang mungkin tak kan ada perubahan dalam hidup ini. Masih takut dengan bayang-bayang sendiri and tak berani bertindak. Syukur... INGAT "mungkin rezeki yang Allah nak bagi tu bukan dari duit tapi dari orang pun kita mampu dapat rezeki itu" semuanya dengan izin Allah :)

- "I AM THE TYPE OF WOMAN WHO WILL ALWAYS REMIND YOU THAT YOU CAN DREAM BIGGER"
- "YOUR HARDEST OF TIMES OFTEN LEAD TO THE GREATEST MOMENTS OF YOUR LIFE. KEEP THE FAITH. IT WILL BE WORTH IN THE END"



Thank you guys for reading ;)
Much LOVE from Cik Kenit !

No comments: